22 Super-destinatii de vacanta despre care este putin probabil sa fi stiut ca exista

Lumea găzduiește numeroase destinații incredibile care nu au fost încă pasite de turiști. Inspirati de un articol al celor de la Business Insider despre cele mai bune destinații de călătorie necunoscute, am găsit 22 de perle mai puțin cunoscute pe glob. Este o lista cuprinzatoare ce contine o sumedenie de locuri retrase, de la o plaja ascunsa si unica,  de pe care poti inota intre 2 continente pana la locuri de poveste situate intre 2 versanti.

 

Asezata cumva sub pamant, plaja ascunsa a Insulelor Marieta este o plaja secreta, cu ape limpezi si cristaline, pe care calatorii le pot accesa prin inot sau caiac dupa trecerea printr-un tunel lung prin apa. 

 

Huacachina este o oaza de desert situata la cinci ore sud de Lima, Peru. Lacul din imagine a fost candva un loc de evadare popular pentru clasa superioară din Peru care venea aici sa se relaxeze din Ica, orasul din apropiere, insa acum a devenit o oprire pentru cei care se întorc aici pentru a se bucura de activități cum ar fi calatoriile cu buggy sau plimbările printre dunele de nisip.

 

Cei care vizitează Blagaj, un sat din Bosnia și Herțegovina, sunt adesea în primejdie la vederea maiestuoasă a Blagaj Tekke – o mănăstire construită pentru cultele Dervish. Vizitatorii sunt bineveniți să se bucure de interioarele din lemn sau să sa serveasca o băutură rece, în timp ce admira frumusetea râului Buna.

 

Lacul Hillier din Australia își menține culoarea roz vie pe tot parcursul anului. Cauza culorii rămâne un mister, deși unii spun că ar putea fi rezultatul conținutului său ridicat de sare combinat cu prezența unei specii de bacterii roz.

 

Fâșia Silfra, situată în Parcul Național Thingvellir din Islanda, este unul dintre locurile singure din lume în care vizitatorii pot înota între două continente. Nu numai că este gazduita de una dintre cele mai clare ape ale lumii, dar, în unele cazuri, spațiile sunt atât de înguste încât înotătorii pot atinge de fapt plăcile continentale din America de Nord și Europa.

 

În anii 1600, Isola Bella a fost transformată dintr-o stâncă sterilă în mijlocul lacului Maggiore, Italia, într-o grădină și palat înfloritoare. Pe lângă palat, zona este cunoscută și pentru grădinile sale baroc uimitoare.

 

Popeye Village din Malta a fost amenajata inițial pentru filmul “Popeye” din 1980, înainte de a fi refăcut într-un parc tematic. Designul a fost creat folosind trunchiuri de copaci aduse din Olanda si aproximativ 2.000 de galoane de vopsea. Astăzi, vizitatorii se pot bucura de plimbări cu barca, vinării și trambuline de apă.

 

Dongchuan Red Land este situat în orașul Xintian din China și este cunoscut pentru nuanța roșie izbitoare. Solul din zonă conține fier și minerale oxidate care produc culoarea, iar plantele înflorite pe tot parcursul anului se adaugă la vederea colorată.

 

Insula Flores, situată în punctul cel mai vestic al arhipelagului Azore de pe coasta Portugaliei, si-a insusit numele datorita florilor sălbatice care înconjoară zona. De asemenea, are izvoare naturale și lagune naturale in care se fac bai relaxante.

 

Despre Giola am mai discutat pe acest site in articolul despre Thassos. Giola este o piscină naturală situată în regiunea Astris din Grecia. Vizitatorii vor trebui să parcurgă un traseu pentru a ajunge la ea, dar odată ce o fac, se pot bucura de un rezervor natural cu ape uimitoare.

 

 

Admirați arhitectura neo-gotică uimitoare a Sanctuarului Las Lajas, care traversează un chei la granița dintre Columbia și Ecuador. Este incredibila imaginea sa, fiind situat la 150 de metri deasupra râului, între stânci luxuriante și cascade, bineinteles, asta înainte de a vedea interioarele sale superbe.

 

 

În timpul sezonului ploios, Parcul Național Lençóis Maranhenses din Maranhão, Brazilia, detine o priveliște de neuitat. Datorită celor aproape 47 de centimetri cubi  de ploaie, în fiecare an se formează piscine între dunele sale masive, creând mii de lagune clare. Cel mai bun moment pentru a-l vizita este între iulie și septembrie, când piscinele sunt cele mai pline.

 

Semap Champey din Guatemala este un paradis pentru cei care caută ape turcoaz ascunse în mijlocul unui peisaj luxuriant. Deși plimbarea poate fi pe drumuri nesigure, odată ce ajungeți, ve-ți găsi o punte de calcar cu o serie de bazine naturale care oferă ape răcoroase ideale pentru înot.

 

Rasfata-ti picioarele în izvoarele fierbinți ale Rotorua, un oraș din Noua Zeelandă cunoscut pentru gheizerele sale, izvoarele termale și piscinele cu nămol medicinalt. Este poreclit “Orașul Sulfului”, iar vizitatorii pot participa și la sporturi de apă în multe lacuri din regiune.

 

Setenil de las Bodegas s-a dezvoltat dintr-o data, de la o simpla rețea de peșteri situate în stâncile deasupra Rio Trejo din Spania. Astăzi, casele sale albe au fost construite în cadrul acestei rețele, iar unele chiar au acoperisuri de rocă. Zona găzduiește, de asemenea, baruri, restaurante și mâncăruri spectaculoase.

 

Călătorie spre Namaqualand, o regiune aridă care se întinde peste 600 de mile în Namibia și Africa de Sud. În fiecare primăvară, zona goală se umple brusc cu margarete portocalii și albe, creând unul dintre cele mai suprarealiste peisaje din lume.

 

Descoperită în 1836 de un vânător, Grotte de St Marcel d’Ardèche din Franța găzduiește aproape 200.000 de picioare de pasaje cunoscute. Aici, călătorii vor găsi o rețea subterană de bazine de apă și formațiuni stâncoase uluitoare.

 

Rangiroa este un atol masiv, în formă de inel în Polinezia Franceză, cunoscut pentru stridiile care produc perle negre. Acesta are de asemenea unele dintre cele mai bune locuri de scuba diving din lume, iar vizitatorii pot vedea delfinii, razele manta, țestoasele verzi verzi și rechinii cu ciocan.

 

Micutul oras Castelluccio di Norcia se află lângă Norcia din Umbria, Italia. Orașul este renumit pentru prezentarea strălucitoare a multitudinii de flori care se desfac de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii iulie.

 

 

Un mic sat de pescuit aflat la aproximativ 200 de kilometri vest de Fortaleza din Brazilia, numit Jericoacoara, este un loc unde străzile sunt pavate cu nisip, iar plajele se întind pe multe mile în fiecare direcție. Orașul de plajă adormit atrage kite-surferi și windsurfers din întreaga lume.

 

 

Peșterile de marmură, situate pe o peninsulă care se învecinează cu Lacul General Carrera din Chile, sunt o rețea de peșteri uluitoare, unde mii de ani de spalare cu carbonat de calciu au format modele de marmură turbionară pe pereții cavernelor.

 

Pangong Tso este un lac care se întinde peste 60 de mile din India până în China, făcându-l una dintre cele mai mari lacuri din Asia. Cu ape limpezi care reflectă frumos împrejurimile muntoase, lacul este o priveliște spectaculoasă pentru vizitatori.

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.