10 lucruri incredibile care s-ar intampla daca pamantul s-ar opri

Multa lume pare din ce in ce mai fascinata si interesata de ceea ce s-ar putea intampla cu planeta Pamant in cazul unor dezastre majore si probabil, datorita acestui interes cei de la Holywood au scos filme pe banda rulanta in incercarea de a reprezenta fidel un astfel de moment.

Interesul fata de acest subiect nu ne-a ocolit nici pe noi si am incercat in urma unor informari temeinice sa realizam o galerie GIF cu cateva dintre situatiile care ar aparea in cazul unor astfel de dezastre, cum ar fi de exemplu oprirea Pamantului din rotatie ( si apropos, Pamantul chiar incetineste)

1.Toate obiectele ar zbura la viteza mare sub impulsul propriu

Noi nu observam viteza cu care Pamantul se misca. Dar, daca acesta s-ar opri, spune Sten Odenwald -expert NASA, toate obiectele  de pe suprafata sa s-ar deplasa cu viteze mari catre Est ca mai apoi sa cada. In zona Ecuatorului viteza ar atinge limitele maxime de aproape 1000 mph ca mai spre poli sa se situeze undeva la 800 mph.

 

2. Un imens Tsunami s-ar produce

Puterea impulsului ar face ca apa din mari si oceane sa se transforme intr-un tsunami global care s-ar orienta catre Est si ar spulbera toate asezarile umane de pe coaste in calea sa.

 

3. Un vant puternic se va forma

Atmosefera va fi in continua miscare, astfel ca dupa cateva ocoluri in jurul Planetei va lua nastere un vant puternic cotat la aproximativ 1000 mph, fiind chiar de luat in calcul pierderea in atmosfera a unora dintre bucatile de pamant care vor migra catre atmosfera.

4. Toata apa de pe planeta se va comasa in doua mari oceane si un singur continent va aparea

In prezent, datorita fortelor centrifuge, apa se comaseaza in zona Ecuatorului. Dar, daca Pamantul s-ar opri brusc, s-ar forma doua oceane in zona polilor.

 

5. Vor incepe eruptiile vulcanice, uragane si cutremure de pamant

Puterea cinetica pe care Pamantul o va capata va misca planeta de la propriul ax, astfel ca vor aparea cutremure, uragane si eruptii vulcanice dese.

 

6. Terra se va transforma dintr-un geoid intr-o sfera

Forma geoida de acum pe care Pamantul o are ii confera o forma perfecta cu un pic de aplatizare la poli si o bombare in zona ecuatoriala. In scenariul unei eventuale orpriri forma Terrei ar deveni perfect sferica.

7. Una dintre emisfere va deveni calda precum desertul iar cealalta rece precum polul Nord

 

 

8. Campul magnetic al Terrei, cel care ne apara de radiatiile cosmice, ar disparea

 

9. Daca rasa umana ar trai va trebui sa o faca la granita dintre fierbinte si rece

 

10. Luna cu siguranta s-ar prabusi peste Pamant, dar asta cu siguranta nu se va intampla foarte devreme

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.