Antequera: Impresii, poze, orientare turistica si detalii importante din vacanta in Andaluzia

SONY DSC

Asa cum poate ati observat deja pe acest site, noi suntem indragostiti de Spania, iar in particular de Andaluzia. Subiectul Antequera a mai fost abordat aici intr-unele posturi anteriore. Intr-unul am vorbit despre 7 minuni turistice din proximitatea orasului MalagaCu alta ocazie am vorbit despre Top 7 al rezervatiilor naturale UNESCO din Andaluzia. Cu toate acestea, in ambele cazuri, am prezentat doar parcul Torqal de Antequera, astfel ca astazi ne propunem sa vorbim de orasul Antequera in sine. 

Impresii din Antequera

Se pare ca orasul din inima geografica a Andaluziei pretinde că este şi oraşul cu cel mai mare număr de biserici din Spania. De asemenea, Antequera este situată şi într-un loc extraordinar de frumos, având în sud spectaculoasa formaţiune stâncoasă (de care spuneam), respecti El Torcal. Având în vârf Alcazaba sau castelul maur, casele albe din Antequera se împrăştie spre poalele dealului, printre acoperişurile lor de ardezie ivindu-se cele 30 de turle bisericeşti. Cea pe care trebuie să o vezi este Biserica El Carmen (Piaza del Carmen, tel. 95 270 25 05, închisa duminica după-amiaza), care are picturi murale delicate, datând din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea, statui policrome, un tavan mudejar încasetat şi, mai presus de toate, un altar central sculptat cu măiestrie, una dintre cele mai fru­moase opere baroce din Andaluzia.

                           Interiorul Iglesia del Carmen

 

Urcă dealul pe sub Arco de los Gigantes, din secolul al XVI-lea, către Colegiata de Santa María (închis sâm­băta şi duminica după-amiaza şi lunea), un exemplu timpuriu de arhitectură renascentistă andaluză, având un alt tavan mudejar impresionant De aici poţi urca prin frumoasele grădini de la Alcazaba spre turnul Torre del Homenaje (închis lunea) pentru a admira privelişti deosebite.

                                                                  Alcazaba

 

Intors în centrul oraşului, nu rata maiestuosul Palacio de Najera, una din­tre multele reşedinţe nobiliare, acum transformat în Museo Municipal (Plaza Coso Viejo, tel. 95 270 40 51, închis sâmbăta şi duminica după-amiaza şi lunea). Cel mai important exponat este statuia romană din bronz a unui băiat, datând din sec I.

                                              Palacio de Najera

 

La ieşirea din oraş ia-o pe drumul către Málaga, spre cele trei dolmene (piatră de mormânt). Cele mai impresionante, Cueva de Menga şi Cueva de Viera (Carretera de Málaga, închis duminica şi marţea după-amiaza), datează aproximativ din anul 2500 î.Hr. La 1,6 km mai departe este ceva mai recentul Romeral (închis duminica şi marţea după-amiaza), datând din aproxi­mativ 1800 î.Hr.

Mai vechi decât toate acestea este El Torcal, situat la 13 km spre sud, unde 17 km2 de rocă de calcar au fost erodaţi în forme extraordi­nare. Poteci bine marcate te poartă prin acest peisaj fantastic.

                 Parcul National UNESCO – El Torqal de Antequera

 

Harta turistica a Antequera

                                        Harta turistica a Torqal de Antequera

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.