Bruges: Cele 24 de atractii ale Venetiei Nordului

Intr-un articol anterior am vorbit aici despre Bruges- Venetia Nordului,   Noi am facut o lista a celor mai importante 24 de atractii din acest oras. Este o localitate micuta dar are multe de oferit. Mergand la plimbare pe trotuarele care traverseaza cele mai multe canale din Bruges, în nord-vestul Belgiei, Flandra de Vest, vei fi transportat instantaneu in epoca medievală. Poate din acest motiv orașul este considerat unul dintre cele mai bine întreținute orașe medievale din Europa. Cunoscut sub denumirea de Venetia Nordului, cu acoperișurile barate ale numeroaselor case si cladirile conservate exemplar pe marginea unei retele complexe decanale, orasul pare a fi cel mai pitoresc din Belgia.
Orașul a atins vîrsta de aur între secolele 12 și 15, când portul său a devenit o platformă majoră pentru comerț și comerț, datorită avantajului de intrare a mareelor. Bruges a devenit o fortăreață pentru producția de lână și țesături. În această perioadă au fost construite majoritatea reperelor structurale iconice ale orașului, inclusiv impresionantul Belfry din Bruges, un turn de clopot medieval uluitor în centrul Pieței Pieței, care se ridică cu 83 de metri înălțime. Astăzi, turnul clopotniță este un simbol al mândriei culturale a orașului, iar zona centrului orașului a fost declarat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Alte minuni arhitecturale de explorat includ Biserica Maicii Domnului, datând din secolul al XIII-lea. Turnul său de 115 metri este cea mai înaltă structură din oraș. În interiorul bisericii se află sculptura de marmură a Madonei și a copilului lui Michelangelo, una dintre puținele care au părăsit Italia. Există, de asemenea, Groeningemuseum, un muzeu de artă clasică flamandă. Recunoscută pentru ciocolata belgiană, Bruges atrage simultan mii de iubitori de ciocolată avid în fiecare an. Se poate explora Choco-Story, un muzeu de ciocolată trebuie să fie adăpostit în clădirea Huis de Crone, decorată în secolul al XVI-lea. Muzeul oferă tururi explorând istoria ciocolatei, atelierelor și rețetelor

Market Square

Market Square Bruges

Piața Markt este principala piață publică din Bruges. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Piata Veche sau Gross Markt. Este un loc minunat pentru a începe explorarea orașului. Pătratul măsoară 2 ½ hectare și are o istorie bogată și joacă un rol vital în evenimentele actuale. Din punct de vedere istoric, a fost folosit pentru întâlniri publice și comerț. Astăzi puteți găsi restaurante, cafenele, magazine și tarabe de piață pe piața pietruită, care este înconjurată de clădiri istorice. Din piață puteți lua o călătorie cu trasura de cai prin oraș. Într-o dimineață de miercuri, există o piață în piață. Piața are mai multe atracții în clădirile înconjurătoare, incluzând Galeria Dali Xpo unde pot fi văzute lucrările lui Salvador Dali și istoricul care folosește cele mai recente efecte speciale pentru a aduce în viață trecutul Bruges. Probabil cea mai cunoscută atracție din oraș, Turnul Bell sau Belfry se află pe piață. Partea de nord a pătratului este mărginită de casele tradiționale flamande cu acoperiș. În partea de est a pieței se află Casa Curții Provinciale, o clădire poștală din secolul al XIX-lea și clădiri istorice cu loggia de la primul etaj. Casele de pe partea vestică includ casa Bouchoute cu un perete ecran din secolul al XV-lea; aceasta este cea mai veche casă din oraș. În centrul pieței se află o statuie a lui Jan Breydel și Pieter de Coninck, doi eroi locali din mișcarea de rezistență din 1302. Statuia a fost ridicată în 1887.

 

Belfort

Belfort (clopotnita) din Bruges se află într-una dintre cele mai proeminente piețe ale orașului; este un punct de reper istoric care a fost folosit pentru a găzdui tezaurul și arhiva orașului. De asemenea, a funcționat ca un post pentru a avertiza localnicii de apropierea dușmanilor sau a focului. Turnul are o scară îngustă, cu 366 trepte, care se îndreaptă spre vârful clopotniței. Vizitatorii cu energie sunt bineveniți să urce pe scări abrupte contra unei taxe. Turnul se află la 83 de metri de pământ și are o ușoară slabă la o parte. Pe trei laturi ale turnului este hala de piață, aceasta a câștigat turnul cu numele Kalletoren sau Tower of the Halls. Cei care nu sunt familiarizați cu turnul ca punct de reper istoric îl vor recunoaște din filmul din 2008, la Bruges, cu Colin Farrell și Brendan Gleeson sau din poemul lui Longfellow, The Belfry of Bruges.

