10 incaperi secrete din interiorul unora dintre cele mai importante atractii turistice din lume

Atunci cand suntem siguri ca stim totul despre cele mai faimoase dintre cele atractiile turistice ale lumii, multumita internetului, aflam ca exista totusi multe secrete care nu sunt insa cunoscute publicului larg.

Restless va propune sa facem un tur în jurul unora dintre cele mai mari atracții ale lumii și să aruncăm o privire la ce altceva au de oferit, dar pe care ochii nostri nu le vor vedea niciodata.

 

Apartamentul lui Gustav Eiffel, Paris, Franta

La etajul al treilea al Turnului Eiffel, există un apartament care apartinea monsieurului Eiffel însuși, loc in care a primit oaspeti, inclusiv Thomas Edison. Astăzi, camera în care stau manechinele Eiffel și Edison este deschisă publicului, pana nu demult aceasta fiind secreta.

 

Cladirea goala din Times Square, New York

În ciuda faptului că aduce proprietarilor aproximativ 23 de milioane de dolari în fiecare an, nu există nimic în clădirea One Times Square, cu excepția birourilor abandonate și a unui drug-store la parter.
Compania care deținea clădirea a intrat în faliment în 1992, după care a fost vândută unei firme de publicitate. De atunci, One Times Square nu a fost decât un panou gigant cu ecrane.

 

Stația de metrou abandonata City Hall, New York, Statele Unite ale Americii

Stația City Hall a metroului din New York a funcționat între anii 1904-1945 și a fost închisă din cauza trenurilor noi ale cărorvagoane erau prea lungi pentru a face o astfel de întoarcere în tunel.
Puteți vedea Primăria dacă nu părăsiți trenul nr. 6 la capătul liniei: se întoarce din nou folosind stația respectivă.

Muntele Rushmore si camera sa secreta, Statele Unite ale Americii

În afară de cei patru președinți sculptat în el, Mount Rushmore are propria sa cameră secreta . În interior, ascunse în spatele unei granițe de granit de 1.200 de kilograme, documentele cele mai importante ale SUA sunt păstrate în siguranță, inclusiv Declarația de Independență.

 

Temnita din Palatul Dogilor, Venetia

Sub Palatul Dogilor din Venetia există o închisoare in care a fost tinut cunoscutul Giacomo Casanova: Piombi. În istoria sa de 400 de ani, a fost singura persoană care a scăpat vreodată de ea.
Existența închisorii este, de fapt, destul de bine cunoscută, dar o vizită la ea nu este inclusă în turul standard al Palatului.

 

Turnurile de sub Las Vegas, Statele Unite ale Americii

Un sistem larg de tuneluri aflat sub principala strada de distractii din Las Vegas găzduiește câteva sute de persoane fără adăpost. Este complet întuneric aici, dar odată ce porniți o lanternă ve-ți vedea semnele inconfundabile ale prezenței umane: mobilier, haine și tot felul de obiecte de zi cu zi.

 

Etajul 103 al cladirii Empire State Building din New York, Statele Unite ale Americii

Toată lumea știe că există o platformă de supraveghere la etajul 102 al clădirii. Cu toate acestea, daca nu ar fi fost inchis pentru turisti, v-ati fi putut bucura si de privelistea de la etajul 103, un loc secret, inchis pentru turisti dar deschis pentru personal si VIP-uri. Are chiar si un balcon.

 

Baia cardinalului Bibbiena, Apartamentele papale, Vatican

O baie decorată de Raphael Santi și ucenicii săi în 1516 face parte din apartamentele Cardinalului Bibbiena. Ce e atât de neobișnuit este că scenele de pe fresce sunt departe de a fi decente.
Intrarea în baie este în fostul dormitor al Cardinalului, unde astăzi Papa conduce întâlniri cu liderii mondiali.

 

Apartamentele secrete din Castelul Cinderella, Disneyland, Statele Unite

Camerele arată ca apartamentele dintr-un hotel foarte scump, totuși nu poți rezerva o noapte aici nici cu toți banii din lume. Cu toate acestea, puteți avea o astfel de oportunitate: în fiecare zi din ianuarie, Disney World face o loterie pentru aceasta.

 

O platformă de observare în torța Statuii Libertății, New York, SUA

Până în anul 1916, a existat o scară care ducea până la balconul din interiorul tortei pe care o tine statuia. Dar în acel an, torța a fost avariată de o explozie, iar turiștii au fost interzisi pentru totdeauna. Este încă închis publicului, în ciuda faptului că torța a fost înlocuită cu o nouă în 1986.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.