Cele mai incantatoare plaje din Santorini

Desi este cea mai scumpa dintre destinatiile Greciei, merita sa ajungeti in Santorini. Peisajul este unic. Printre atractiile de aici se numara si plajele.

Plajele din Santorini sunt ele însele printre atracțiile insulei, deoarece fiecare dintre acestea este o vedere pe care nu o veți vedea în alte insule. Motivul acestui fenomen este natura vulcanică a Santorini. Ultimele erupții vulcanice nu numai că au format insula, ci și-au dat un caracter unic și o parte din frumusețea sa naturală și extraordinară. În consecință, plajele sunt distincte, deoarece sunt acoperite de roci vulcanice și nisip. Există o varietate de culori și peisajele pe care le creează; alb, roșu și mai ales nisip negru și pietricele împodobesc plajele din Santorini.

Plajele diferite pe toată insula vor mulțumi tuturor. Există plaje bine organizate, cosmopolite care oferă toate nevoile pentru o zi de relaxare și distracție pe plajă. Mai multe plaje senine și mai puțin cunoscute, ideale pentru familii, pot fi găsite sau chiar îndepărtate și nealterate pentru momente de calm și privat. Mai presus de toate, există unele plaje de nedescris, nu toate ușor accesibile, înconjurate de formațiuni stâncoase care compun scenerii sălbatice și, în cele din urmă, zone de scufundări perfecte care vor satisface călătorii aventuroși.

 

Plaja Perissa

Frumoasa plajă Perissa se află la baza Muntelui Mesa Vouno, care separă Perissa de Kamari, iar în partea de sus puteți admira situl arheologic eminent al Ancienti Thera și o priveliște superbă. Este la aproximativ 13 kilometri distanță de Fira, pe coasta de sud-est a insulei Santorini și este ușor accesibil cu mașina sau cu autobuzul. Peisajul pe care nisipul de lavă neagră, împreună cu fundul marii nisipoase și compoziția albastru închis, de cristal, este impresionant. Este una dintre cele mai lungi și cele mai faimoase plaje din Santorini, o viziune caracteristică a insulei vulcanice.

Este o plajă pe deplin organizată, cosmopolită, cu o mulțime de scaune confortabile, umbrele și alte facilități, cum ar fi salvamari, dușuri și un loc de joacă. Merită menționat faptul că a primit premiul Steagul Albastru, deoarece este foarte curat și ordonat. La sfârșitul plajei există o locație sugerată pentru scufundări, dacă aveți suficientă îndrăzneală pentru a vă scufunda. Puteți alege dintr-o gamă largă de sporturi nautice, de la windsurfing și parasailing până la jet ski, canoe și barci de banane care vă vor stârni experiența. În plus, există două centre de scufundări pentru explorări fascinante. În cele din urmă, un parc de apă minunat cu trei tobogane și piscine oferă distracție și divertisment copiilor și adulților.

Puteți să vă relaxați și să vă bucurați de ziua dvs. la numeroasele cafenele și baruri de pe litoral și să gustați mâncăruri tradiționale în mai multe taverne și restaurante pe care le puteți găsi. Caracterul său cosmopolit devine evident zi și noapte în cluburile pline de viață și barurile de pe plajă, unde se adună mulți tineri. Cu toate acestea, plaja este o necesitate și este ideală atât pentru bătrâni, cât și pentru tineri, pentru că are ceva pentru toată lumea.

Plaja Perivolos

Plaja Perivilos este o locație renumită pentru recepțiile de nuntă și stațiunea cea mai cosmopolită și plină de viață pe plajă din Santorini, care zumză cu activitate. Situat pe coasta de sud-est a insulei, la 3 kilometri de Perissa, este ușor accesibil cu autobuzul sau cu mașina de închiriat. Se află între Plaja Perissa și Plaja Agios Georgios, care împreună, în realitate, formează o plajă destul de lungă și puteți merge pe jos de la unul la celălalt.

