3 dintre cele mai tari destinatii de Scuba-Diving din lume

In acest articol vom vorbi despre diving. Este unuldintre cele mai frumoase hobby-uri din cate exista si se leaga perfect cu vacantale despre care dicutam noi. Bineintels, pentru pasionatii de scufundari orice lac este interesant, este un hobby in care misterul joaca rolul esential, astfel ca nu stii niciodata ce poti gasi, chiar si pe fundul celei mai “amarate” mari. Seria articolelor noastre viitoare despre diving va fi cu siguranta una foarte lunga, cu toate acestea in primul vom vorbi despre 3 Super-Destinatii, una dintre ele fiind deja amintita in lunile trecute la categoria impresii din vacanta.

Marea Bariera de Corali

Din informatiile si impresiile pe care ni le-au impartasit cei care au fost in Australia, special pentru a face diving, putem sa afirmam fara rezerve ca este Paradisul Scufundarilor din Lume. Marea Bariera de Corali este una dintre cele mai ravnite destinatii de snorkelinf si scufundari din lume, dar si costul unei astfel de excursii este pe masura. Ca intr-un spectacol de arteziene multicolore, peste 400 de specii de corali se ridica ca un zid in trepte pana aproape de suprafata apei. Marea Bariera de Corali este locasul a peste 10.000 de specii marine unice, 1500 de pesti, peste 28000 de recife si 300 de insule. Impresiile colaboratorilor nostri in legatura cu vacanta in Australia au fost prezentate intr-un articol anterior. Pozele sunt arhiva personala!

 Cenotele Mexicane din Penisula Yucatan

 

Paionatii de diving au auzit cu siguranat de cenotele mexicane. Majoritatea acestora se afla in Peninsula Yucatan si se estimeaza ca numarul lor ar depasi cifra 10.000. Conform celor de la DivingRomania , majoritatea acestor cenote sunt bine ascunse in jungla mexicana, iar accesul la ele poate fi uneori extrem de dificil. Din fericire pentru turisti, proprietarii mexicani de terenuri pe care sunt cenote au inteles oportunitatea ce li se deschidea si au inceput sa construiasca drumuri de acces (cenotele sunt sacre in religia Maya). In prezent, aproximativ 30 sunt cunoscute si deschise publicului care poate vizita, care poate face snorkeling sau poate chiar scuba-diving, in unele conditii. Acum stau si ma gandesc ca intr-un post anterior despre planificarea vacantei in Mexic am omis sa trec pe lista si frumusetile astea.

 

Bonaire, Antilele Olandeze- Marea Caraibelor

 

Bonaire este o insula in Marea Caraibelor (Antilele Olandeze). Are o suprafata de 294 de kilometri si o populatie de peste 16.000de locuitori. Capitala insulei este la Kralendijk.Pasionatii de scufundari si de snorkeling sunt atrasi de aceasta insula deoarece are plaje nisipoase putine, iar recifele sunt accesibile direct de pe tarm. Din anul 1979, apele insulei au fost protejate prin lege, iar Bonaire a devenit una dintre cele mai cautate locatii pentru scufundari libere nu numai din Caraibe, ci si din intreaga lume. Este o insula “eco-friendly”, deoarece isi protejeaza resursele marine, inclusiv fragilele gradini de coral.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.