10 locuri pe care trebuie sa le vezi in Insulele Feroe

Între Scotia și Islanda veți găsi o bucată de pământ. Robustă, nedescoperită, sălbatică și liniștită. Nu arată asemănător cu țările vecine, dar se simte așa.

Stâncile înalte amintesc de Scotia, iar milioanele de cascade, munți și șansa de a vedea lumina nordică vă pot aminti de Islanda. Cu toate astea, Insulele Feroe au ceva unic, ceva diferit, specific doar lor. Remarcabil de diferit și unic.

Insulele Feroe reprezinta un grup de insule mici. Cu un număr combinat de doar 50.000 de locuitori. Cu siguranta, aici sunt unele dintre cele mai linistite locuri de pe pamant.Aerul este sănătos, vântul este proaspăt, munții sunt liniștiți, iar oceanul este liniștitor.

Există atât de multe lucruri pe care trebuie să le vezi și să le faci în Insulele Feroe. Dar cred că odată ce veți începe să conduceti în jurul insulelor veți vedea o sumedenie de lucruri deîn orice fel, cu toate astea insa doar o singură tura de autostradă pe o insulă nu iti dezvaluie chiar totul.

Cu toate acestea, pentru informaarea corecta a tuturor, voi împărtăși lucrurile pe care cu siguranță trebuie sa le ratati atunci când vizitați Insulele Feroe.

Insulele Feroe sunt o experiență minunata, si mai ales daca luam in considerare faptul ca nu reprezinta o destinatie mereu la indemana, ar fi pacat atunci cand ajungeti aici sa ratati cele mai importante obiective.

 

LACUL SØRVÁGSVATN

 

Lacul Sørvágsvatn este cel mai mare lac din Insulele Feroe. Totuși, asta nu este motivul pentru care trebuie să-l vezi. Cu o excursie de o oră veți ajunge la cea mai frumoasă priveliște a Lacului Sørvágsvatn: vederea lacului fără sfârșit, despărțit cu doar centimetri de pământ pana la ocean. Lacul Sørvágsvatn este situat chiar pe vârful unei stânci.

 

 KALSOY

Din păcate, nu am avut timp suficient pentru a explora Kalsoy, care este o insulă mai mică, in care se poate  pentru a ajunge cu feribotul. Kalsoy nu găzduiește mulți locuitori, este o insulă frumoasă, cu stânci uimitoare, munți înalți, faruri și faimoasa Seal Woman – una dintre cele mai realiste și una dintre puținele statuete pe care le veți vedea pe Insulele Feroe. Kalsoy merita o excursie de o zi perfectă pe parcursul vacantei in Feroe.

 

SAKSUN

La sfârșitul uneia dintre faimoasele drumuri Buttercup de pe insulă, te afli în Saksun. Saksun este foarte mic. E liniște. Nu sunt decât câteva case în acest mic sat. Saksun este unul dintre numeroasele sate de pescuit din Insulele Feroe. În loc să se îndrepte direct către ocean, Saksun are priveliște asupra unei mici ieșiri din ocean. Doi munți înalți, chiar în fața satului, o separă de ocean.

 

MYKINES

Mykines este unul dintre cele mai faimoase locuri de vizitat în Insulele Feroe. Această insulă mică se găsește în sudul țării. Du-te acolo cu feribotul și începe drumeții în jurul ei pentru a profita de de frumusetile naturale ale insulei. Pe Mykines găsiți cel mai faimos far de pe insulele Feroe și colonii de puffins!

 

GASADALUR

Gasadalur este locul meu favorit în Insulele Feroe. Însoțit de cel mai prietenos câine de vecinătate, vă veți găsi într-un sat mitic, asemănător cu basmul. Casele sunt vechi și acoperite cu verdeață, satul este liniștit, iar priveliștea asupra oceanului nu seamănă cu altele. Cu toate acestea, micuța cascadă care se termină direct în ocean face ca acest sat să fie atât de special. Gasdalur este perfect și trebuie să-l vezi neaparat.

 

 TORSHAVN

Capitala. Bineînțeles că trebuie să vezi capitala. Torshavn nu este favoritul meu. Dar, după ce am petrecut 5 zile în zonele mai silențioase ale țării, aproape că nu am văzut nimeni, am văzut distracția dintre Torshavn și celelalte sate. Torshavn păstrează aproximativ 50% din locuitorii țării. În comparație cu restul insulelor, Torshavn este viu și usor aglomerat.

 

 GJOGV

Continuam cu alte satuce din Insulele Feroe. Gjogv este un alt preferat personal. Gjogv este unul dintre cele mai  turistice sate din Insulele Feroe. Din nou, la sfârșitul unui renumit Road Buttercup. Drumul spre Gjogv nu dezamăgește deloc.

Din nou avem de-a face cu unsatuc vechi și tradițional, cu fața spre ocean, pe de o parte, ascuns în spatele munților de cealaltă parte. Gjogv este puțin mai mare decât alte sate. Dar totuși, destul de mic.

 

VIDAREIDI

Insulele nordice sunt liniștite. Nu sunt prea mulți oameni care trăiesc acolo, dar nu trebuie să renunți la Viðareiði. Cel mai nordic sat din Insulele Feroe merită cu siguranță o vizită. Viðareiði însăși este mică, dar găzduiește cea mai frumoasă biserică din Insulele Feroe, după cum se spune. Locurile care inconjoara Viðareiði sunt frumoase. Este o zonă minunată pentru a face o excursie pe jos.

 

 KLAKSVIK

Am rămas în Klaksvik timp de trei zile. În timp ce orașul însuși (orașul da, este al doilea cel mai mare din Insulele Feroe cu 4600 de locuitori), nu este zdrobitor, punctul de vedere asupra lui Klaksvik este cu siguranță. Este doar o scurtă excursie pe munte (pare impresionantă, dar nu este prea rău) deasupra lui Klaksvik. În partea de sus a muntelui, veți fi confruntat cu Klaksvik de o parte, dar veți avea o vedere asupra insulelor vecine din cealaltă parte. Uluitoare.

SLÆTTARATINDUR

Slættaratindur: cel mai înalt munte din Insulele Feroe. Doar in cateva dintre zilele unui an puteți vedea partea de sus a acestui munte. Alte zile ale anului Slættaratindur este ascuns în spatele ceții și norilor. Slættaratindur iese în evidență, este cu siguranță mare. Dacă sunteți destul de norocoși să găsiți Slættaratindur în vreme bună, asigurați-vă că vă urcați la vârf, pentru a beneficia de o panoramica superba catre insule si ocean

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.