Plaja are ape spumante adânci și este acoperită cu nisip de nisip negru, care este tipic în plajele din Santorini. Este o plajă lungă și bine organizată, cu o mulțime de facilități. Există o grămadă de saloane confortabile cu umbrele, salvamarini, dușuri, terenuri de volei pe plajă și numeroase opțiuni de sport pe apă, cum ar fi jet ski, windsurfing și scufundări. Turneele de volei pe plajă, care sunt adesea organizate, sunt foarte populare printre tineri. Aici veți găsi cele mai multe baruri de plajă ale insulei care vor juca muzică dansată tare toată ziua. În fiecare zi este o petrecere uriașă la Plaja Perivolos, cu apariții de oaspeți DJ, interpreți și multe evenimente speciale. Unele dintre barurile de plajă oferă piscine unde vă puteți relaxa în timp ce vă bucurați de cocktailul dvs. preferat. Toate cele de mai sus fac ca Perivolos să fie o mare atracție, în special pentru tineri.

În general, Plaja Perivolos este o combinație de viață de noapte, divertisment și relaxare, ideală pentru toată lumea, deoarece pe lângă vibranța de la baruri există și câteva locuri pașnice unde puteți găsi seninătatea dorită. În cele din urmă, puteți trece cu siguranță ziua în cafenele, restaurante și taverne tradiționale pe care le veți găsi pe fiecare parte.

Plaja Monolithos

Pe coasta de est a insulei Santorini, la aproximativ 9 km de Fira, se află plaja liniștită din Monolithos. Numele său a fost dat de o piatră mare pe care este construită biserica din Agios Ioannis. Plaja este aproape de populara plajă Kamari, dar este mult mai liniștită și mai puțin aglomerată. Puteți să-l accesați cu ușurință prin închirierea de mașini sau autobuze. Aeroportul național al insulei este situat în zona Monolithos și puteți vedea și vechea fabrică de tomate de conserve aici, prima din Santorini.

Plaja Monolithos este orientată spre familie, datorită apelor de mică adâncime și zonei de joacă, care o face potrivită pentru copiii mici. Astfel, este foarte popular printre familiile și localnicii. Este o plajă tipică a Santorini, suficient de lungă, cu nisip negru și gri și ape limpezi. O parte din ea este organizată cu șezlonguri, umbrele și un turn de salvamar și are chiar un teren de fotbal, un teren de baschet și un teren de volei care oferă ore nelimitate de momente de divertisment de familie. O altă parte este mai retrasă, ideală pentru intimitate, liniște și relaxare, unde vă puteți bucura de nuanța naturală pe care le oferă copacii. Admirabile formațiuni de rocă, sculptate de sare și de vânt, se confruntă cu mare, asemănătoare cu cele din Vlychada Beach, deși sunt mai puțin impresionante. În apropiere se găsesc cafenele, baruri, taverne și restaurante, unde vă puteți completa ziua odihnitoare la plajă și gustați mâncăruri tradiționale.

Plaja Rosie din Akrotiri

Plaja roșie este una dintre cele mai scenice și interesante plaje din insulă, situată în apropierea satului Akrotiri. Motivul popularității sale este culoarea sa!

O atracție uriașă a insulei și, fără îndoială, cea mai faimoasă plajă se află pe partea cea mai sudică a insulei Santorini. Se află în satul Akrotiri, la 12 kilometri sud-vest de Fira, aproape de situl arheologic important Akrotiri, unde este recomandat să vă opriți mai întâi și să admirați săpăturile. Există un loc de parcare pentru a vă părăsi mașina sau, alternativ, puteți lua autobuzul de la Fira. Pentru a ajunge la plajă, trebuie să mergeți câteva minute pe o pantă de coborâre sau puteți să-l accesați cu barca din portul Akrotiri, Kamari sau Perissa. Un număr mare de vizitatori vin la Red Beach doar să se uite și să o fotografieze.

