Cele mai frumoase plaje din Positano, Coasta Amalfi

Cu plajele pline de farmec, celebrități, minunatele peisaje și centrul istoric plin de buticuri, este ușor de înțeles de ce Positano este cea mai căutată destinație de pe coasta Amalfi.

Plaja Laurito

Plaja Laurito din Positano este o plajă mică, care poate ajunge printr-un zbor de pași, care pornește în piața mică, vizavi de Hotel San Pietro. Numele plajei provine din multele lauri care cresc în zonă. Laurito este împărțită într-o plajă gratuită și o plajă privată, aceasta din urmă aparținând unui mic hotel și are două restaurante casual de plajă.

De pe digul de pe plaja din Spiaggia Grande din Positano, bărci mici se deplasează la fiecare 30 de minute pentru restaurantul de pe malul mării Da Adolfo … le puteți recunoaște prin steagul de pește roșu fluturând de pe catarg. Rețineți că rezervările sunt mai mult sau mai puțin necesare pentru a lua masa sau pentru a vă relaxa pur și simplu pe un șezlong de aici.

Plaja Arienzo

Plaja Arienzo este deseori numită plaja cu 300 de pași, din cauza numărului impresionant de pași pe care vizitatorii trebuie să-i coboare pentru a ajunge la ea. În drumul lor către mare, turiștii pot să se uite la grădinile unora dintre cele mai luxoase vile ale Coastei Amalfi, inclusiv una care a aparținut uneori lui Franco Zeffirellli. Cu fața spre sud-vest, plaja se bucură de soare mai mult decât oricare altul din Positano. Plaja este împărțită în zone private și libere.

Cum să ajungeți la plajele Arienzo și Laurito
Cu mașina: o dată dincolo de centrul orașului Positano, mergeți în direcția Amalfi și, după circa un kilometru, veți găsi Hotel San Pietro. De aici, o serie de pași duc la Laurito. După circa opt sute de metri veți găsi pașii spre Arienzo. Conducătorii auto pot parca de-a lungul drumului dintre cele două curse.

Prin transportul public: autobuzele Sita se opresc atât la Laurito, cât și la Arienzo. Autobuzele operate de compania Flavio Gioia Coach pleacă din centrul orașului Positano. Un serviciu de transfer cu barca este disponibil atât de la Positano, cât și de la Praiano.

 

Plaja Marina Grande

Materialul ideal pentru cartile poștale, plaja principală din Positano este una dintre cele mai vii și mai cosmopolite dintre toate cele de pe Coasta Amalfi. Pe plaja mare, de trei sute de metri, care se află aproape vizavi de arhipelagul Li Galli, există o serie de restaurante și baruri și o discotecă faimoasă (Music On the Rocks). Este ușor de înțeles de ce plaja a devenit punctul central al vieții sociale a orașului, unde localnicii vin să se amestece cu celebritățile și turiștii lumii. Plaja dispune de două unități de scăldat și o zonă liberă, de unde pleacă excursii de-a lungul coastei și bărci de transfer către golfurile din apropiere.

 

Plaja Fornillo

La o plimbare romantică, între mare și stânci, începând de la portul Positano, turiștii vin la plaja Fornillo: un favorit bine stabilit printre cei care caută o plajă mai liniștită decât cea a Marina Grande. Acest lucru a spus, având în vedere apropierea de centrul Positano, în timpul weekend-urilor de vară chiar și Fornillo poate fi aglomerat de adoratorii de soare.

Cum se ajunge la plajele Marina Grande și Fornillo.
Cu mașina: odată ajunsi la Positano, puteți alege să parcați lungul drumul de stat și apoi să vă urcați pe malul mării pe jos sau să lăsați vehiculul dvs. într-unul dintre parcările scumpe ale orașului Positano, chiar în afara centrului orașului.

Prin transportul public: autobuzele Sita și, în vara, toate companiile majore din regiune.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.