Cele mai frumoase plaje din Praiano, Coasta Amalfi

Asezat in dramaticul Fiord Furore, Praiano capturează ultimele raze de soare ale zilei pe Coastă.

Orașul Praiano are o serie de plaje, inclusiv singura plajă de pe coasta Amalfi, care se bucură de soare până slabeste. Satul din apropiere Furore, renumit pentru fiordul său, găzduiește o competiție spectaculoasă de scufundări, în fiecare vară.

Fiordul Furore este una dintre cele mai fascinante locuri geologice de pe întreaga coastă Amalfi. Plaja Furori, ușor vizibilă de la podul care se întinde pe lățimea fiord, este situat chiar vizavi de vechiul sat de pescuit, care acum a fost transformată într-un muzeu. Plaja de 25 de metri lungime, a fost inițial utilizată ca o stație de aterizare pentru ambarcațiunile comerciale. Plaja Furore captează numai soarele în primele ore ale dimineții și, ca o consecință, nu devine prea fierbinte, nici măcar în vara înaltă.

Cum ajungem pe plaja Furore
Aproape de podul care acoperă fiordul (km23 pe drumul național), un zbor lung de pași duce până la plajă.

Cu masina: autoturismele nu pot accesa fiordul Furore sau plaja, iar in apropiere nu exista un spatiu de parcare disponibil. Motocicliștii își pot parca bicicletele pe marginea drumului de stat.

Cu transportul public: autobuze Sita, linia Positano – Amalfi.

 

Plaja Marina di Praia

O plajă cu pietriș, la poalele stâncii, pe care un vechi turn de ceas Saracen (Torre a Mare) se mândrește cu locul. Este de la plaja din Marina di Praia, care începe una dintre plimbările de coastă cele mai romantice ale coastelor din Amalfi, care iau vizitatori pe tot parcursul stâncii, sub turn. Plaja găzduiește numeroase restaurante excelente și Africana, probabil cel mai la modă club de dans din întreaga coastă Amalfi. Având în vedere poziția sa, plaja capturează soare numai în timpul orelor centrale ale zilei.

Cum se ajunge la Marina di Praia
Marina di Praia este legată de SS163 principală de un autostradă, situată chiar în fața centrului orașului Praiano (dacă călătoriți din Vietri sul Mare).

Cu mașina: șoferii își pot parca vehiculele de-a lungul șoselei care duce la Marina sau, în lunile de vară, în parcarea privată.

Cu transportul public: autobuze Sita “Linia Positano – Amalfi”.

Plaja Gavitella

Una dintre plajele cele mai îndrăgite ale coastelor Amalfi, Gavitella este renumită pentru priveliștea spectaculoasă a orașului Positano, a orașului Li Galli și a insulei Capri, precum și a apuselor de soare magnifice ale acestuia. Toate acestea, care compensează mai mult zborul abrupt de pași, va trebui să urcați pentru a ajunge acolo.

Dacă nu vă plac treptele:
O barcă cu navetă face legătura între plaja Gavitella și Marina di Praia și Positanos Marina Grande. Serviciul este disponibil gratuit pentru oaspeții care mănâncă la restaurantul Gavitellas.

Fiind o plajă privată, Gavitella are o lungime de doar 30 de metri. Spațiu suplimentar a fost creat sub forma a două platforme de beton. Cafeneaua are un restaurant excelent deschis atât pentru prânz cât și pentru cină (în sezonul de vară de vârf, serviciul de navetă cu barca funcționează, de asemenea, seara).

Cum să ajungi pe plaja Gavitella
De la Piazza San Gennaro, piața principală din Praianos, mergeți pe Via Masa la o distanță de aproximativ 50 de metri, până când ajungeți la zborul de trepte (există un total de 413 de metri!) Care conduc spre plajă.

Cu masina: lasati-va vehiculul intr-una din parcurile publice din centrul Praiano si mergeti pe plaja, urmand semnele. Alternativ, puteți parca lângă plaja Marina di Praia și, de aici, puteți lua naveta de transfer către Gavitella.

Cu transportul public: Sita autobuz Positano – linia Amalfi (stația de la Praiano).

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.