7 cele mai frumoase Rezervatii Naturale ale Andaluziei

Într-un post anterior am vorbit despre cele 7 locuri încântătoare din Malaga -Andaluzia. Astăzi vrem să vorbim despre 7 cele mai frumoase Rezarvatii Naturale ale Andaluziei, deoarece există o mulțime aici.

7 Rezervaatii Naturale ale Andaluziei

1.Parcul National Coto Donana

Aceste zone inundabile importante sunt Rezervatia Biosferei UNESCO și au fost declarate parcuri naționale din 1969. Ecosistemele de aici includ dune de nisip, păduri de pin și plută, mlaștini, tufarisuri pe malul râului. Mai mult de șase milioane de păsări opresc aici migrații anuale și a faunei include ultima populație de linx iberic.

2. Sierra Nevada

Cei mai inalti munti din Spania și singura stațiune de schi din partea sudică a Europei pot fi găsiti în acest parc național. Este o zonă minunată pentru drumeții, călărie și ciclism montan.

sierra-nevada-mountains

3.Cabo de Gata-Nijar

In provincia Almeria, o fâșie de coastă curatA a fost pus deoparte ca o rezervație naturală, cu roci falnice asezate pe plaje și golfuri. Masiva zona semi- deșertica a fost desemnat de catre UNESCO Rezervatia Biosferei din anul 1997. Zona este excelenta pentru scuba-diving.

cabo de gata nijar

4.Sierra de Grazalema

Despre Sierra de Grazalema am mai vorbit intr-un articol anterior, a fost punctul nostru de plecare in plimbarea cu masina printre celebrele pueblos-blancos (casele albe) ale Andaluziei. Traseul s-a terminat atunci la Ronda. Sierra de la Grazalema cuprinde 132,200 de acri de pustietate plini de verdeață. Locurile de aici au fost desemnate drept Rezervatie a Biosferei UNESCO în 1984. Accesul este strict controlat și este posibilă plimbarea numai pe jos.

sierra Grazalema

 

5.EI Torcal -Antequerra, Malaga

Despre Torcal de Antequera am mai vorbit intr-un post anterior despre minunatiile turistice din provincia Malaga. Torcal de Antequera este o zona naturală situată în municipiul Antequera si este este una dintre acele ciudățenii ale naturii, despre care este atat de greu de crezut ca sunt reale. Cu 1.171 de hectare de peisaj, formatacum mii de ani de eroziune,aici au fost modelate rocile calcaroase, ale căror origini datează din era secundară sau mezozoic, în special din perioada Jurasicului.

Torcal-de-Antequera-Málaga

6.Parque Natural de la Sierra de Cardeña y Montoro

Acest parc frumos gazduieste paduri prolifice de stejar, gorun, pluta si pin. Cea mai mare parte a sa este ușor de vizionat. Există o mulțime de trasee montane marcate, și este un loc bun pentru spotting local.

 

7.Sierra de Cazorla -Jaen

În provincia estică Jaén, acest parc vast și extrem de divers gazduieste peste 1.300 de specii cunoscute de floră, inclusiv cele 20 care sunt unice în zona. Stânci abrupte, chei adânci și un model complicat de râuri, lacuri și fluxuri completeaza frumusetea zonei. Peisajul ofera o multime de locuri de plimbare cu masina si oportunitati multiple de mers pe jos pe traseele marcate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.