Turnul a fost construit în jurul anului 1240 în timpul perioadei de aur a Bruges, în calitate de lider în industria țesăturilor. Un incendiu din 1280 a distrus grav turnul care a fost reconstruit. Turnul are o secțiune octogonală în partea de sus, care a fost o adăugare făcută în secolul al XV-lea. În 1822 a fost adăugat un parapete gotic pe acoperiș. De la construirea turnului, clopoturile turnului au fost folosite pentru a regla viața în oraș, a anunța evenimente, a zgomotează ora și a avertiza asupra incendiilor sau a apropierii de dușmani. Astăzi există 47 de clopote dintre care unele datează din secolul al XVIII-lea.

 

Basilica Heilig-Bloed

Biserica Sfântului Sânge deține o relicvă prețioasă a lui Hristos, sângele lui Isus. Legenda spune că sângele lui Hristos a fost colectat într-o cârpă de către Iosif din Arimatea după Răstignirea. Pânza a rămas în Ierusalim până când crucișătorul regele Baldwin al II-lea ia dat fratelui său drept contele de Flandra care la adus la Bruges. Cu toate acestea, adevărata poveste este probabil că sângele a venit din Constantinopol, unde o mare colecție de relicve religioase au fost păstrate până când orașul a fost atacat de cruciați în 1204. Sfântul Sânge se crede că a fost obținut în timpul jafurilor de către trupele lui Baldwin IX și trimis Bruges. Prima menționare în textele istorice a sângelui care sosește în Bruges a avut loc în 1256.

Sfântul Sânge este ținut într-un flacon de cristal de piatră în Biserica Sfântului Sânge din Piața Burg. Biserica are o capela inferioară și superioară. Capela inferioară a Sfântului Vasile sau Capela Sângelui Prețios este un exemplu rar al arhitecturii romane în vestul Flandrei. Capela este numită după Sfântul Vasile cel Mare, un medic grecesc ale cărui relicve au fost aduse și aici de același conte din Flandra. Capela are trei nave, nava centrală se termină într-o absidă semi-circulară. În naosul drept se află sculptura din lemn policromă din secolul al 14-lea a Madonnei și a Copilului. Există, de asemenea, statui frumoase ale lui Isus pe Piatra Rece și pe Pieta, care datează din 1900. Statuile sunt purtate pe străzi în fiecare an în procesiunea Sfântului Sânge.

Scara renascentista sau De Steeghere (1533) conecteaza capelele inferioare si superioare. Capela gotică superioară nu este atât de veche la capelă inferioară, deoarece a fost reconstruită în urma distrugerii în timpul ocupației franceze. Lumina intră în capelă superioară prin ferestre vitrate, iar pereții sunt împodobiți cu picturi murale. În spatele altarului puteți vedea picturi de scene din povestea Sfântului Sânge. Sfântul Sânge este ținut în capela superioară într-un cort de argint elaborat. Muzeul bazilicii afișează mai multe artefacte și relicve religioase.

Dacă se întâmplă să fii în Bruges în Ziua Înălțării, atunci puteți vedea Procesiunea Sfântului Sânge când localnicii costumați îl însoțesc pe Episcopul care poartă Sângele Sfânt prin oraș.

 

Excursia pe canalele din Bruges

Una dintre cele mai fermecătoare atracții care face ca Bruges să fie atât de pitorească sunt canalele și nici o excursie la “Veneția Nordului” este completă fără o excursie cu barca în Bruges. Există cinci etape de aterizare în care turiștii pot face o plimbare de o jumătate de oră prin canalele din Bruges. Canalele circulă orașul, urmărind aproximativ fortificațiile istorice din Bruges. Odată ce canalele au jucat un rol vital în transportul de mărfuri, astăzi numai bărci turistice pot fi văzute pe apă. Barcile operează din martie până la jumătatea lunii noiembrie pe tot parcursul zilei. Există mai multe companii care oferă croaziere, dar toți au ghiduri care oferă un comentariu în mai multe limbi, toate durează 30 de minute și toate au același traseu. De la apă se va ajunge aproape de un număr de locuri care sunt adesea trecute cu vederea pe jos și puteți vedea orașul dintr-un unghi nou. Barcile sunt deschise, dar dacă plouă, ele oferă umbrele.

Dacă vă bucurați de turul canalului din Bruges, ați putea dori să luați croazieră cu riverboat în orașul vecin Damme. Nu este atât de departe și, dacă sunteți în formă, puteți să vă întoarceți la Bruges pe traseul ciclului.

