Cele mai frumoase 10 castele din Cehia

Există numeroase motive pentru a vizita Republica Cehă, dar nu există nicio îndoială că frumusetile castelelor se află în partea de sus a listei. Indiferent dacă sunteți fascinati de arhitectura medievală sau sunteți doar pasionati de istoric, castelele cehe au cate ceva pentru toată lumea. Si in Cehia chiar exista o sumedenie de castele. Acest aspect simplifica enorm lucrurile, astfel incat poti alege sa le vezi pe cele mai frumoase intr-un singur itinerariu.

 

9. Castelul Kokorin

Castelul Kokorin se mândrește cu o istorie neobișnuită și fabuloasă. Construit în secolul al XIV-lea, castelul a fost inclus pe lista “Castele blestemate” in timpul împăratului Ferdinand după războiul de treizeci de ani. Prin lege, Castelului Kokorin nu i sa permis să fie restaurat. Cavalerii, artiștii și călătorii dormeau din timp în castel, însă reconstrucția a fost permisă în cele din urmă în secolul XX. Astăzi, este proprietate privată și este folosită ca o destinație turistică majoră și merită o vizită.

8. Castelul Bouzov

Castelul Bouzov este o frumusete arhitectonica amplasata în inima Moraviei. Construit în secolul al XV-lea, Bouzov este o capodoperă gotică uimitoare. Inca din secolul al XV-lea, castelul ceh a fost sediul cavalerilor teutoni, adăugând mister și intrigi clădirii. Camerele din Castelul Bouzov au fost restaurate cu atenție și sunt deschise pentru tururi turistice. Cel mai memorabil mod de a experimenta castelul este, totuși, cu un tur de seară ghidat în care personalul și chiar unii oaspeți se îmbracă în îmbrăcămintea potrivită pentru a explora castelul și motivele acestuia. Este precum o intoarcere in timp.

7. Kost

În Boemia de Nord veți găsi Castelul Kost, o structură din secolul al XV-lea, amplasată între sălbăticie și gresie. Numele Kost înseamnă oase în limba cehă, deoarece castelul a fost considerat a fi greu ca oasele și imposibil de cucerit. Când barajele din jurul castelului au fost distruse, acesta a transformat castelul într-o structură cu un șanț, un accident neobișnuit, dar fantastic, pentru locuitorii castelului. Tururile castelului includ camere renovate și camera de tortură întunecată și înfricoșătoare, care a fost folosită la scară largă în vremurile medievale.

6. Trosky

Castelul Trosky , desi în ruine, nu trebuie ratat. Castelul este cocoțat pe două prize vulcanice de bazalt distincte, oferindu-i un aspect divizat. Cea mai mică dintre cele două structuri se numește Baba sau Bătrâna. Cel mai inalt dintre cei doi este Panna sau Fecioara. Între timp castelul a fost abandonat, acesta fiind in prezent un subiect uimitor pentru arhitecții și entuziaștii de fotografie. Există zvonuri despre tunelurile și pivnițele subterane care sunt în continuare navigabile, dar acestea trebuie să fie explorate cu atenție și pe propriul dvs. risc.

5. Zvikov

În locul in care râurile Otava și Vltava se intalnesc, veți găsi Castelul Zvikov. De la începutul primului secol, pe acest site a existat un fort. Incepand insa din secolul XIII-lea, aici a fost construit un castel permanent. Castelul Zvikov include un turn rezidential prismatic, împreună cu o frumoasă curte în aer liber. Mulți dintre pereți sunt decorați cu picturi murale, unele dintre cele mai faimoase fiind situate în Capela pașnică și istorică a Sfântului Wenceslaus.

4. Krivoklat

Unul dintre cele mai vechi și mai importante castele din Republica Cehă este Krivoklat. A fost construit în secolul al XIII-lea pentru Premyslidele, o familie nobilă și bogată a timpului. Mulți dintre regii cehi au locuit în acest castel, care are numeroase caracteristici arhitecturale notabile. Nu ratați spectaculoasa sală de stele a Salii Regale, priveliștea uimitoare din partea de sus a Turnului Mare și a bibliotecii, care găzduiește mai mult de 52.000 de cărți diferite

3. Hluboka

Acest castel ceh a fost construit în secolul al XIII-lea, dar a suferit o serie de renovări semnificative în anii care au urmat. Ceea ce a apărut ca un castel gotic deținut de familia Schwarzenberg a fost extins în stilul Renașterii un secol mai târziu. În secolul al XVIII-lea, a avut un aspect baroc. Apoi, în secolul al XIX-lea, Castelul Hluboka a fost modelat direct după Castelul Windsor din Anglia. Castelul este deschis publicului și are grădini mari, unde puteți să vă plimbați sau să va relaxati la un picnic după un tur obositor al interiorului.

2. Castelul Praga

Cel mai vizitat castel din întreaga țară este Castelul Praga, amplasat în capitala Republicii Cehe. Castelul este cu adevărat enorm, iar complexul ca întreg este considerat unul dintre cele mai mari complexuri de pe planetă. Castelul de la Praga a fost construit în secolul IX pentru printul Bořivoj. Cu toate acestea, aspectul castelului s-a schimbat drastic în ultimii 1200 de ani, datorită unor renovări gotice din secolul al XIV-lea și a câtorva adăugiri din secolul al XX-lea.

1. Karlstejn

La doar 30 de minute de Praga se află Castelul Karlstejn. Înconjurat de pădure luxuriantă, castelul se ridică de la un basm. În timp ce exteriorul castelului din secolul al XIV-lea este frumos, iar aspectul pas cu pas a fost înaintea timpului său, este ceea ce este în interior care într-adevăr se înmulțește. Castelul Karlstejn se mândrește cu o colecție enormă de bijuterii din Sfântul Imperiu Roman. În plus, veți putea vedea duplicate ale bijuteriilor regale cehe și, în unele cazuri, chiar le puteți atinge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.