City Break Londra: Excursie la Castelul Windsor

Alnwick Castle viewed from Lion Bridge. Alnwick Castle is a majestic medieval fortress dating from the 11th century and dominates the surrounding Northumberland landscape. It is the second largest occupied castle in England.

Despre Castelul Windsor

Daca ajungi in Anglia (Preferabil la Londra), nu rata o vizita la Castelul Windsor. Este resedinta oficiala a Reginei Elisabeta a-2-a si totodata locul favorit al acesteia pentru petrecerea week-end-urilor. Castelul Windsor este cel mai vechi, mare  si castel totodata locuit castel din lume. Construit de William Cuceritorul in secolul 11 a fost locuinta a 39 de monarhi. Astazi, regina Angliei isi petrece aici cea mai mare parte din weeken-uri-le private , resedinta care este utilizata in acelasi timp si pentru desfasurarea ceremoniilor oficiale ale Regatului Unit.

Familia Regala Britanica

 

Cum ajungem la Windsor din Londra?

Noi am plecat la Windsor cu masina din Londra, mai exact din zona 5- Edgware. Nu am folosit transportul public. Cu masina am facut in jur de 45, 50 de minute. Trebuie mentionat ca totul este mai scump in zona Windsor, cum ar fi parcarea. Aceasta ne-a costat in jur de 10 pounds pentru 3 ore de stationare.

 

Vizita la Windsor- Ce este inclus in biletul tau?

Un bilet de intrare in interior la Windsor costa fix 20 de pounds. Biletul tau include urmatoarele obiective:

Apartamentele monarhiei

Impunatoarele apartamente pe care le utilizeaza familia regala sunt de-a dreptul impresionante. Sunt camere ornate cu stil si totodata cu materiale de o finete rara, adevarate comori ale colectiei regale. Insa, in interior este interzis fotografiatul.

Capela St George

Aflata in interiorul Castelului Windsor , Capela St George este una dintre cele mai frumoase cladiri eclezistice din intreaga Anglie. Trupurile a 10 monarhi au fost arse aici, incluzand pe cel al lui Henry al VIII-lea si Charles 1.

 

Schimbarea garzilor

Schimbarea garzilor are loc la ora locala 11.oo, daca vremea permite, incepand de luni pana sambata, intre lunile aprilie si iulie. Nu exista nici o schimbare de program in conversia garzilor in zilele de sambata.

 

 

Casa papusilor Reginei Maria

Un masterpiece in miniatura, Casa Papusilor este inzestrata cu mii de papusi ce au apartinut in copilarie Reginei Maria.

 

Activitati pentru familiile cu copii

Familiile cu copii se pot bucura la Windsor de activitati distractive, cum ar fi redarea de povesti si ateliere de arta ce au loc in fiecare zi.

 

Shakespeare in Biblioteca Roiala

In perioada 13 februarie 2016- 01. ianuarie 2017 are loc in Biblioteca Regala a Castelului Windosr a avut loc celebrarea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. Acest program a avut rolul de a arata lumii intregii, rolul pe care l-a jucat in viata famielei regale de-a lungul veacurilor opera acestei minti luminate.

 

Colectia de rochii de ocazie a Reginei Elisabeta

In perioada 17 septembrie 2016- 31 decembrie 2016 s-a desfasurat la Castelul Windsor celebrarea a celei de 90-a zile de nastere a Reginei Elisabeta, moment in care s-au putut vizita 3 expozitii oficiale ale garderobei reginei: Palatul Buckingham, Castelul Windsor si Palatul Holyroodhouse.

 

Imprejurimile Castelului Windsor

In imprejurimile Castelului Windsor te poti bucura de relaxare intr-o multime de centre comerciale, terase, cafenele sau pub-uri. Noi am fost in cel mai apropiat Pub, numit The Carpenter’s Arms.

Aici am servit cateva dintre berile locale, preferata noastra fiind Guiness Black, pe care am achizitionat-o la pretul de 4,5 lire per draft de 400 de ml.

In apropierea intrarii principale ale castelului era un scotian care canta la instrumentul lui drag…

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.