 

Istoria Bruges

Aceasta este o modalitate excelentă de a înțelege istoria Flandrei și a Bruges în special. Atracția implică o experiență imersantă de o oră, deoarece sunteți condus de un ghid audio (în oricare din cele 10 limbi) prin dezvoltarea Bruges de-a lungul secolelor. Aventura începe în secolul al XV-lea și treceți prin camere tematice, fiecare evidențiind un aspect al istoriei Bruges, în special în Evul Mediu. Atracția folosește filme, fotografii, picturi, peisaje, recuzită, muzică și efecte speciale pentru a aduce istoria în viață. Vizitatorii se află în scenele istorice, cum ar fi portul vechi din Bruges sau studioul de artă al lui Van Eyck. Experiența senzorială completă este excelentă pentru vizitatorii de toate vârstele.

Experiența include Poarta gotică, când Bruges era o superputere a secolului al XV-lea; Depozit, Bruges ca un important centru de import și export; Plajele Bruges, orașul portuar; Casa Vamală, o privire la taxele plătite în oraș și o plimbare pe o stradă tipică din Bruges, 1435; Studioul lui Jan van Eyck, o privire în viața unuia dintre cei mai renumiți artiști din Bruges; Înapoi Alleys, aleile întunecate ale Bruges medievală; Guilds, aflați despre casele de tranzacționare din Bruges; Bursa de Valori, Strada Walll din Evul Mediu în Ter Beurze; Băile de baie, aflați de numeroasele băi care au funcționat odată în Bruges și de vedere asupra orașului, văzute din sala de apă recreativă. În plus, există Duferia Grand Beer Café și o expoziție interactivă despre viața din Evul Mediu.

 

Muzeul ciocolatei

Aici veți afla despre modul în care cacao devine ciocolată, despre beneficiile și calitățile de sănătate ale ciocolatei belgiene și despre aspectele istorice, botanice și geografice ale ciocolatei. De asemenea, veți lua câteva rețete. La muzeul de ciocolată puteți vizita muzeul în sine, precum și biblioteca cu ciocolată și vorbiți cu experții în ciocolată. Vizitatorii pot, de asemenea, urmări ciocolata făcută. Copiii care vizitează muzeul primesc autocolante și jocuri pe care le predau când pleacă și li se acordă un mic cadou. O vizită la muzeu durează aproximativ o oră și cuprinde o privire asupra ciocolatei în diverse civilizații și utilizări.

Muzeul este adăpostit în Maison de Croon, o clădire care datează din 1480 și era inițial o tavernă de vin, care era un loc în care vinul era depozitat și vândut. În timpul clădirii, ca o tavernă, a fost folosit de negustorii de vinuri mici, care ar oferi vin la diferite unități din oraș. Mai târziu un patiserier a ocupat clădirea și a făcut plăcinte umplute cu pui sau altă carne, pâine și tartă coapte cu fructe, marțipan sau smântână. Clădirea a fost folosită în diverse scopuri în secolul al XX-lea, incluzând sediul biroului de ocupare a forței de muncă, o brutărie, școala de formare a poliției, Credit Communal de Belgique și un magazin de mobilă.

 

Minnewaterpark

Lacul iubirii sau Minnewaterpark este situat în partea de sud a Bruges; este o zonă pitorească de parc cu lacul dreptunghiular în inima sa. În timpul Evului Mediu, căile navigabile fac parte din docurile orașului, iar navele comerciale se opresc aici pentru a-și descărca încărcăturile. Astăzi, frumosul lac este de fapt un rezervor care se conectează la sistemul canalului orașului și poate fi accesat de bărci. Lacul a fost numit pentru legenda tragică romantică a lui Minna și a iubitului ei Stromberg. Minna era îndrăgostită de Stromberg care provenea dintr-un trib diferit. Tatăl ei a respins și a planificat o căsătorie între Minna și alta. Minna a fugit în pădure și a fost găsită de Stromberg, unde sa prăbușit în brațe și a murit de epuizare. Legenda spune că, dacă doi iubiți merg pe podul care traversează lacul, ei vor rămâne împreună pentru veșnicie. Iubitorii și alții se pot bucura de împrejurimile liniștite; vedeți lebedele pe apă și clădirile care învecinează parcul. În zonă există mai multe puncte de interes, inclusiv Turnul de Veghere, care face parte din vechii ziduri fortificate ale orașului. Parcul găzduiește o serie de festivaluri pe parcursul întregului an, inclusiv Festivalul Cactus în luna iulie.

