20 de lucruri de făcut în Lisabona, Portugalia: Top Atracții, Ghid de călătorie

Ghidul nostru de călătorie in Lisabona acoperă unele dintre atracțiile de top, inclusiv pe  cele mai bune din domeniul artelor, divertismentui, muzee celebre, locuri destinate vieții de noapte și restaurante renumite pentru mancare si servire. De asemenea, am incercat sa acoperim si activitățile pe care nu le găsiți într-un simplu ghid de turism sau chiar în ghidul orașului Lisabona.

1) Castelul São Jorge (portugheză: Castelo de São Jorge)
2) Puntea de observare Miradouro das Portas do Sol
3) Carmo Convent (portugheză: Convento da Ordem do Carmo)
4) Patiseria portugheză cu oua – Pastel de nata (portugheză: pastéis de nata)
5) Turnul Belém (portugheză: Torre de Belém)
6) Padrão dos Descobrimentos (portugheză: Monumentul descoperirilor)
7) Manastirea Jerónimos sau Manastirea Hieronymites (portugheza: Mosteiro dos Jerónimos
8) Chioșc – Quioc
9) Feribotul Tagus – (portugheză: Tejo)
10) Salmão Grelhado –  (steakuri de somon)
11) Vizitarea insulei Cacilhas
12) Rețeaua de tramvai din Lisabona (portugheză: Rede de eléctricos de Lisboa)
13) Punctul de observare Miradouro de São Pedro de Alcântara
14) Shopping (Rua Augusta)
15) Praça do Comércio – Piața Comerțului)
16) Santa Justa Lift (portugheză: Elevador de Santa Justa)
17) Incercati felul de mancare Bacalhau – cod portughez uscat și sărat
18) Grădina Botanică Tropicală (portugheză: Jardim Agricola Tropical)
19) Catedrala din Lisabona: Catedrala Patriarhală a Sf. Maria Maior (portugheză: Santa Maria Maior de Lisboa sau Sé de Lisboa)
20) Imagini surpinse pe timp de noapte in Lisabona

 

Castelul Sao Jorge

Prima noastră oprire este la Castelul Sao Jorge, o veche fortificație maura, care se află pe un deal cu vedere la orasul Lisabona și la râul Tagus. Puteți obține niște poze cu priveliști panoramice frumoase ale orașului de aici, putand surprinde de asemenea păuni care se plimba pe terenurile din fata voastra.

Arta stradala din Lisabona

 

Platfroma de observare numita Miradouro das Portas do Sol

Platfroma de observare numita Miradouro das Portas do Sol este unul dintre punctele de atracție din Lisabona, care oferă vederi perfecte asupra orașului. Această terasă deosebită are vedere spre cartierul Alfama și este întotdeauna populară pentru turiști.

 

Catedrala Carmo Convent

Este o mănăstire medievală ruinată în timpul cutremurului din 1755 și astăzi este folosită ca muzeu arheologic. Este un sentiment ciudat sa mergeti pe sub nava ruinată a bisericii și vă vedeți cerul albastru deasupra capului, dar tocmai asta merită vizitat!

 

Turnul Belem

Un alt loc de vizitat este Turnul Belem. Turnul a fost construit pe malurile râului Tagus și a fost menit să acționeze atât ca un sistem de apărare, cât și ca un gateway ceremonial in Lisabona.

 

Manastirea Jeronimos

Manastirea Jeronimos este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Lisabona. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii târziu gotice Manueline, deci aruncați o privire in detaliu asupra creatiilor arhitecturale atunci cand o vizitati.

Plimba-te cu tramvaiul in Lisabona

O modalitate distractivă de a infrunta străzile deluroase din Lisabona este călătoria cu tramvaiele. Există mai multe linii în oraș, dar numărul # 28 este cel mai popular cu vizitatorii.

 

Padrão dos Descobrimentos

Monumentul Descoperirilor, mai este cunsocut  si drept Monumentul Navigatorilor si este situat în cartierul Betleem. Designul arhitectural este opera lui Cottinelli Telmo iar sculpturile sunt realizate de catre Leopoldo de Almeida.

Asezat  proeminent pe malul drept al râului Tagus, monumentul original realizat din materiale perisabile, a fost ridicat în 1940 în timpul Expoziției Mondiale portugheze pentru a onora cifrele istorice implicate în descoperirile portugheze. Replica actuală, realizata din beton și piatră, a fost facuta mai tarziu, fiind inaugurat în 1960.

 

 

Punctul de observare Miradouro de São Pedro de Alcântara

Punctul de observare Miraduro ofera una dintre cele mai bune privelisti asupra orasului Lisabona. Este relativ usor de accesat, cu ajutorul funicularului din Gloria, care poate fi luat din centru. Biletul costa 3,70 euro dar daca detii un Lisabona Card plimbarea este libera. Vederile sunt iconice.

 

 

 

Incearca la masa codul portughez, Bacalhau

Bacalhau reprezinta felurile de mâncare pe baza de cod si sunt foarte comune în Portugalia, și, de asemenea, în fostele colonii portugheze, cum ar fi Capul Verde, Angola, Macao, Brazilia, și Goa. Se spune ca peste 1000 de rețete exista doar in Portugalia și poate fi considerat ingredientul iconic din bucătăria portugheză (aspectul interesant este ca peștele se consumă in cele mai multe cazuri negatit).

 

 

Shopping pe Rua Augusta

Strada Rua Augusta este asezata in centru Pieti Comertului. Are un arc triumfal care este in fapt o clădire istorică și unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale vizitatorilor în Lisabona. Odata ce ai trecut pe sub arcul acvesteia, shoppingul poate incepe, Rua Augusta fiind gazda a zeci de magazine si galerii.

 

 

Gradina Botanica Tropicala

Deși acoperă doar 10 de acri de teren, această grădină botanică încântătoare se afla în districtul Principe Real fiind aproape invizibila de pe străzile din jur. In perioada dintre anii 1858 și 1873, a fost o dată considerată cea mai frumoasa grădină botanică din sudul Europei. Astăzi, deși prezintă unele semne clare de neglijare, încă mai are una dintre cele mai mari colecții de vegetație subtropicala din Europa. Vegetația densa și plantele exotice fac din ea unul din cele mai calme locuri din oraș, avand peste 18.000 de specii din întreaga lume (fiecare este frumos etichetata). Acestea includ un număr mare de cicade, copaci australiani ciudati cu trunchiuri colosale rasucite, și vechi palmieri-feriga ce dateaza din vremea dinozaurilor.

 

 

Catedrala Patriarhală a Sf. Maria Maior

 

Piata Comerciala

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.