Castelul Gibralfaro: Impresii si poze reale din Malaga

Castelul Gibralfaro este o fortificație situată în centrul istoric al orașului Malaga. A fost construit pentru a găzdui trupe și pentru a proteja La Alcazaba. Acesta din urmă este situat la câțiva metri de fortificație, pe Monte de Gibralfaro.

 

Istoria Castelului Gibralfaro

Castelul din Gibralfaro își primește numele dintr-un vechi far, existent în munți, la vremea fenicienilor. Cuvântul derivă din fenicianul Jabal-Faruk, care înseamnă Muntele Farului. Fenicienii și romanii au ocupat locul, dar cel care a transformat aceasta asezare intr-o cetate a fost regele Nasrid Yusuf I – 1340.

Mai târziu, în vara anului 1487, Castelul Gibralfaro a suferit asediul monarhilor catolici. După victorie, regele Fernando Catolic a transformat Castelul Gibralfaro în reședința sa. În plus, el la desemnat ca un element al stemului orașului. Isabel al Castiliei, pe de altă parte, a ales să locuiască în oraș.

În acea vreme, fortificația era considerată cea mai impregnabilă a Peninsulei Iberice. Peretele exterior se alătură La Coracha. La Coracha este o cale care leagă Castelul cu La Alcazaba.

Castelul Gibralfaro a fost restaurat, fiind într-o stare excelentă de conservare. În prezent, monumentul este considerat un bun de interes cultural. În 1931 a fost declarat și monument istoric-artistic.

Castelul are o dublă incintă de pereți și opt turnuri. Carcasa interioară este închisă. Din acest motiv, este posibil să se facă drumul în jurul perimetrului cetății. În plus, ele pun accentul pe turnul mai mare, unde se află fântâna feniciană și băile. De asemenea, merită menționat Turnul Alb care conservă o cisternă.

Înăuntru, puteți să-i vizitați pereții și turnurile. Pe de altă parte, cu siguranță veți minuna punctele de vedere ale orașului. De asemenea, puteți vizita Centrul de Interpretare, care analizează viața în castel pe parcursul istoriei. În vizita dvs. la Castelul din Gibralfaro veți avea, de asemenea, posibilitatea de a savura o băutură pe terasa barului situat în interiorul incintei.

Ca o curiozitate, merită menționat faptul că Castillo de Gibralfaro apare pe scuturile și steagurile orașului și în provincia Málaga.

 

Gibralfaro- Galerie foto

Informatii turistice pentru o vizita la Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro își deschide porțile de la ora 9:00 până la 20:00 în timpul verii și între orele 9:00 și 18:00 în timpul iernii, în fiecare zi a săptămânii. Prețul de intrare variază între 2 și 3 euro, deși pentru locuitorii capitalei Malaga, prezentând buletinul de identitate, costul de intrare este de numai 0,60 de cenți.

 

Cum puteti ajunge la Gibralfaro

Pentru a accesa Castillo de Gibralfaro există mai multe opțiuni. Mai întâi puteți merge pe jos, mergând prin Jardines de Puerta Oscura, care se află în spatele Primăriei din Málaga. Această potecă urcă pe Muntele Gibralfaro și ne conduce printr-o urcare abruptă spre punctul de vedere Gibralfaro. Accesul la castel este la câțiva metri deasupra. Accesul cu mașina este ușor și există și zone de parcare, astfel încât nu ar trebui să fie dificil să parcați vehiculul. Linia autobuzului numărul 35 al EMT vă duce de asemenea la Castillo de Gibralfaro, precum și la autobuzul turistic din Malaga.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.