6 MOTIVE PENTRU CARE SA ALEGI CA DESTINATIE IN 2016 DUBROVNIK-CROATIA. POZE REALE DIN VACANTA SI DETALII IMPORTANTE

Pentru ca voi sa aveti o vacanta reusita, obisnuim sa promovam saptamanal cate o destinatie turistica din experientele noastre anterioare, spre a va oferi detalii importante referitoare la atractiile turistice din zona, obiectivele culturale ce se impun a fi vizitate sau chiar informatii  despre preturile practicate. Si, de ce nu, oportunitatile de transport. Astazi, am ales Durbrovnik, perla Adriaticii. Mentionam ca noi am fost acolo la sfarsitul lunii iunie, temperaturile nu erau foarte ridicate.

Dubrovnik se afla in sudul Croatiei, foarte aproape de de granita cu Muntenegru. Face parte din riviera Coastei Dalmate si este scaldat de Marea Adriatica. Datorita atractiilor sale istorice si georgrafice, statiunea este prin excelenta perla litoralului croat, si, de ce nu, una dintre cele mai frumoase destinatii la Marea Mediterana. Am creat un top cu 6 avantaje pe care statiunea le detine si care pot fi luate in calcul pentru a fi inclusa in destinatiile pentru anul 2016.

1.Relieful. Intreaga Coasta Dalmata, dar in special Dubrovnik, beneficiaza de un relief ce iti taie rasuflarea. Interminabilele lanturi muntoase sunt scaldate de apele azurii ale Marii Adriatice, transportul cu masina fiind o aventura interesanta. Se recomanda in acest sens transportul cu masina.

Dubrovnik-ul vazut din telecabina, in fata poate fi observarat Insula Lapad

Dubrovnik 1

Crucea de pe Muntele Srd, cel care se ridica deasupra orasului

Dubrovnik 2

Cetatea din Dubrovnik vazuta din telecabina

Dubrovnik 3

Malurile Dubrovnik vazute printr-o fereastra a Cetatii

Dubrovnik 4

Insuele din vecinatatea Dubrovnik vazute de pe Muntele Srd

Dubrovnik 5

Paradisul croat numit Plitvicka Jezera

Plitvicka Jezera

2.Insulele din apropiere. Croatia are peste 1000 de insule si insulite, cateva zeci dintre acestea se afla in proximitatea statiunii Dubrovnik si pot fi vizitate la preturi accesibile.

Dubrovnik 6

La o terasa pe Muntele Srd, de aici ai o panorama extraordinara asupra orasului Dubrovnik si a Insulei Lapad

Dubrovnik 7

Un vas de croaziera paraseste Portul central din Dubrovnik

Dubrovnik 8

Prin portul din Dubrovnik

Dubrovnik 9

3.Istoria si monumentele. Orasul are o populatie de peste 40.000 de locuitori, fiind impartit in doua, partea istorica a acestuia constituind principalul punct de atractie. Cel mai important dintre obiective este fara discutie castelul Stari Grad, care a fost construit de vechea populatie a orasului (Ragusa) pentru a se apara in fata Imperiului Otoman.Vizitarea lui impune un tur complet pe zidurile sale, unde panorama este senzationala. Castelul gazduieste in interior magazine accesibile sau de lux, muzee, restaurante sau diverse zone de agrement.

pe zidurile cetatii din Dubrovnik

Dubrovnik 10

Admirand Portul din Dubrovnik

Dubrovnik 11

Plimbare pe zidurile cetatii din Dubrovnik

Dubrovnik 12

Pe zidurile cetatii din Dubrovnik 2

Dubrovnik 13

Vedere asupra cetatii Starigrad si a Portului din Dubrovnik

Dubrovnik 14

La un frappe pe una dintre terasele cetatii Starigrad

Dubrovnik 15

4.Parcurile Unesco. Krka si Plitvika Jezera. Cele doua zone fac parte din patrimoniul UNESCO si ofera de asemenea peisaje deosebit. In special, Plitvicka Jezera, este cel mai fascinant. Se recomanda a fi vizitat la intoarcere catre Romania, deoarece este foarte aproape de capitala Zagreb. Peisajul poate fi admirat, parcul fiind construit pe trase diferite ( 4/6 ore, 6/8 ore sau 8/10 ore). Aici poti vedea peisaje unice cu apa azurie specifica marilor ce taie lanturile muntoase, o multitudine de cascade impresionante sau pastravi sarind in jurul tau. Cuvintele uneori nu pot explica totul.

Vedere magnifica asupra cascadelor de la Plitvicka Jezera

Parcul National- Plitvika Jezera- Croatia

Pe un traseu de 6 ore prin Parcul National Plitvicka Jezera din Croatia

Plitvicka Jezera Croatia

Cu vaporul prin Parcul National Plitvika Jezera

Plitvicka Jezera Croatia

Cascadele din Parcul National Plitvicka Jezera

Plitvicka Jezera 1- Croatia

5. Preturile, fac ca statiunea sa fie una accesibila. Tarifele percepute pentru umbrela si sezlong, bauturi sau mancare sunt rezonalbile. In ceea ce priveste statul la plaja, trebuie mentionat ca Dubrovink are multe zone libere, unde accesul este gratuit.

6. Autostrazile. Drmurile pe teritoriul Croatie sunt unele de exceptie, in 90 % din cazuri deplasarea facandu-se pe autostrada. Astfel, distantele mari nu necesita mult timp. Deplasarea pe aceste autostrazi este o placere. Calitatea asfaltului sau sutele de tuneluri ventilate (unele chiar de peste 10 km) fac ca deplasarea sa fie o adevarata aventura.

Pe autostrada Zagreb- Split

Croatia

Autostrazile in Croatia

Croatia

Detalii importante:

Se recomanda deplasarea cu masina.

Preturile la bauturi si mancare nu sunt cu mult diferite de cele practicate din Romania, in schimb serviciile sunt ireprosabile.

Tarifele pentru autostrazi nu sunt foarte mari, de exemplu, pe segmentul Zagreb-Split (450 km), tariful este de 20 Euro pentru un autoturism mic.

Tarifele la sezlong si umbrela sunt undeva la 5 euro/zi

Tarif acces Starigrad : 5 euro de persoana, studentii avand reducere 50 %

Tarif pentru Telegondola, in jur de 5 euro/persoana

Dubrovnik City Card 

Noi am folosit Dubrovnik Card pentru 3 zile, care costă 180 de kuna (dacă îl cumperi online) și 200 de kuna dacă îl iei din Oficiul de Turism.

Comparativ cu alte city cards pe care le-am folosit, cel din Dubrovnik nu oferă prea multe reduceri – pentru că nici nu sunt multe muzee sau atracții cu taxă în oraș. Cu el însă ai gratuitate la cele mai importante obiective: City Walls, Palatul Rectorului, Muzeul Maritim și transportul în comun (10 călătorii).

O singură călătorie cu autobuzul în Dubrovnik costă 12 kuna (aproape 2 euro) și 15 kuna în cazul în care cumperi biletul direct de la șofer. Da, e scump transportul în oraș și după calculele mele, am economisit 150 de kuna/persoană cu Dubrovnik card, adică peste 40 de euro în 2. Eu zic că merită.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.