Alcazar din Sevilia, poate cea mai reprezentativa cladire a orasului

Alcázar din Sevilla este unul dintre cei mai reprezentativi compuși monumentali din oraș, din țară și din întreaga cultură mediteraneană. Evoluția istorică a orașului în ultimul mileniu se desfășoară în interiorul zidurilor și grădinilor sale, combinând influențe începând cu perioada arabă,  Mudéjarul Evului Mediu până la Renaștere, sau chiar stilul baroc alsecolul al XIX-lea. Declarația site-ului Patrimoniului Mondial de către UNESCO în 1987 a recunoscut supraviețuirea culturilor și a civilizațiilor ca un întreg armonic în care toate elementele sunt echilibrate. Vizitatorul va cunoaște aceste împrejurimi unice, fie prin legendarul al-Mutamid, monarhul și poetul secolului al XI-lea din Sevilla, fie prin unele dintre personajele care au luminat Spania modernă în jurul anului 1812.

Sunteți pe punctul de a intra într-unul dintre cele mai vizitate complexe din lume, un spațiu în care vă veți recunoaște ca parte a Umanității în ansamblul său și unde activitățile culturale și educative pe care le puteți participa sunt organizate de Consiliul Alcázar Royal, Patronajul și Primăria. Acestea includ prelegeri, Teatrul de primăvară sau serile din grădinile Alcázar. Bine ați venit: vă rog să vă simțiți acasă, vă aflați într-unul dintre cele mai vechi Palate Regale Europene care sunt încă în uz.

Cunoscut drept Royal Alcazar, Palatul Regal din Sevilia a fost inițial un fort mauric construit în secolul al X-lea de primul calif al Andaluziei. Construcția actualului Royal Alcázar a început în secolul al XIV-lea. Este cel mai bun exemplu de stil arhitectural Mudejar din Spania, deși pot fi găsite elemente islamice, gotice, renascentiste și baroc.

Alcázar este un cuvânt spaniol, sinonim cu castelul fortificat. De fapt, vine din cuvântul arab al al Qasr, care înseamnă palat sau cetate. Multe orașe din Spania folosesc încă Alcázar pentru a numi un vechi palat musulman sau o reședință regală din timpul invaziei maurilor.

 

Galerie foto Alcazar- Sevilia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.