7 minuni turistice din zona Malaga, Andaluzia- Spania

Din vacanta petrecuta in Andaluzia am ramas cu foarte multe imagini frumoase in minte. Este zona din Spania care imi place cel mai mult. Va puteti imagina ca nu a fost deloc usor sa intocmesc o lista nici macar pentru zona Malaga, multe alte puncte de atractie interesante si foarte fascinante ramanand in afara acesteia. Cu toate acestea, am ales cele mai importante 7 locuri pe care este obligatoriu sa le vezi daca ajungi in aceasta zona la care adaugam poze reale.

Cele 7 minuni turistice din Malaga

1. El Tajo de Ronda

Noul pod este situat în defileul unde orașul Ronda este situat este, fără îndoială, unul dintre monumentele cele mai emblematice ale provinciei. A fost construit între 1759 și 1793 si astăzi servește pentru a uni partea istorică și modernă a orașului. Structura sa este zidita din piatră și are in centru un loc pentru odihnă. Se poate cobori la baza cheilor sale pe la Casa del Rey Moro, unde se poate intra intr-o mina, are 365 de trepte si aci poti admira intr-un mod unic locul.


2. Alcazaba & Gibralfaro de Málaga

Exemplul cel mai convingător al trecerii musulmanilor prin această provincie poate fi văzut în Alcazaba, culminând cu castelul Gibralfaro. Malaga a fost in integralitate capitala în timpul perioadei musulmanedintre secolele X- XV. Aceasta cetate de palat a fost construita la poalele Muntelui Gibralfaro. În prezent, are aproximativ 15.000 de metri pătrați, care nu implică nici măcar jumătate din suprafața totală care a fost inițial conservata, lucru care nu o împiedică de a se bucura de unul dintre obiectivele turistice cele mai încântătoare ale capitalei și de la care se poate asista la una dintre cele mai frumoase vederi ale orașului.

Alcazaba-de-Málaga-2

3. Cuevas de Nerja

De peste 50 de ani este “fără îndoială” una dintre cele mai mari minuni ale Spaniei, deoarece aici s-au gasit vaste picturi rupestre cu o varsta de peste 42.000 de ani și până atunci au fost ținute în secret. Au fost descoprite in cele din urma. Este vorba despre peșterile din Nerja, situate în orașul aparținând teritoriului Nerja. Aceste caverne cu o suprafață totală de 35,484 de metri pătrați și un volum de 64,379 metri cubi, au fost declarate obiective de interes cultural. Se considera chiar ca unele dintre acestea pot fi primele lucrari pe care le-a cunoscut vreodata omenirea, într-adevăr, ne confruntăm cu un loc unic.

4. Mijas Pueblo

Daca va plac satele andaluze clasice cu celebrele lor casute albe, sau “pueblos blancos” cum le spun saniolii, va prezint satul andaluz Mijas Pueblo. Acest paradis spaniol arhaic este situat in apropiere de Costa del Sol in zona Sierra de Mijas, foarte departe de dezvoltarea turistica. Are o coasta cu vedere panoramica superba.

  Pueblas Mihaj 2

5.Puerto Banús, Marbella

Acum este timpul să vorbim despre una dintre zonele cele mai strălucitoare ale provinciei, portul de agrement de lux Puerto Banus, care este situat în Marbella.  Puerto Banus este unul dintre acele locuri frecventate preponderent de oamenii cu bani ce vin aici sa-si expuna si sa scoata in evidenta puterea economica.

6. Torcal de Antequera

Torcal de Antequera este o zona naturală situată în municipiul Antequera si este este una dintre acele ciudățenii ale naturii, despre care este atat de greu de crezut ca sunt reale. Cu 1.171 de hectare de peisaj, formatacum mii de ani de eroziune,aici au fost modelate rocile calcaroase, ale căror origini datează din era secundară sau mezozoic, în special din perioada Jurasicului.

Torcal-de-Antequera-Málaga

7. Sierra Bermeja de Estepona & Marbella

Cine a spus că Malaga este doar soare și plajă? Va prezint acest lant muntos care formeaza flancul vestic dintre  Serrania de Ronda si sudul format din Estepona si Marbella. Intalnim aici un cadru natural unic ce iti poarta numele dupa culoarea rocilor sale, pentru ca doar Bermejo inseamna “rosu”.


 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.