 

Groeninge Museum

Muzeul Groeninge oferă vizitatorilor o imagine de ansamblu asupra istoriei artelor plastice belgiene prin picturile flamande și belgiene, care acoperă șase secole. Lucrările de artă de la Jan van Eyck către Heironymus Bosch (Judecata ultima), Jan Provoost și Marcel Broodthaers includ unele dintre cele mai bune exemple din lume ale picturii flamande. Există exemple de o serie de genuri, printre care arta primitivă flamandă, arta renascentistă, baroc, neo-clasic, realist, simbolic, modernism, expresionism și artă modernă postbelică. Van Eyck (1385-1441) este într-adevăr vedeta spectacolului; el a trăit și a lucrat în Bruges pentru ultimii 11 ani ai vieții sale. Pe ecran este Margareta van Eyck (1439) o pictura miniaturală a soției artistului și Madonna și Copil cu Canon George van der Paele. Există două copii ale picturii lui Rogier van der Weyden (399-1464); gravuri și desene de James Ensor (1860-1949); Rene Magritte este The Assault; Portretul lui Adriaen Isenbrandt al lui Paulus de Nigro și Serenity lui Paul Delvaux. Există opere realizate de Hugo van der Goes, Nicolaes Maes, Dirk Bouts, Fernand Khnopff și Gerard David. Cea mai mare parte a colecției permanente este preluată odată cu perioada anterioară a artei flamande, dar există și piese ale unor artiști din secolul al XX-lea, precum Constant Permeke și Paul Delvaux.

 

Brouwerij De Halve Maan- Half Moon Brewery

Fabrica Half Moon Brewery producea bere în proprietatea familiei Maes timp de secole. Vizitatorii pot afla despre istoria fabricii de bere în muzeul fabricii de bere și pot efectua un tur cu ghid. De asemenea, există o tavernă unde puteți savura o masă sau o băutură cu vedere la casa de bere. În turneu veți vedea tehnicile moderne de fabricare a berii, aflați despre familia Maes și despre istoria fabricii de bere din Bruges. Punctul culminant al turului este o vizită la acoperiș, unde veți obține o vedere asupra păsărilor de-a lungul fabrica de bere și Bruges. La sfârșitul turneului ajungeți la gustul Brugse Zot Blond din taverna de bere.

Fabrica de bere este menționată pentru prima dată în registrul orașelor în 1564, iar în 1856 Leon Maes (Henry primul) a luat proprietatea și a început să bea bere la o rețetă originală. În 1867, Henry al II-lea a preluat împreună cu fratele său și a introdus noi tehnici inovatoare pe care le-a adus din Marea Britanie. Ambii frați au murit la o vârstă fragedă, dar soțiile lor au continuat afacerea pe care o vedeau în primul război mondial. În 1930, Henry III a introdus o bere de bază cu rezervoare speciale și un sistem de răcire. Cu cel de-al doilea război mondial au venit influențe americane, iar compania a început să vândă cola, limonadă și apă, care au fost livrate la ușa ta cu căruțe trase de cai. Henry IV a preluat în 1950 și tradițiile au fost menținute. Împreună cu fiica sa, Henry IV a dezvoltat berea Straffa Henrik în anii 1980. În anii ’90, fabricile de bere aveau un facelift și spațiile au fost transformate pentru a include taverna, șezlongurile și spațiul de evenimente. Următoarea generație a implementat tehnici moderne, iar berile au continuat să câștige o recunoaștere sporită la nivel local și internațional.

 

Expo Picasso

Afișată în fostul spital și în monumentul istoric al lui Oud Sint-Jan, este o expoziție permanentă a peste 300 de lucrări originale ale lui Pablo Picasso și a altor artiști proeminenți. Prin afișarea excelentă puteți urmări dezvoltarea artei moderne din opera impresionistă a lui Picasso în 1874 până la lucrarea pe care a făcut-o spre sfârșitul vieții sale. Printre colecțiile impresioniste se numără lucrările Degas, Signac, Rodin, Renoir, Claude Monet, Boudin, Jean-Baptiste Corot și Toulouse-Lautrec. Lucrările cuprind o gamă de medii incluzând gravuri, picturi, litografii, amprente, ilustrații și desene. Următoarea secțiune a muzeului se concentrează pe artiștii de la începutul secolului al XX-lea, inclusiv pe Miro și pe lucrările originale ale lui Chagall, Braque și Matisse. Unul dintre cele mai importante momente ale muzeului este unul dintre primele filme documentare expuse despre Picasso și lucrarea sa produsă de producătorul belgian de film Paul Haesaerts în 1979. Din cele 300 de lucrări afișate, 100 sunt de Picasso și includ câteva exemple rare de gravură, , ceramică, desene și ilustrații.