Plaja Red Beach este fără îndoială merită o vizită, având în vedere că este o vedere rară, probabil unică în întreaga lume, unde culoarea roșie este dominată de roșu. Acesta este închis de dealuri abrupte roșii, care creează un peisaj captivant, sălbatic. Dacă stați pe vârf, vă veți privi pe roci vulcanice enorme situate în mare, mici pietricele și nisip de diferite culori, în principal roșu, pe toată lungimea plajei și în apele albastre întunecate. Această paletă minunată de culori contrastante vă va fascina. O altă minune naturală creată de vulcan.

Plaja este semi-organizată cu șezlonguri și umbrele albe. Asigurați-vă că vă asigurați consumabilele necesare din cele două cantine pe care le puteți găsi chiar înainte de începerea căii. Nu există facilități sau sporturi nautice pe această mică plajă, dar vă puteți bucura de snorkeling deoarece există formațiuni rock interesante și o viață marină bogată. Plaja roșie este în mod natural protejată de vânt, astfel încât aceasta poate deveni destul de fierbinte. De acolo puteți merge la White Beach cu barca, care este o altă plajă distinctivă, și întâlniți peșteri mici pentru scufundări exclusive. Nu ratați acest peisaj incomparabil și imaginile de frumusețe naturală pe care le oferă cu generozitate.

Notă: Plaja Roșie este temporar închisă pentru public datorită alunecărilor de teren și a căderilor de rock.

Plaja Vlychada

Vlychada este o plajă ușor accesibilă cu mașina sau cu autobuzul, situat pe coasta de sud a insulei Santorini, la 13 kilometri de Fira. Se remarcă pentru stâncile copleșite, sculptate, care seamănă cu o lucrare a sculptorului, dar, de fapt, este un proces natural datorat vulcanului, vântului și mării. Este o plajă lungă cu ape relativ puțin adânci și nisip și pietricele vulcanice întunecate, precum cele mai multe plaje din Santorini. Nu este aglomerat, dar organizat cu șezlonguri multiple, umbrele de paie și o cantină, puteți petrece multe ore de relaxare aici și prețuiți spectaculosul spectacol din jur. Doar această mirare naturală o face utilă.

Centrul de navigație și yachting se află, de asemenea, în Vlychada, în micul fermecător port aproape de plajă. Iahturile mici și bărcile se ancorează în portul de agrement și vă puteți bucura de o masă care include pește proaspăt în tavernele locale, tradiționale. În plus, puteți vizita Muzeul industrial Tomato, o fostă fabrică de tomate, și vă puteți bucura de un tur cu ghid cu privire la metodele tradiționale de cultivare și producție a roșiilor, un produs bine-cunoscut al Santorini.

Plaja Vlychada este demnă pentru un peisaj lunar paralel, care încântă toți vizitatorii și este unic printre plajele din Santorini. Este, de fapt, plaja cea mai atmosferică pe care o puteți găsi pe întreaga insulă.

Plaja Alba din Akrotiri

În satul Akrotiri, pe coasta de sud-vest a insulei Santorini, la 14 kilometri distanță de Fira, puteți găsi una dintre cele mai remarcabile și speciale plaje. Numele ei dezvăluie spectacolul cu care te confrunți când ajungi acolo. Este de culoare albă cu pietriș, înconjurat de stânci înalte, albe care formează un golf frumos și mic și oferă umbra parțială. Această plajă mică este compusă și din pietre ponce și din nisip și pietricele vulcanice gri, ca și restul plajelor din Santorini. Apele, desigur, sunt invitative și limpezi.

