Biserica Saint Nicholas din Gent, una dintre cele mai frumoase din Belgia

Nu ai cum sa ratezi acest obiectiv daca mergi intr-un city break in Gent. Această biserică din este unul dintre cele mai frumoase exemple ale stilului gotic Scheldt. Unul dintre elementele sale unice este reprezentat de faptul că turnul nu este pozitionat deasupra intrării, ci deasupra trecerii navei și transeptei. Funcționează ca un fel de felinar natural, pe măsură ce lumina strălucește în transept din turn.

Ridicându-se vizibil în centrul istoric al orașului Ghent, Biserica Sf. Nicolae este una dintre faimoasele “Trei Turnuri din Ghent”. Având o amploare și un design elaborat, Biserica Sf. Nicolae pare mai degrabă o catedrală decât o biserică. Observați remarcabilul său arhitectură gotică Scheldt și o muncă atentă de restaurare care ascunde o istorie oarecum turbulentă.

Biserica a fost construită în secolul al XI-lea în stil romanic și a fost reconstruită în secolul al XIII-lea, după ce a fost grav afectată de două incendii mari. Mai multe pagube au avut loc în secolul al XVI-lea, când iconoclasturile reformatoare protestante și-au distrus imaginile religioase. În timpul Revoluției Franceze, a fost repus ca un stabilizator de cai. Până în secolul al XVIII-lea, au fost construite o serie de magazine și case pe pereții exteriori.

A se vedea biserica de astăzi, rezultatul lucrărilor de restaurare extinse, care a început în secolul al XIX-lea. Admirați exteriorul său ornat, construit din piatră albastră-cenușie, provenită din orașul Tournai. Utilizarea acestui tip de piatră distinge stilul gotic al Bisericii de stilul gotic din stilul gotic al Brabantului. Pentru o viziune mai cuprinzătoare a fațadei bisericii, vă îndreptați spre vârful vechii clopotnițe din apropiere.

Observați că turnul bisericii este construit deasupra trecerii naosului și transept, mai degrabă decât deasupra intrării. Un alt element caracteristic al stilului gotic al arhitecturii Scheldt, acest design permite lumina să strălucească în transept din turn. Această toweronce centrală a servit drept turn de veghe și a dus clopotele orașului până când clopotnița a fost terminată în secolul al XIV-lea.

Interiorul bisericii a fost restaurat frumos pentru a evidenția frumosul său piatră gotică. Căutați organul izbitoare din secolul al XIX-lea, proiectat de constructorul de organe francezi, Aristide Cavaillé-Coll. Nu ratați cele două vitralii mari create de Jean-Baptiste Capronnier la mijlocul secolului al XIX-lea.

Veți vedea, de asemenea, ecranul frumos al altarului din biserică, care a fost adăugat în timpul perioadei barocului ca o recunoaștere a mișcării de contracarare a reformei. Inspectați numeroasele statui ale unor apostoli, precum și amvonul sculptat complicat.

Biserica Sf. Nicolae este deschisă zilnic, cu ore scurte în zilele de luni. Intrarea este gratuită.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.