Australia: poze si impresii din Portul Sidney

 

Impresii din Portul Sidney

Portul Sidney se vede cel mai bine de pe apă. Cel care nu a vizitat niciodată Australia are în minte, de cele mai multe ori, faimoasa imagine a portului Sidney, cu uimitoarea clădire a operei. Sidney este un oraş frumos în sine, dar fabuloasa lui locaţie îl face un candidat perfect pentru statutul de cel mai frumos oraş din lume.

vio_1378

vio_1407

Sidney este împărţit în două de Port Jackson, cele două părţi fiind legate printr-un pod, dar şi printjr-un tunel. Aglomerata faleză Circular Quay e înţesată de ambarcaţiunile de feribot-uri care te duc pe malul opus sau pleacă în croaziera, taxiuri acvatice şi vaporaşe de agrement: tot de aici poţi vedea emblemele clasice ale oraşului. The Rocks (Stâncile), aşa cum este numită faleza stâncoasă de sub pod, este inima oraşului: aici a fost întemeiată oficial colonia New South Wales de către căpitanul Arthur Phillip în 1788, prima aşezare europeană permanentă din Australia în anii 1970, această zonă istorică a fost salvată de la demolare si, treptat, i-au fost restaurate căsuţele muncitoreşti, depozitele paraginite, aleile întortocheate şi scările săpate în piatră, fiind acum un important punct de atracţie pentru turişti.

vio_1194

La Harbour Bridge se poate ajunse din zona The Rocks, iar pietonii pot circula pe toata lungimea lui, savurând minunata privelişte a portului deasupra apelor strălucitoare. Clădirea operei (the Opera House), proiectata de arhitectul danez Jorn Utzon, se află în Bennelong Point. Cu apa clipocind la picioare,« cu acoperişurile înalte şi albe ca nişte pânze în vânt, edificiul a fost ridicat în 16 ani şi a costat de zece ori mai mult decât pretul estimat, dar a devenit o emblemă cunoscută în toată lumea.

Alte Poze din Portul Sidney

 

 

vio_1390

vio_1566

vio_1473

 

 

Simbolul Portului Sidney

Clădirea Operei din Sidney este una dintre cel mai reprezentative imagini ale Australiei. Cele două embleme ale oraşului Sidney-Opera şi Harbour Bridge

vio_1540

 

Ce iti recomandam in Portul Sidney

Admiră oraşul de pe apă, de pe o ambarcaţiune turistică.

 

Locurile cele mai interesante de vazut in zona Portului Sidney

Portul Darling, Grădina Botanică Regală, Muzeul de Artă Contemporană, Sculpture Walk şi Manley.

 

Nu trebuie sa omiteti asta!

O zi la Bondi Beach, cea mai faimoasă staţiune din Australia.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.