Cala Salada, una dintre cele mai frumoase plaje din Ibiza

Intr-un articol mai vechi am vorbit aici despre plajele din Mallorca, astazi a venit randul Ibizei. Plajele din Ibiza sunt senzationale (si unele dintre cele mai frumoase din Insulele Canare), insa cele din Sant Antoní, în Eivissa, se disting prin frumusețea apelor cristaline și a nisipurilor de aur. Cala  Salada și vecina sa Cala Saladeta sunt două dintre cele mai cunoscute și cele mai populare. Acestea sunt situate într-o enclavă de mare valoare naturală scenica, pe care Primaria din Sant Antony dorește să o păstreze prin reglementarea numărului de vehicule pe care le pot accesa.
Astfel, în această vară a lansat din nou programul “Cala Salada, Connected Beach”, prin care controlează pădurea din vecinatate. Pe lângă faptul că aveți o parcare în imediata vecinătate a plajei, utilizatorii au opțiunea de a parca într-o zonă din apropiere și de a lua un microbuz pentru a merge la plajă. Sistemul de management de mediu al municipalității a fost premiat anul acesta de UE la Premiile EMAS.
Înconjurate de păduri mediteraneene, Cala Salada și Cala Saladeta formeaza  o adevarata piscină naturală de ape transparente și nisip fin, în special în partea inferioară a acestora. De-a lungul coastei și sub stâncile stâncoase care separă ambeleii golfuri, există mai multe cabane ancestrale de tip varadero.

 

Informatii despre Cala Salada si Cala Saladeta

Locație: la 15 minute cu mașina de San Antonio
Facilități: Șezlonguri, umbrele de soare, dușuri, salvamar, parcare, acces, parcare și toalete pentru persoane cu dizabilități, restaurant
Activități: Pedale
Dimensiune: 200 metri lungime în total, 5,3 metri lățime
Cum ajungeti aici: Puteti ajunge cu taxi, autobuz sau pe apă. Dacă veniti cu mașina, urmați indicatoarele de la nord de San Antonio. Drumul se întinde pe un gradient abrupt într-o mică zonă de parcare cu 65 de spații umbrite de pini, cu o cărare spre plajă. Vă rugăm să rețineți că, în vara de la 1 iunie până la 30 septembrie, drumul va fi închis între 10 și 18 ore, deci trebuie să ajungeți devreme pentru a trece pe aici. În aceste luni există un serviciu de mini-bus de la 9:30 la 20.30 pm de la stația de autobuz din San Antonio, cu o oprire la Centrul de Coix Sports Can (Sports Center Can Coix, care urmează să fie găsite în Hărți Google) și un serviciu de feribot de la portul San Antonio.

Înconjurata de dealuri împădurite de pini, micul covor de nisip protejat de Cala Salada este preferatul rezidenților și proprietarilor de ambarcațiuni private. Apa este frumoasa, curată,  perfectă pentru înot și patul de mare, în cea mai mare parte nisip moale. Această plajă mică devine foarte ocupată în weekendul de vară, iar oamenii se întind de-a lungul rocilor care separă Cala Salada și Cala Saladita. Puteți sări de pe stânci de asemenea, dar vă rugăm să fiți atenti și sa verificați adâncimea apei în primul rând, sariturile nefiind sigure in toate locurile. Pe promontoriul stâncos de la dreapta se află un turn de piatră pitoresc.

 

Peșterile de la Ses Fontanelles

Pesterile de la Cala Salada sunt celebre pentru picturile din epoca bronzului. Pentru aceia dintre voi care sunt pasionati de explorare, chiar înainte de a ajunge la intrarea în golf, opriți-vă spre dreapta. Va trebui să parcați mașina și să continuați pe jos pe stânci la peșterile din Ses Fontanelles.

Traseul pe jos este lung, dar vederile de pe stanci sunt incredibile. Peșterile sunt protejate de bare de fier, ceea ce înseamnă că nu veți vedea o mare parte din picturile peșterilor care datează din epoca bronzului. Cu toate acestea, dacă aveți în continuare energie, puteți să călătoriți în jos pe treptele enorme de piatră spre mare, unde puteți să vă scăldați în intimitate completă.

Barurile si restaurantele

Există un restaurant pe plajă (pur și simplu numit Cala Salada) la capătul plajei, care este foarte popular printre localnici și excelent pentru mâncăruri tradiționale precum paella de fructe de mare.  In rest, zona este una virgina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.