Nu există facilități, doar câteva șezlonguri cu umbrele și o cantină mică pentru pesteri pentru proviziile necesare. Datorită naturii sale, plaja albă nu este atât de populară, încât rămâne liniștită și izolată, creând un loc ideal pentru relaxare și momente pașnice. În plus, este perfect pentru snorkeling, deoarece puteți explora interesante pesteri subacvatice și fisuri. O altă caracteristică importantă este faptul că este dificil de accesat, deci nu este pentru toată lumea. Există două moduri de a ajunge acolo, fie cu barca de la Red Beach sau pe jos de la vecinii Cambia Beach, dar drumul nu este ușor să-l traverseze. Este o destinație potrivită pentru cei care iubesc aventura, iar peisajul este plin de satisfacții.

Plaja Kamari

Plaja Agios Georgios este situată pe vârful sudic al insulei Santorini, în partea de est, imediat după plaja Perivolos și se întinde pe plaja Vlychada. De fapt, este continuarea unei plaje foarte lungi care pornește de la Perissa și este greu de spus unde se termină și cealaltă începe. Este ușor să ajungeți aici cu autoturism sau autobuze private și autobuze care pleacă din Fira, capitala insulei Santorini.

Plaja este curată și semi-organizată, oferind șezlonguri cu umbrele de paie, baruri de plajă și o selecție largă de activități pe apă. Puteți să experimentați o alternativă și un timp mai activ la plajă, încercând scufundări, windsurfing, jet ski, bărci cu vapoare și bărci de banane. Apele sunt strălucitoare și limpezi, iar plaja este nisipoasă, în culori minunate, gri, cu o grămadă de copaci.

În ciuda faptului că este extinderea pe plajele Perissa și Perivolos, ea rămâne mai puțin aglomerată și populară și, de fapt, este plaja pe care mulți celebrități preferă în timp ce caută intimitatea. Este destul de liniștită și vă puteți bucura de multe momente pașnice și de conținut. De-a lungul malului sunt câteva cafenele, taverne și restaurante gata să vă întâmpine.

Plaja Ammoudi

În partea de jos a satului pitoresc Oia, unde puteți admira apusul cel mai impresionant, pe coasta de nord-vest a insulei Santorini, se află fermecătorul port mic al Ammoudi. Există mai multe moduri de a accesa și merită o vizită. Puteți ajunge cu mașina de la satul Oia, pe jos, coborând o serie de trepte (peste 200) sau o opțiune mai tradițională este călătoria cu un măgar, tipic în Santorini.

Este un golf frumos, mic, cu ape cristaline și bărci de pescuit situate în mare. Fără îndoială, acesta este unul dintre cele mai pitorești locații din Santorini, care iese în evidență pentru caracterul său tradițional. De-a lungul malului mării există mai multe taverne de pește, stând alături, lângă mare, unde puteți gusta mâncăruri delicioase proaspete și vă puteți relaxa sub sunetul valurilor în timp ce vă confruntați cu Marea Egee. Este un loc perfect pentru plimbări pașnice, romantice.

Aici nu există plaje, nisip, șezlonguri și umbrele, dar puteți avea o experiență distinctă prin înotul din doc. Cu toate acestea, este preferabil să urmați calea, trecând prin taverne, care se termină într-o zonă minunată de scufundări cu ape limpezi. De-a lungul căii există chiar roci înalte, perfecte pentru scufundări extreme, ideale pentru înotători puternici. Vederea de aici este absolut plină de satisfacții. În timp ce înnotați, vă uitați la împrejurimile Oia care se împletește, atârnând pe caldera, pe uimitoare stânci roșii. Din Ammoudi aveți șansa de a vizita insula vecină a Therasia cu barci de tur.

Plaja Almyra

Plaja Almyra este situată în satul Akrotiri, pe coasta sud-vest a insulei Santorini. Este la aproximativ 13 kilometri de Fira, aproape de plaja Eros și de așezarea veche din Akrotiri, pe care o puteți vizita de asemenea, deoarece este un loc arheologic demn de remarcat. Plaja nu este atât de ușor accesibilă pentru că trebuie să urmați pe jos un drum de mărăcini.

