12 sculpturi care incalca legile fizicii

De-a lungul întregii lumi și chiar și pe Internet – multumita tehnologiei moderne – puteți descoperi sculpturi uimitoare. Creatorii lor au distrus pur și simplu toate tradițiile care au condus lumea artei plastice. Noi, cei de la Restless, salutam creatiile acestor oameni care au realizat imposibillul.

 

“Wonderland,” Canada

Cea mai tare lucru in legatura cu această statuie din Calgary este să fii înăuntru! În exterior, acesta este un cadru de sârmă de 12 metri, in forma unui cap; Din interior se vede ca o lume întreagă, inventată de sculptorul spaniol Jaume Plens.

 

“Karma”,  USA

Creatia sculptorului coreean Do-Ho Suh ii intampina pe vizitatorii Galeriilor de Artă New York Albright-Knox șile sfideaza imediat imaginația. Statuia are doar 7 metri înălțime, dar pare a fi nesfârșită.

 

“Last Supper”,  USA

Sculptura lui Albert Szukalski din orașul-fantomă Rhyolite este regândirea autorului a frescei lui Leonardo da Vinci. Pe fundalul celebrei Valea Morții, figurile arată foarte misterios noaptea, când sunt luminate din interior cu o iluminare specială.

 

“Diamonds” , Australia

Această fotografie nu a fost rotită. Maestrul Neil Dawson din Noua Zeelandă creează sculpturi pe care nu le poți trece cu vederea fără să încerci să-ți dai seama cum se leagă. Efectul este creat cu ajutorul firelor abia vizibile.

 

Sculptura Echilibrului, Dubai

Acest minunat echilibrum de bronz sfidează complet legile fizicii. Cum sculpturile maestrului polonez Jerzy Kedziora nu se răstoarnă sub influența propriei gravități și a rafalelor de vânt este un puzzle pentru aproape toată lumea.

 

Monumentul Violonistului din Olanda

În celebrul Amsterdam “Stopera”, unde se află primăria și teatrul muzical, a fost rupta podeaua de marmură pentru a instala sculptura violonistului. Autorul acestei creații este o adevărată intriga. Oricum, toată lumea din primărie ridică din umeri și preferă să o “ignore”.

Porsche la Festivalul de Viteza din Marea Britanie

Gerry Judah creează sculpturile incredibile de mașini care par să se grăbească într-un spațiu nesfârșit. În cadrul Festivalului anual de viteză din Goodwood, a reușit să lucreze cu cele mai renumite branduri din lumea automobilelor.

 

“Diminish and Ascend”, Australia

Scara spre cer a lui  David Mc Cracken, instalată în Sydney, are secretul său. Fiecare pas succesiv este mai mic decât cel precedent. Prin urmare, când te uiți la ea, pare infinită. Seamana foarte mult cu Coloana Infinitului a lui Brancusi ( foto 2) , nu?

 

“Inevitabilitatea timpului”

Artistul și sculptorul grec Adam Martinakis creează sculpturi digitale în genul artei virtuale futuriste. Le puteți vedea numai pe Internet sau în amprente. Totuși, acesta este motivul pentru care există arta modernă: descoperirea de noi modalități de exprimare.

 

“Gravitatia unui Elefant”, Franta

Sculptura lui Daniel Firman poate fi vizitata la Castelul de la Paris din Fontainebleau. Aceasta a fost dedicat teoriei autorului că un elefant ar putea sta in echilibru perfect pe propriu corp la o înălțime de 18.000 km deasupra solului.

“Alergatorul”, Greecia

O puteți vedea in zona greacă “Dromeas” în Atena. Din orice perspectivă, cineva are impresia că este în mișcare. Această figură colosală a fost creată cu un număr nebun de piese din sticlă verde realizarea sculptorului Costas Varotso.

 

Sculpturile de sub apa, Mexic

Întregi parcuri subacvatice din diferite părți ale lumii sunt realizarea sculptorului Jason Taylor. Pentru a face un autocolant cu aceste exponate, va trebui să faci un efort mare și să găsești niște unelte pentru scufundări.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.