 

Beguinage

Beguinage sau Begijnhof sau Beguinage prințesă Ten Wijngaerde este ultima instituție de acest gen din oraș. Beguinage a adăpostit o dată Beguines, membri ai ordinului creștin laic activ în secolele 13-16 în nordul Europei. Membrii acestor comunități trăiau ca niște călugărițe, dar fără să fi luat jurăminte, astfel încât să poată pleca în orice moment. Acest Beguinage a fost fondat în c.1244 de către Margareta de Constantinopol. Complexul de clădiri include o biserică în stil gotic și un șir de case vărsate din secolele XVI-XVIII. Clădirile înconjoară o curte centrală și sunt înconjurate de copaci și peluze. Vizitatorii intră în complex prin podul Wijngaard din piatră ciudată și prin poarta principală creată de Hendrik Bultynck în 1776. Prin trecerea Podului Sas aveți acces la Casa Sas printr-o a doua poartă.

Din 1927 Beguinage a fost o mănăstire benedictină și atmosfera pașnică este încă păstrată; vizitatorii sunt chiar îndemnați să-și mențină vocile. În plus față de comunitatea călugărilor benedictine, una dintre case a fost transformată într-un muzeu. Aici puteți vedea picturi din secolele XVII-XVIII, dantela și alte arte. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de grădinile liniștite. O vizită la complexul religios oferă o privire în viața Beguines.

 

Stadhuis- Townhall- Primaria

Clădirea primăriei din Bruges datează din 1376 și este sediul administrației locale de peste 600 de ani. Construcția și adăugările la proprietate au continuat de mai mulți ani. Pe fațadă există nișe cu statuile pictate de conducători și figuri biblice. Sala gotică are picturi ale evenimentelor istorice, tapiseriilor și un plafon uimitor de stejar din secolul al XIX-lea. În alte încăperi ale clădirii puteți afla despre istoria orașului prin documente istorice și lucrări de artă. Există o expoziție multimedia contemporană la parter, care prezintă evoluția Pieței Burg și istoria construcției primăriei. În sala principală a clădirii puteți vedea portrete ale unor conducători proeminenți. În cazurile de expunere există primele monede din Bruges și arhivele precum sigiliul orașului și o copie a istoriei orașului Galbert din Bruges.

 

Sint-Salvatorskathedraal

Catedrala Sf. Salvator sau Catedrala Sfântă a Salvatorului este catedrala oficială din Bruges și biserica principală. Clădirea a supraviețuit bine de la construcția sa în secolul al X-lea. Biserica a înlocuit Biserica Sint Donatius ca fiind catedrala oficială ca urmare a distrugerii Sfântului Donatius în secolul al XVIII-lea de către francezi. Sint Salvator a devenit catedrala orașului în urma independenței Belgiei în 1830. Odată cu noul statut au apărut renovări, iar clădirea a fost adaptată pentru a-și îndeplini noul rol. Cu toate acestea, părți ale catedralei au supraviețuit din secolul al XII-lea ca baza turnului bisericii. În 1839, o parte din acoperiș a fost distrusă de foc, iar arhitectul britanic William Chantrell a refăcut acoperișul și, de asemenea, a făcut turnul mai înalt. Comisia Regală pentru Monumente nu a fost complet mulțumită de schimbări și a adăugat un punct la vârful turnului.

Principala atracție pentru turistii care vizitează catedrala este opera de artă. Printre cele mai importante sunt covoarele de perete realizate de Jasper van der Borcht în 1731 și podiumul din secolul XVI din cor. Există morminte medievale, un coridor de coridor (o galerie deasupra ecranului), picturi murale din secolul al XIII-lea, un organ istoric folosit încă în concerte și servicii, picturi de Dieric Bouts și Hugo van der Goes, precum și piese ale altor primitive flamande pictori de stil.

 

Morile de Vant din Bruges

Morile de vânt au fost o parte a peisajului din Bruges inca de la construirea zidurilor exterioare ale orașului la sfârșitul secolului al 13-lea. Mori sau mlaștini ar sta pe urmele orașului. Ce rămășițe ale morilor de vânt de la Bruges pot fi văzute de-a lungul unei străzi din strada Kruisvest, unde există ultimele patru morile de vânt supraviețuitoare. Casa lui John sau moara Sint Janshuis (1770) și moara de vânt adiacent Koelewei Mill sunt încă folosite pentru a măcinat cereale; acestea sunt singurele mori de vânt pe care le puteți vizita în interior. Janshuis Mill se află în poziția inițială în timp ce moara Koelewei a fost mutată în Dampoort în 1996.