Almyra este o plajă mică, izolată, ideală pentru o înot liniștită. Este compus din pietricele mici și ape calde și limpezi. La fel ca plaja vecină Vlychada, pe fundal există minunate stânci sculptate pe mare, care creează un peisaj ireal pe care mulți îl compară cu suprafața lunii. (Numele Almyra înseamnă sare marină.) Plaja este total neatinsă și liniștită, deoarece majoritatea localnicii sunt conștienți de existența acesteia. Nu este printre celebrele plaje din Santorini, dar vă poate oferi momente de relaxare private. Desigur, nu există facilități pe sau lângă plajă; singurul lucru pe care îl puteți găsi este o tavernă minunată, pește care este construită chiar lângă mare. Se recomandă să aveți o masă aici, deoarece există pește proaspăt și legume și proprietarii își produc propriul vin. Este o combinație plăcută de liniște, atmosferă frumoasă și caracter tradițional.

Plaja Columbo

Plaja cea mai izolată și nealterată este situată pe coasta de nord-est a insulei Santorini. Este la 4 kilometri distanță de Oia și la aproximativ 12 kilometri nord-est de Fira, capitala. Nu există rute de autobuz până la Plaja Columbo, astfel încât să puteți accesa doar cu mașina sau cu motocicleta. Trebuie să vă parcați mașina pe stradă și apoi să urmați o cale îngustă care duce la plajă și poate fi un pic obositoare.

Plaja Colombo este complet izolată și liniștită, astfel încât o mulțime de oameni de pe această plajă este o priveliște rară. În plus, este nudism prietenos. Bineînțeles că nu este organizată, nu există șezlonguri, umbrele sau cantine și, prin urmare, trebuie să veniți pregătiți pentru a le livra proviziile esențiale. Este acoperit de nisip gri-negru și pietricele mici, iar valurile sunt un fenomen comun aici. Promontoriul mare de pe plajă oferă o nuanță parțială în substantiv și face ca peisajul pustiu să arate mai des. Plaja Columbo este ideală pentru cei care au nevoie de intimitate și liniște și nu au grijă de lux.

Acesta este numit după craterul subacvatic Columbo care a erupt în 1650. Acest crater este cel mai activ din insulă; de aici apele sunt calde. Se află la 500 de metri sub nivelul mării, dar o parte se află la o adâncime de 10 metri. Persoanele care se ocupă de risc și înotătorii echipați pot înota în est și explorează această zonă. Există, de asemenea, o peșteră din apropiere, numită Seal Cave. Aceste activități sunt recomandate numai pentru înotătorii puternici.

Plaja Eros

Eros este o plajă minunată, izolată în partea de sud a insulei Santorini. Acesta se află pe litoralul Vlychada și este de fapt o continuare a plajei lungi Vlychada. Se află la 9 kilometri de Fira și pentru a ajunge acolo trebuie să urmați un drum de murdărie care duce la o zonă de parcare limitată. Cea mai bună caracteristică a acesteia sunt stâncile alb-maro uimitoare care îl înconjoară. Ele au fost sculptate în mod natural de valuri și de vânt de-a lungul anilor și au creat una dintre cele mai ireale peisaje din Santorini.

Această plajă mică, pietricică are ape destul de adânci, dar sunt foarte clare. Există umbrele de paie, șezlonguri și câteva paturi confortabile, unde vă puteți bucura de ziua dvs., dar există și un spațiu liber. Cea de-a doua caracteristică, alta decât stâncile impunatoare, este un exotic bar-restaurant pe plajă care completează imaginea impresionantă. Acesta este un elegant bar de plajă, construit din piatră și lemn, în armonie absolută cu împrejurimile, unde vă puteți relaxa pe canapele, leagăne și hamace, în timp ce vă bucurați de masa sau de un cocktail răcoritor. La acest bar de plajă, atmosfera este total romantică și visătoare cu muzică ambientală, mai ales seara. O destinație ideală pe tot parcursul zilei, care este printre cele mai bune baruri de plajă, nu numai în Santorini, ci și în întreaga Mediterană. Multe întâmplări și vieți au loc aici și sunt un loc excelent pentru recepții de nuntă. În cele din urmă, puteți să vă distrați și să jucați pe terenul de volei pe plajă, lângă mare.

