Catedrala din Granda, unul dintre simbolurile orasului

Catedrala din Granada a fost construită de regina Isabella, imediat după cucerirea orașului Granada, pe locul Moscheei. Această catedrală este o capodoperă a stilului Renașterii spaniole.

Catedrala din Granada are fațade impresionante și un interior uimitor, cu un altar mare și mai multe capele. Este cea de-a patra cea mai mare Catedrală din lume.

Carlos V, respectând întotdeauna amintirea strămoșilor săi, s-a asigurat de faptul ca aceasta constructie a fost realizata în conformitate cu dorințele regilor catolici.

Catedrala din Granada are multe capele de diferite vârste și stiluri, cele mai interesante fiind capelă de Nuestra Senora de la Antigua.

Catedrala din Granada a rămas incompletă în fațada sa. Dintre cele două turnuri planificate, doar unul a fost construit unul și înălțimea sa a trebuit să fie redusă, deoarece fundațiile pentru o catedrală gotică nu puteau rezista masei grele a turnului.

Notă: mormintele lui Los Reyes Catolicos nu se află în catedrală, ci în clădirea adiacentă. Capela Regală este accesibilă numai prin plata unei taxe separate la o intrare separată.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.