Am fost in Kefalonia. Poze, informatii si detalii importante din calatorie

Acum vreo 2 ani, am decis sa plecam cu vaporul din Insula Corfu unde ne aflam, spre capitala administrativa a Insulelor de la Marea Ionica, Kefalonia. Excursia a costat in jur de 20 euro/persoana.

Este de departe cea mai mare din acest grup de insule, avand o suprafata de 781 km patrati. Insula cuprinde o mare varietate de peisaje si caracteristici, de la plaje pitoresti folosite adesea in campaniile publicitare ale agentiilor de turism grecesti, si numai, pana la munti, castele si manastiri indepartate. Am aflat ca acesta a fost si decorul romanului scris de catre Louis de Bernieres, ” Mandolina capitanului Corelli”.1994.

Din pacate ce-i drept, parti mari din acesta insula, inclusiv capitala ei Argostoli, au fost afectate din cutremurul din 53′, astfel, casele vechi care au ramas in picioare sunt relativ putine.

Plaja Mirtos

Plaja Mirtos din Kefalonia

O plaja salbatica in Kefalonia

Culoarea Marii Ionice in Kefalonia

o plaja Fred si Barney, kefalonia grecia

plaja fred si baney, kefalonia, grecia 1

Orasul care a resitat cel mai bine este Fiskardo, care se afla in Nord. Vilele sale viu colorate din sec. XVIII, grupate in jurul portlului, arata cat de frumoasa era insula inainte de aceasta catrastrofa naturala.

Ce vizitam in Kefalonia?

Pentru a descoperi cum aratau localitatile si cum era viata inainte de cutremur, viziteaza Muzeul de Istorie si Folclor din Argostoli.

In capitala gasesti de asemenea si un Muzeu de Arheologie cu o sala dedicata descoperirilor miceniene de pe insula. Acesta am inteles ca ar fi inchis lunea.

Argostoli in sine este un oras foarte placut, cu o zona aglomerata in jurul portului si o piata foarte buna. Pe tarmul de aici exista taverne de unde se poate admira minunata priveliste de peste golf. Acesta este traversat de Podul Drapanos, constructie cu un aer destul de subred, dar care a rezistat totusi in fata cutremurului.

Podul a fost construit pentru a oferi un acces mai facil catre cel de-al doilea oras de pe insula ca marime, Sami.

Drumul pana la Portul din Sami, aflat pe coasta de est, trece pe langa Splili Dogarati, Pestera Dogarati, unde niste trepte abrupte coboara intr-o sala uriasa atat de mare si cu o acustica atat de minunata incat aici se organizeaza concerte e timpul verii.

Spilli Melissani, sau Pestera Melisani, afata la Nord de Sami, este locul in care se afla un lac subteran sarat, pe care il lumineaza razele soarelui ce patrund in interior prin locul in care tavanul pesterii s-a prabusit.

Pestera Melissani din Kefalonia

 

Alte informatii utile despre Kefalonia

In zona se afla Muntele Ainos, care este cel mai inalt din zona (1682 m), se mai afla un sanctuar inchinat lui Aenios Zeus si poti urca pana in varf cu masina, unde privelistile sunt impresionante, dar ultima parte a drumului este accidentata, si s-ar putea sa fii nevoit sa o parcurgi pe jos.

Catre nord-vest de munte se afla Kastro, fosta capitala. Aceasta asezare s-a dezvoltat in jurul fortaretei venetiene Agios Ghiorghios din sec XVI.

Unde facem plaja in Kefalonia?

Daca nu sunteti pasionati de calatorii sau vizite prin muzeele, fortaretele sau muntii Kefaloniei, va informam in legatura cu plajele cele mai bune din zona.

Plaja de la Mirtos, de pe coasta vestica a insulei, este una dintre cele mai frumoase si fotografiate plaje din toate Insulele Ionice.

Mai exista si alte plaje superbe pe aceasta insula, dar, cu toate acestea, interesul turistic se focuseaza in jurul celei de la Lassi si a statiunilor de pe coasta de Sud.

Plajele in Kefalonia 1

Plajele in Kefalonia 2

Ce mai este spectaculos in Kefalonia

Grupul de voluntari Katelios realizeaza un efort sustinut de protejare a animalelor salbatice din Kefalonia, atat pe uscat cat si pe mare. De un interes doarte mare este specia amenintata a testoasei verzi de mare numita ” caretta caretta” care cuibareste pe plajele nisipoase ale insulei.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.