Cele mai mari improvizatii din istoria cinematografiei

Scrierile scenaristilor descriu, de obicei in detaliu, fiecare cuvânt sau acțiune dintr-un film. Cu toate acestea, inteligența de actori talentați Uneori, cele mai bune intenții ale scenariști și regizori, și scene improvizate minunate apar pe ecran. Cu toate acestea, dincolo de bunavointa secenarisilor si regizorilor unui film, momentele de improvizatie apar ca urmare a ideilor inteligente ale marilor actori. Restless va invita sa reluam vizionarea scenelor de la Holywood, dar de aceasta data dintr-un “alt unghi de vedere”.

 

Pretty Woman

 

Va mai aminti scena în care Richard Gere incearca sa-i ofere un colier Juliei Roberts? Actrița isi ținea mânile departe de acesta, astfel ca in momentul in care a intins mana sa il ia,Richard a inchis cutia. Acest lucru nu a fost trecut oficial în scenariu, la fel ca și reacția Juliei.

Roman Holiday

Există o scena improvizata în acest film. Este vorba despre aceea in care Joe Bradley a pretins si se prefacea ca a fost muscat de  “Gura Adevarului”. A fost improvizație pură ce s-a intamplat cu  mâna lui Gregory Peck, astfel ca reactia lui Audrey Hepburn a fost autentica.

From Dusk Till Dawn

George Clooney glumea despre statutul său de burlac fără speranță, nu numai în timpul vietii reale ci si in film. De exemplu, exista o scena in filmul From Dusk Till Dawn in care Salma Hayek il intinde pe acesta pe spate, ii pune calcaiul pe piept si ii spune acestuia ca intentioneaza sa faca sclavul ei, la care Geoge Clooney spune ” Nu multumesc! Am fost casatorit o data!. Aceasta replica nu a existat in scenariul initial.

 

The Godfather

Într-una din cele mai memorabile scene, cea in care Vito Corleone explică ideea lui de prietenie cu Bonasera, el tine o pisică în poală. S-a dovedit ulterior ca animalul a intervenit din greseala pe platoul de filmare , astfel ca Marlon Brando l-a luat pur si simplu in mainile sale.

 

The Shining

„Iată-l pe Johnny!“ a spus personajul lui Jack Nicholson în timp ce isi croia drumul prin baie cu un topor in mana. Scena a devenit iconica, dar a fost cu totul neașteptata: actorul a utilizat aceasta vorba imprumutand-o de la Johnny Carson care cu asta isi incepea toate show-rile.

Die Hard

Orice fan al filmului Die Hard trebuie să isi reaminteasca scenacu moartea antagonistului, interpretat de Alan Rickman: își dă seama ca planul sau este distrus în timp ce cade de pe acoperișul unei clădiri. Se pare că regizorul a împins brusc actorul pe ecranul verde, si de asemenea l-au prins fără să știe – și de aceea totul a devenit atât de realist.

The Departed

O altă improvizație făcută de Jack Nicholson. Când a fotografiat scena unei conversații între personajul său și DiCaprio, a scos brusc un pistol, speriindu-l pe Leo. Există un motiv, totuși, de ce toată lumea îi iubește pe DiCaprio: el a reușit să folosească emoțiile neașteptate în avantajul său, iar scena s-a dovedit a fi chiar mai bună decât în scenariu.

 

Terminator 2: Ziua Judecatii

Personajul lui Schwarzenegger nu este cel mai vorbaret, și probabil acesta a fost motivul pentru care actorul a decis să facă scenariul un pic mai bun. Sintagma care a devenit din ce în ce mai iconică, “am nevoie de o vacanță”, nu a fost inițial în scenariu – a fost ideea lui Arnold, iar James Cameron l-a lăsat în final.

 

Lost in Translation

Dacă ați văzut acest film al Sofiei Coppola, probabil că vă amintiți ultima scenă cu Bill Murray și Scarlett Johansson. Scenariul avea personajele care se țineau unul pe celălalt în brațe, dar a ieșit diferit: mai întâi Murray șoptea ceva în urechea lui Scarlett, și mai apoi chiar se sărută.

 

Piratii Caraibelor

Johnny Depp muncise din greu la imaginea căpitanului Jack Sparrow și nu se temea să experimenteze. În cel de-al doilea film, cântecul și dansul lui Sparrow despre borcanul murdăriei au fost complet inventat. De asemenea, a improvizat câteva fraze iconice, printre care “Acum aduc-mi orizontul” și o întrebare retorică: “Nu ești un eunuc, nu-i așa?”

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.