Alcazaba din Granada: Impresii si poze reale

Alcazaba, o fortăreață, este una dintre cele mai vechi părți ale Alhambrei, așa cum este cazul Turnurilor Vermilion (Torres Bermejas). Se crede că înainte de a fi construit și înainte ca musulmanii să ajungă la Granada, au existat deja mai multe construcții în aceeași zonă. Prima referire istorică la existența lui Alcazaba datează din secolul al IX-lea și se crede că a fost apoi construită de Sawwar ben Hamdun în timpul luptelor dintre musulmani și muwalladini [creștini care s-au convertit la islam și trăiau printre musulmani].

Complexul actual a fost construit de Mohammed I, care a construit halele din jurul castelului anterior, apărare și trei turnuri noi: Torre Quebrada, Torre del Homenaje și Torre de la Vela. Ca o consecință, Alcazaba a devenit o adevărată cetate, unde regele a stabilit reședința regală. Fiul său, Mohamed al II-lea, își avea și reședința în Alcazaba, până când palatele au fost terminate. De atunci, Alcazaba a fost folosită doar ca o cetate pentru scopuri militare.

Când creștinii au luat orașul, au executat multe lucrări pentru a repara Alcazaba. La momente diferite ale istoriei sale, pe perioade lungi de timp, a fost folosit ca închisoare de stat, chiar și în timpul ocupației franceze.

La fel ca și Alhambra, Alcazaba a fost abandonată și nu a fost îngrijită de-a lungul timpului, iar începutul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea a demarat lucrările de restaurare, explorare și instalații sanitare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.