City Break Londra: Orasul vazut din London Eye

London Eye – Una dintre cele mai mari atractii turistice ale Londrei

 

Cu siguranta ca nu poti rata in sejurul tau la Londra, experienta numita London Eye. Este o minune inginereasca asezata in zona 0 a orasului, pe malul raului Tamisa. Acesta constructie gigant, este cea mai inalta roata de observatie din lume, lucru ce face ca ea sa ofere privelisti unice, de-a dreptul impresionante asupra intregului oras. Asezata in fata Palatului Parlamentului ea a fost construita spre a sarbatori noul mileniu, devenind unul dintre cele mai indragite atractii ale turistilor. Cele 32 de cabine inchise, au o capacitate de 25 de persoane fiecare, sunt rotative, astfel incat ofera vizibilitate in toate directiile. O cursa dureaza 30 de minute si, intr-o zi senina, se poate vedea la o distanta de 40 de kilometri deasupra metropolei si spre sudul Angliei.

Biletul pentru London Eye

Pretul de acces in London Eye este de 20 pounds. Acesta se achizioneaza de la casele de bilete din zona rotii. Desi sunt deschise o sumedenie de astfel de case, am stat la o coada mare de turisti, care a durat cam 2,5 ore. Asadar, va sfatuim sa incercati rezervarea de bilete online pe site-ul oficial al London Eye, pentru a evita astfel de chestiuni.

 

Cele mai importante obiective care se vad din London Eye

 

1.Palatul Parlamentului si Big Ben

London Eye se inalta mult deasupra Palatului Parlamentului, dar pe malul opus al Tamisei. De aici poti admira in ansamblu splendoarea arhitectonica a Big Ben-ului si a Camerei Comunelor, locul unde membrii parlmentului britanic si ai Camerei Lorzilor iau masa si discuta problemele de politica ale tarii.

2. Turnul British Post

Construit pentru Posta Britanica intre anii 1961-1964, turnul cu o inaltime de 190 de metri are relee radio, televiziune si telecomunicatii. In anul 2003 a primit distinctia Grade 2 Listed Building.

 

3. One Canada Square

Cu inconfundabilul acoperis piramidal, este un zgarie-nori aflat in zona Docklands, centrul cartierului financiar si de afaceri din East London. Acesta se ridica falnic in mijlocul Isle of Dogs.

 

ID:62433395

4. The Shard

Proiectat de Renzo Piano, acest zgarie-nori din sticla de 306 metri, se inalta pe malul sudic al Tamisei in apropiere de celebrul London Bridge si redefineste panorama metropolei. Cladirea cu 95 de etaje gazduieste birouri, restaurante si un hotel. La etajul 72 se afla o platforma de observare.

 

 

5. Castelul Windsor

Daca prinzi o vreme buna, sau macar cu un smog redus, poti observa si Castelul Windsor, resedinta de vara a Reginei Elisabeta a 2-a. El este asezat tot pe malul Tamisei, dar mai spre vestul Londrei. El este, asa cum spuneam aici intr-un post anterior,  cel mai mare castel locuit din lume.

 

6. Catedrala Sf Paul

Catedrala Sf Paul este una dintre cele mai importante obiective din Londra. Este capodopera lui Sir Cristopher Wren, care a reconstruit bisericile orasului dupa Marele Incendiu din anul 1666. Terminata in anul 1711, este prima catedrala pentru Protestanti si prezinta multe similitudini cu Sf Petru din Vatican, Roma.

7. Westminster Abbey

Exemplu grandios de arhitectura medievala la o scara impresionanta, aceasta fosta manastire benedictina se inalta pe latura sudica a Parliament Square. Intemeiata in secolul XI de Eduard Confesorul, a supravietuit reformei si a continuat sa fie un loc de desfasurare a ceremoniilor regale.

8. Serpuirile Tamisei

London Eye- Galerie foto

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.