Cele mai importante 17 evenimente care se vor intampla pana in anul 2050

Nu trebuie să fii profet pentru a prezice viitorul. Uneori este suficient să analizăm doar prezentul. Bright Side a compilat o listă cu 17 evenimente care se vor întâmpla cel mai probabil în a doua jumătate a secolului XXI.

Anul 2019: Noi state vor aparea pe harta lumii

© Google Maps 

 

Insula Bougainville din Oceanul Pacific este în mod formal Regiunea Autonomă Papua Noua Guinee. Cu toate acestea, în 2019, ar putea deveni o țară separată, dar numai dacă majoritatea populației votează pentru această decizie într-un referendum. Noua Caledonie, care face parte acum din Franța, poate deveni, de asemenea, o țară separată.

 

2020: Construcția celei mai înalte clădiri din lume va fi finalizată

© Ammar shaker/Wikipedia Commons   © AFP/EAST NEWS  

Astăzi cea mai înaltă clădire din lume este Burj Khalifa din Dubai, dar acest record va fi anulat în 2020. În acel moment, construcția turnului Jeddah va fi terminată în Arabia Saudită. Înălțimea sa va fi de 3.303 de picioare.

 

2020: Primul hotel spațial va fi deschis

© Graham Grable/Wikipedia Commons   © NASA/Wikipedia Commons 

Bigelow Aerospace intenționează să lanseze o navă spațială care poate fi un hotel pentru oamenii de pe Pământ. Testele unor astfel de aeronave au avut succes, iar una dintre ele este chiar folosită de astronauți în ISS ca cameră de depozitare.

 

2024: Racheta SpaceX va merge pe Marte

© AFP/EAST NEWS 

SpaceX, compania fondată de Elon Musk în 2002, intenționează să trimită o navă spațială de marfă pe planeta roșie. Mai târziu, vor să trimită primii oameni acolo

 

2025: Populația Pământului va fi de 8 miliarde de oameni

Conform previziunilor ONU, populația planetei noastre va fi de 8 miliarde de oameni până în anul 2025. Până în anul 2050, estimările experților vor fi de 10 miliarde de persoane.

 

2026: Catedrala Sagrada Familia din Barcelona va fi terminată

Construcția acestei catedrale a început în 1883. Cea mai mare problemă este că este nevoie de proiectarea unor blocuri speciale de piatră și este nevoie de mult timp pentru a face chiar și una. Acestea necesită multă atenție individuală.

2028: Veneția ar putea deveni nelocuită

Nu înseamnă că orașul Venetia va fi complet subacvatic (s-ar putea întâmpla, dar nu înainte de anul 2100). Cu toate acestea, există preocupări că nivelul apei din laguna venitiană va crește atât de mult încât va fi imposibil să locuiască în case.

 

2029: Asteroidul Apophis va veni cât mai aproape de Pamant, pana la distanta de 23,860 mile

© NASA/JPL-Caltech/UCAL/MPS/DLR/IDA   © NASA / eyevine/EAST NEWS  

Conform primelor estimări pe care oamenii de știință le-au făcut, probabilitatea ca asteroidul să se ciocnească cu Pământul în 2029 a fost de numai 2,7%. Cu toate acestea, mai târziu a fost exclusă complet, ceea ce nu se poate spune despre vremurile viitoare când asteroidul se va apropia de planeta noastră.

 

2030: Zona foii de gheață din Arctic va fi extrem de mică

Zona foii de gheață din Arctica scade dramatic. Conform unor estimări, Oceanul Arctic se va topi complet în perioada de vară, înainte de sfârșitul secolului al XXI-lea.

2033: O misiune cu echipaj pe Marte va începe, iar numele său va fi “Aurora”

© Wikipedia Commons 

Programul Agenției Spațiale Europene se axează pe studierea lunii, a planetei Marte și a asteroizilor. Acesta include atât zboruri automate cât și cele echipate. Înainte de a trimite oameni pe Marte, ei vor trimite încărcături și vor dezvolta tehnologii de aterizare și de întoarcere pe Pământ.

 

2035: Teleportarea cuantică se va întâmpla în Rusia

© EAST NEWS 

Trebuie să spunem acest lucru: nu vorbim despre teleportarea momentană a obiectelor reale prin spațiu. Teleportarea cuantică înseamnă crearea unui sistem fiabil de comunicare care va transfera starea polară a fotonilor în spațiu.

 

2036: sondele vor începe călătoria lor în cercetarea sistemului stelelor Alpha Centauri

© imago/Future Image/EAST NEWS   © AFP/EAST NEWS  

Proiectul Breakthrough Starshot trimite o flotă de nave spațiale către cea mai apropiată stea. Navele vor avea vele solare și le va lua aproximativ 20 de ani pentru a ajunge la sistemul Alpha Centauri și aproximativ 5 ani pentru a informa Pământul despre sosirea cu succes.

 

2038: Arhivele Naționale ale SUA vor declasifica misterul asasinării lui John F. Kennedy

© Associated Press/FOTOLINK/FOTOLINK/East News   © Archivio GBB / CONTRASTO/East News  

În ciuda faptului că asasinul lui John F. Kennedy este considerat a fi Lee Harvey Oswald, această versiune ridică încă multe întrebări. Există mulți oameni care nu cred. Cu toate acestea, informațiile despre asasinat au fost clasificate până în anul 2038. Probabil că există motive întemeiate pentru aceasta.

 

2040: Reactorul experimental termonuclear internațional va fi pus în funcțiune

© AFP/EAST NEWS 

Construcția reactorului experimental termonuclear internațional a fost începută în sudul Franței în 2007, la 40 de mile de Marsilia. Acest reactor este mult mai sigur decât reactoarele nucleare tradiționale, deoarece, în caz de accident, emisiile vor fi insuficiente, iar evacuarea nu va fi necesară.

 

2050: Se va începe colonizarea lui Marte

© Kirschner/depositphotos.com  

Se crede că până în anul 2050, vor exista coloniști pe Marte. Ar putea veni la Planeta Roșie ca parte a proiectului Marte One, dar oamenii de știință vor trebui să rezolve mai multe probleme înainte de asta. Cu toate acestea, există oameni (de exemplu, Steve Wozniak) care cred că nu vom merge pe alte planete. Vom vedea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.