 

Muzeul torturii din Bruges

Se pare că fiecare oraș medieval european care respectă viața are un muzeu de tortură (am vazut si in cazul Gent), iar Bruges nu face excepție. Muzeul de tortură din Bruges sau Muzeul Vechi de Piatră se concentrează pe metodele medievale de “justiție” și extragerea adevărului de la prizonier. Se află într-una dintre cele mai vechi închisori din Europa, De Oude Steen (vechea piatră), care oferă un cadru perfect pentru exponatele mașinilor și instrumentelor de tortură. Muzeul afișează peste 100 de dispozitive de tortură și execuție în ordine cronologică. Unele dintre dispozitive includ rack-ul, șurubelnița, centura și scaunul de închisoare. Aceste metode au fost folosite din secolul al XII-lea până al XVIII-lea. În plus, unele scene au fost recreate cu manechine costumate care joacă rolul victimei și torturii.

 

Sint-Janshospitaal & Memlingmuseum

Vechiul Spital Saint John este unul dintre cele mai vechi clădiri de spitale din Europa care au supraviețuit, datând din secolul al XII-lea. În secolul al XIX-lea, spitalul a avut 8 secții situate în jurul clădirii centrale. Vizitatorii pot vizita secțiile și capela adiacentă, precum și Muzeul Memling, care își ia numele din cele 6 picturi pe care le deține de Hans Memling (c.1430-1494). Artistul flamand primitiv a fost născut în Germania, dar a trăit în Flandra și a realizat picturi în stilul timpului olandez. A devenit cetățean al Bruges și un artist de frunte al timpului. Specialitatea sa a fost portrete și lucrează pentru devotamentul religios. Expozițiile muzeului se află în secțiile anterioare și puteți vedea artele aplicate, cum ar fi mobilierul, relicvele și documentele, precum și instrumentele medicale și articolele medicinale din 800 de ani în urmă. Multe dintre articolele afișate au fost comandate pentru spital sau donate spitalului. Vizitatorii pot vedea de asemenea grădina și grădina de plante medicinale. Capela deține lucrările din Memling, inclusiv Altarul Sf. Ursula.

 

Gruuthusemuseum

Aceasta este una dintre locațiile Bruggemuseum, este muzeul artelor aplicate în oraș, găzduit într-o clădire istorică. Clădirea a fost construită în secolul al XIII-lea ca loc de locuit și depozit pentru o familie responsabilă de impozitarea fructelor (un amestec de plante utilizate în procesul de fabricare a berii). Mai târziu, în secolul al XV-lea a devenit o casă de lux, dar numele (casa Gruuthuse-gruit) a rămas blocat. În decursul anilor au fost aduse proprietăți imobilului, inclusiv o capelă care a fost adăugată în 1472 care leagă casa de Biserica Maicii Domnului. Lodewijk van Gruuthuse (1427-1492) a fost cel mai faimos rezident al casei. A fost membru al Ordinului Lăncii de Aur și un prieten respectat al ducilor din Burgundia. În 1596, casa a fost cumpărată de regele Spaniei, iar în 1623 a donat-o la muntele de evlavie, un amanet caritabil. Casa a fost achiziționată de oraș și restaurată complet în secolul al XIX-lea.

 

Gentpoort

Poarta Ghentului este una dintre cele patru porți ale orașelor medievale din Bruges, care au supraviețuit dintr-o șapte porți originale și este singura deschisă publicului. Gentpoort, Kruispoort și Katelijnepoort au fost proiectate de Maarten van Leuven și Jan van Oudernaerde; acestea au fost construite în jurul anului 1400. Traseul prin această poartă va duce la orașul Gent, de unde și numele. Străinii, călătorii și comercianții ar intra pe acest portal. Poarta a format o deschidere în zidurile defensive ale orașului. Podul Gentpoort traversează canalul inelului de pe șoseaua care trece prin poarta orașului. Astăzi, poarta este folosită ca muzeu, iar noaptea exteriorul este aprins.