Plaja Avis din Kamari

Plaja Avis este extinderea sudică a plajei lungi Monolithos, situată în partea de est a insulei, în apropiere de Aeroportul Național. Acesta este numit după Fabrica Avis Tomato care a folosit pentru a produce produsul tipic al Santorini. Se numește și Exo Gonia din satul apropiat Exo Gonia. Prezența vulcanului este evidentă pe plajă, care este acoperită de mici pietricele vulcanice și nisip negru, la fel ca majoritatea plajelor din Santorini. Apele sale sunt profunde și clare.

Această plajă liniștită și nu aglomerată este organizată parțial cu șezlonguri și umbrele de paie, iar în apropiere puteți găsi câteva restaurante, snack-uri și mini market. Există mulți copaci după lungimea plajei care creează o atmosferă plăcută și liniștită.

Plaja Avis nu se numără printre faimoasele plaje ale insulei Santorini, dar faptul că nu este protejată face ca aceasta să fie suficient de vânt pentru sporturile de apă pe bază de vânt. Prin urmare, este un loc popular pentru iubitorii de windsurfing și este ideal pentru o experiență interesantă de kite surfing.

 

Plaja Mesa Pigadia

Ideal pentru cei care doresc să evite plaje aglomerate, cosmopolite și preferă locuri pitorești și liniștite, unde se pot bucura de liniște, relaxare și intimitate.

Linia de sud-vest a insulei Santorini este formată din plaje speciale care se află în afara acestei lumi, iar Plaja Mesa Pigadia nu face excepție. Acesta se află în zona Akrotiri, la aproximativ 15 kilometri de Fira, capitala Santorini, și foarte aproape de faimoasa Red Beach, White Beach și farmecul admirabil al Akrotiri. Puteți accesa cu ușurință cu barci care pleacă de la Akrotiri sau cu mașina. Plaja este în afara drumului principal, prin urmare trebuie să luați un drum de mărăcime, care este într-o stare bună și sigur chiar și pentru motocicliști. Veți găsi o zonă de parcare odată ce veți ajunge aici. Plaja Mesa Pigadia nu este numerotată printre cele mai populare plaje ale insulei Santorini, dar este cu siguranță una dintre locurile sale ascunse, ideale pentru cei care doresc să evite plajele cosmopolite și preferă locuri pitorești și liniștite, unde se pot bucura de liniște, relaxare și intimitate.

Micul deal adorabil de la Mesa Pigadia seamănă cu plaja Vlychada, fiind înconjurată de înălțimi, sculptate în mod natural de vânt și mare, stânci vulcanice impresionante și care oferă un adăpost de vânturile puternice din nord. În plus, structurile cavate, numite syrmata, construite de pescarii locali pentru a-și proteja vapoarele în timpul iernii, adaugă o notă plăcută ușilor colorate la frumusețea naturală a peisajului. Mesa Pigadia este o plajă mică, liniștită, cu pietricele mari și albastru închis, cu ape limpezi. Există, de asemenea, o peșteră care duce la White Beach pentru călătorii aventurieri. Pe plajă puteți găsi câteva șezlonguri și umbrele de soare și o tavernă familială fermecătoare, cu un balcon confortabil. Acolo puteți petrece o mare odihnă la mare în timp ce vă relaxați și încercați mâncăruri locale gustoase și pește proaspăt și fructe de mare. Puteți să vă combinați oprirea aici cu o vizită la una dintre celelalte minunate plaje sau spre atracțiile interesante ale satului Akrotiri, cum ar fi situl arheologic eminent, care este o necesitate, farul minunat și castelul venețian, unul dintre cele cinci care există pe insulă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.