Cele mai scumpe materiale de pe glob

Timp de multe secole, mulți oameni au crezut că aurul este unul dintre cele mai scumpe materiale din lume. Acest lucru, însă, este absolut greșit. Dupa o serie de cautari pe internet, Restless a compilat o listă a materialelor de valoare si le clasifică de la cel mai mic preț la cel mai mare. Mergand mai departe, dupa consultarea acestui top putem sa spunem ca aurul nu este nici macar in Top 3.

16. Sofranul, pret 11$/ gram

Acest condiment este unic, combinând gustul fantastic cu beneficiile asupra starii de sanatate generale. Procesul său de producție este un mare consumator de timp și efort, dar aroma și proprietățile de vindecare ale șofranului sunt inegale in comparatie cu orice alt condiment.

15. Aurul, 56 $ pe gram

Cel mai cunoscut metal prețiosfara de care nici o femeie poate trai. Aurul a fost venerat din timpuri imemoriale, iar toate lucrurile frumoase sunt în mod inevitabil comparate cu el.

 

14.Rodiu, 58 $ per gram

Rodiu este un metal extrem de rar din grupul platinelor, fiind extrem de rar. Pentru a vă crea o imagine de ansamblu, să presupunem că o tonă de crustă de pământ conține aproximativ 0,001 g rodiu.

 

13. Platina, 60 $/ gram

Acesta este un metal rar și prețios, de culoarea oțelului argintat. Ca orice aur, este foarte rezistent la acizi, alcalni și alți compuși.

 

12. Metamfetamina, 100 $/gram

Cu ea au gătit protagoniștii filmului Breaking Bad. Este interzisa prin lege și ați face bine dacă va ve-ti intalni cu ea vreodata.

 

11.Cornul de rinocer, 110 $/ gram

Cornurile lor sunt valoroase pentru proprietățile medicinale și uzul ca mânere mari pentru cuțite. Din cauza braconierilor, saracii rinoceri sunt deja pe punctul de a dispărea.

 

10. Heroina, 130 $/gram

Un opiaceu despre care se spune ca îți schimbă percepția. Încă o dată iti spunem, e mai bine nu-l vezi niciodată pentru tine. Dacă filmele spun adevărul, este foarte greu de obținut și probabil de aceea este atât de scump.

 

9. Cocaina, 236 $/ gram

Un medicament care costă o avere si care nu vă va face nici un bine. Această pulbere de cristal alb este un narcotic periculos. Prețul său superior, comparativ cu cel de mai sus, se explică prin “puritatea” și naturalitatea sa.

 

8. LSD — $3,000/ gram

O substanță narcotică psihoactivă și o moarte foarte întârziată. Procesul de fabricație a acestui medicament sem-isintetic este destul de dificil, ceea ce explică costul.

7. Plutoniu, 4000 $/ gram

Un metal radioactiv greu, dar fragil, de culoare alb-argintie. Utilizările sale variază de la producția de arme nucleare și combustibil la o sursă de energie pentru nave spațiale.

 

6. Painitiul, 9000 $/ gram

Această piatră este atât de rară încât foarte puțini oameni știu că există. Este un mineral de culoare portocalie sau roșiatică și a fost descoperit abia acum 65 de ani. Există doar câteva sute de pietre în lume astăzi.

 

5. Taaffeite, 20.000 $/ gram

O piatră prețioasă de culoare violet, roz, roșu sau alb. Este de un milion de ori mai rar decât diamantele, făcându-l legendar. Cu toate acestea, în ciuda unicității sale, nu este foarte popular atunci când vine vorba de bijuterii – și acesta este probabil motivul pentru care este relativ ieftin.

 

4. Tritium, 30.000 $/gram

 

Acest gaz este utilizat în iluminat – de exemplu, în iluminarea tritiuului. Costă aproximativ 15 milioane de dolari pentru a produce o lire de tritiu.

3. Diamantul, 55.000 / gram

Cea mai renumită piatră prețioasă de pe Pământ și cel mai bun prieten al oricărei doamne.

 

2. Californiul, 25-27 de milioane dolari/ gram

Este cel mai scump element chimic care s-a descoperit vreodată. El a fost sintetizată o singură dată de la descoperirea sa în 1950.

 

1. Antimateria, 62 trilioane de dolari / gram

Cea mai scumpă substanță de pe Pământ. Producția unui miligram de pozitroni costă aproximativ 25 de milioane de dolari. În teorie, vom putea folosi în viitor antimaterie ca și combustibil pentru nave spațiale. Dar dezavantajul de astăzi este că pentru a face doar un gram din el, toată omenirea va trebui să lucreze timp de aproximativ un an fără odihnă.

Bonus: Piatra de Jad — $170 milioane de dolari

Minerii din Myanmar au găsit cea mai mare piatră de jad din lume într-o mină îndepărtată în statul Kachin, în nordul țării. Piatra are o înălțime de 14 picioare și o lungime de 19 metri și cântărește aproximativ 200 de tone. Acest frumos bolovan de jad va fi trimis în China, unde va fi sculptat în bijuterii și sculpturi scumpe.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.