Pe măsură ce vă apropiați de poartă, veți observa o statuie a Sfântului Adrian deasupra șoselei. Sa spus că Sfântul a protestat Bruges de ciumă. În interiorul expozițiilor muzeului sunt incluse o colecție de arme și ecrane interactive, care oferă informații despre istoria porților și a zidurilor orașului. Vizitatorii pot învăța modul în care zidurile au fost extinse de-a lungul anilor și modul în care porțile medievale aveau o importanță vitală pentru supraviețuirea orașului Bruges în timpul războiului. Vizitatorii pot încerca să tragă o arbaletă (pe un consolă Wii) ca și cum ar fi paznici de poartă. La porțile orașului au fost colectate taxe pentru mărfurile care intrau și ieșeau din oraș. Porțile erau, de asemenea, un punct de control al calității asupra bunurilor comerciantului. De la terasa de pe acoperișul poarta puteți obține vederi strălucite în oraș.

Rețineți că muzeul poarta este deschis doar în zilele de sâmbătă și duminică. Dacă doriți să vedeți celelalte trei porți rămase (care nu pot vizita în interior), acestea sunt Ezelpoort, Kruispoort și Smedenpoort.

 

Jeruzalemkerk

Biserica / Capela Ierusalim din Bruges a fost construită în 1428 și finanțată de un comerciant local, cavaler și diplomat Anselm Adornes, care sa întors recent de la Țara Sfântă. Inima lui Adornes este îngropată într-un mormânt de marmură neagră din biserică. Familia își are originea în Genova și, după ce sa mutat la Bruges, a devenit o parte importantă a societății aristocratice a orașului. Ei au înființat o clădire care constă dintr-un conac, Capela Ierusalimului și mai multe cămine. Decedații familiei Adornes mai dețin astăzi proprietatea. La complexul Adornes puteți obține o perspectivă asupra vieții unei familii bogate medievale din secolul al XV-lea.

Designul bisericii a fost inspirat de Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, deși la o scară mult mai mică. Structura are un turn, un altar macabru cu imagini de cranii, scări și mormântul lui Isus. În spatele altarului se află o zonă criptată cu un tavan boltit. În fostele Almshouses există un film despre viața și realizările lui Knight Anselm Adornes și o expoziție.

Dacă sunteți înfometat sau însetat în timp ce vizitați această proprietate, puteți merge în salonul Scottish Lounge cu vedere la grădină. Aici sunt oferite băuturi și gustări pe un sistem de onestitate, unde patronii părăsesc banii pentru a-și cumpăra într-o cutie în loc cu personalul. Rețineți că biletele la Capela Ierusalimului sunt cumpărate în Kantcentrum (Lace Museum) din apropiere.

 

Brugse Vrije- Liberty of Bruges

Acest muzeu este una dintre cele 15 locații care intră sub titlul general al Muzeului Bruggemuseum, care cuprinde toate muzeele istorice din Burges. Muzeul se află în frumosul baroc baroc al Libertății Bruges (Landhuis van het Brugse Vrije). Clădirea a fost construită în 1722-1727 și a adăpostit odată corpul administrativ al regiunii autonome puternice Brugse Vrije, care a existat între anii 1121 și 1794. Regiunea agricolă bogată din Brugse Vrije (regiunea liberă din Bruges) a fost condusă de puristul al cărui sediu administrativ erau în clădirea care găzduiește acum muzeul. Burgravele reprezentau Contele Flandrei. În secolul al XIV-lea, Brugse Vrije a devenit parte a județului Flandra împreună cu cei patru membri ai Flandrei (Ghent, orașul Bruges și Ypres). Clădirea palatului a fost extinsă în 1525 și au fost adunate sălile de odihnă, sala de alderman și camerele de consiliu. A funcționat ca instanța de judecată din 1795-1934. Mai târziu, în complex au fost adăugate o cameră orfană și o capela. Astăzi, clădirea continuă să fie folosită ca birou municipal, ca arhivă a orașului și ca muzeu.

Vizitatorii muzeului pot vedea sala renascentista unde exista un semineu uimitor din secolul al XVI-lea din stejar, marmura neagra si alabastru Emperor Charles V creat de Lanceloot Blondeel. Șemineul ornamentat este înconjurat de statui și detalii sculptate complicate. Pentru a ajunge la sală, vizitatorii trec prin impresionanta curte istorică, care odinioară funcționa ca camera aldermanului. Printre evidențieri se numără și un tablou al lui Van Tilborgh, care descrie o sesiune de judecată în desfășurare în camera aldermanului.

