Cele mai frumoase plaje din Nerano, Coasta Amafli

Inca din vremurile romanilor, atunci  când clasele de elită ale Imperiului Roman veneau in mod regulat sa-și petreacă vacanțele de vară aici, plaja Nerano din Marina del Cantone atrage turiștii cu apele ei calde și limpezi, în care scăldatul este posibil de la începutul lunii aprilie până târziu in Octombrie.

Aproape de plaja principală, și ușor de gasit pe o potecă scurtă, plaja Recommone este preferata de turiștii de toate vârstele. Plimbarea in jurul Golful Ieranto este anavoioasa, dar răsplătită in final…

Marina del Cantone

Marina del Cantone este o plajă mare cu zone libere, unități de scăldat și restaurante construite pe platforme deasupra mării. Protejata de vânt de munții din spate, plaja orientată spre sud este un paradis cald de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii octombrie. Apa este întotdeauna incredibil de curată și răcoritoare.
Soarele se află în partea stângă a plajei, iar soarele se află aproape o oră mai târziu decât în partea dreaptă (cunoscută sub numele de “Plaja germanilor”).

 

Toate restaurantele de pe malul mării oferă spaghete locale de specialitate alla Nerano pe meniurile lor, un vas creat aici, pe bază de paste, dovlecei și brânză. Versiunea originală se spune că a fost servită pentru prima oară la restaurantul Da Mariagrazia, dar este excelent indiferent unde vă precizați. Este posibil să nu fie cel mai ușor de prânz, dar merită sacrificiul!

 

Recommone

De la Marina del Cantone, o scurtă plimbare de 10 minute duce la golful Recommone. Acest superb golf mic, adăpostit perfect de vânt, găzduiește Conca del Sogno, restaurantul și complexul de scăldat. Golful are, de asemenea, două peșteri: Grotta di Recommone și Grotta dei Pescatori, ambele oferind turiștilor un refugiu minunat rece în cele mai fierbinți ore ale zilei.

Cum se ajunge la Marina del Cantone
Cu mașina: de la Sant’Agata sui Due Golfi mergeți pe drumul spre Nerano. Există o serie de parcări în vecinătatea plajei. Vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 10 euro pentru o zi de parcare.

Cu transportul public: compania de autocare Sita operează autobuze de la Sorrento la Sant’Agata – Nerano. În timpul verii, conexiunile cu barcile sunt disponibile la Sorrento, Positano și Capri.

 

Ieranto

Plaja Ieranto este situată la capătul căii care, de la Nerano, se îndreaptă spre punctul în care Coasta Amalfi întâlnește peninsula Sorrentină. Situat pe partea estică a Campanella Point, locul a fost considerat atât de sacru de grecii antice, încât au ridicat un templu aici. Romanii antice au folosit templul ca o casă de închinare dedicată Zeitei Minerva. Poteca, care începe la Nerano, are o lungime de circa 2 kilometri și durează mai mult de o oră până la finalizare. Călătoria în întoarcere (care nu trebuie efectuată în timpul orelor centrale ale zilei) durează considerabil mai mult. Plaja este situată într-un mic golf, chiar vizavi de insula legendară a insulei Capri, Faraglioni.

Cum se ajunge la golful Ieranto
Cu mașina: în Nerano, aproape de începutul stațiunii Via Ieranto, veți găsi un mic parc auto, unde puteți plăti pentru a vă părăsi vehiculul.

Cu transportul public: compania de autocare Sita operează un serviciu de transport cu autobuzul de la Sorrento la Nerano. Golful Ieranto este situat în interiorul parcului marin protejat Punta Campanella. Singurele bărci cărora li se permite să navigheze în interiorul parcului sunt cele care aparțin cooperativei Sant’Antonino; acestea pleacă de la Nerano.

positano.com

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.