 

Muzeul Diamantelor

Muzeul de diamante din Bruges evidențiază comerțul cu diamante din Bruges, care precede cel al Amsterdamului sau al Anversului. De fapt, tehnica de tăiere a diamantelor și diamantele de lustruire folosind “praf” de diamante a fost folosită pentru prima oară în Bruges acum peste 500 de ani. Muzeul are o colecție permanentă și găzduiește expoziții temporare. Multe dintre afișe sunt practice pentru copii. Vizitatorii de toate vârstele vor afla despre diamante, istoria lor și arta de a crea bijuterii din ele. În cadrul Laboratorului Diamond puteți afla despre cele opt caracteristici importante ale unui diamant și diamante de testare utilizând microscoape și alte echipamente pentru calitatea lor de conductivitate, rugozitate, culoare, diametru, puritate, greutate și formă. Pe ecran este un diamant brut de 252 carate, precum și o selecție largă de bijuterii cu diamante. Puteți vedea un robot care produce diamante sintetice din grafit în 7 minute. La muzeu puteți obține o privire în interiorul atelierelor de diamante originale și un bine cunoscut magazin de bijuterii din Bruges. Vizitatorii pot vedea, de asemenea, una dintre emisiunile zilnice de lustruire a diamantelor, dar aceasta costă o taxă suplimentară.

 

Muzeul Berii din Bruges

Vizitatorii Muzeului Bere sunt îndrumați în jurul atracției printr-un iPad Mini; folosind-o puteți afla despre istoria, producția și tipurile de bere. Veți fi capabili să atingeți, să miroșiți și să gustați fiecare ingredient care duce la fabricarea berii. Puteți afla despre calitățile benefice ale berei și despre rolul pe care femeile l-au jucat în istoria berelor. Alte aspecte interesante ale turului cu auto-ghidat includ învățarea cum să cuplezi berea potrivita cu alimentele.

 

Friet Museum

Chipsurile de cartofi prajiti sunt de fapt cartofi belgieni, asa cum au fost inventati initial in Belgia, un lun aspect de care localnicii sunt foarte mandri. Atât de mult încât să existe un muzeu dedicat chipsului. Acesta este primul și singurul muzeu care se concentrează pe umilul frișcă franceză / cip sau friet. Muzeul este educativ, informativ și distractiv. Acesta este adăpostit în secolul XIV Saaihalle, o frumoasă clădire istorică și una dintre cele mai vechi din oraș. Clădirea în sine este o atracție; are o istorie interesantă și o dată a găzduit reprezentanții comerciali ai orașului Genova. Câteva zone din clădirea originală au supraviețuit și structura a fost restaurată.

În muzeu puteți afla despre istoria cartofilor prăjiți, diferitele tipuri, cartofii folosiți pentru a le face, metodele de fabricare a cartofilor prăjiți și condimentul pe care sunt serviți. Primul etaj al muzeului se concentrează pe istoria cipului care se întoarce la cartof, care a fost adus înapoi în Europa din Peru. La etaj, afișele permit vizitatorilor să descopere mai multe despre istoria odată ce cartofii au ajuns în Belgia. Apoi, vă puteți face drumul în pivnița medievală a clădirii și încercați o parte din cartofii francezi (belgiani). Muzeul este unul dintre cele trei muzee, împreună cu Muzeul de ciocolată Choco-Story și Muzeul Lumina Domestica de Iluminat, toate create de Cedric și Eddy van Belle.

 

Volkskundemueum- Folklore Museum

Muzeul folcloric din Bruges vă permite să intrați în casele și afacerile locuitorilor obișnuiți din Bruges de la începutul secolului al XVII-lea. Muzeul este găzduit într-un rând de opt clădiri istorice din secolul al XVII-lea, care au fost, de asemenea, la un moment dat, căminele ghișeului de încălțăminte cu locuințe de o singură cameră. Muzeul are o extindere arhitecturală modernă suplimentară. În casele istorice de culoare albă puteți vedea camere amenajate pentru a se potrivi cu un atelier de toaletă, un dormitor, un dormitor, o cameră de zi, un mic dejun, un han (De Zwarte Kat), un magazin dulce și o panificație (spekkenbakker) o farmacie, textile tradiționale și un atelier de croitorie. Camerele sunt dotate cu obiecte antice pentru a se potrivi cu tema camerei. Există țevi de lut, obiecte religioase, dantele realizate manual, păpuși, obiecte decorative, postere, fotografii și programe din spectacolul de păpuși tradițional Bruges “Den Uyl”. Vizitatorii pot încerca berea flamandă în timp ce se află în hanul muzeului. În grădina muzeului sau pe terasă puteți merge la jocuri tradiționale.

Pentru un tratament special vizitați muzeul în prima și a treia zi de joi a fiecărei luni (cu excepția sărbătorilor legale). În aceste zile puteți vedea dulciuri tradiționale făcute în magazinul dulce. Festivalul Aristide are loc pe 8 septembrie în fiecare an și este o sărbătoare a folclorului și a dansului tradițional, a cântecului, a jocurilor și a muzicii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.