City Break Milano: impresii, poze si detalii importante din exscursie

City Break Milano

Sa ajungi in Milano nu e mare scofala cand ai atatea firme low-cost ce opreaza intre Aeroportul Bucuresti si Aeroportul din Bergamo, care se afla la cateva zeci de kilometri de Milano. Ryanair Air are curse in ultima perioada chiar pe Aeroportul Malpensa din Milano. Un City Break la Milano are costuri destul de mici in ceea ce priveste transportul, insa cheltuielile mari apar abia cand ajungi acolo. Milano este capitala regiunii Lombardia cebeneficiaza de un peisaj general extraordinar intesat cu nenumarate puncte de atractie la poalele Alpilor insiruiti pe granita cu Elvetia. Tot aici ai posibilitatea de a vizita frumosul orasel Begamo cu maiestuoasa sa parte intinsa pe munte, Cita Alta. Tot aici sunt celebrele lacuri de o frumusete rara:  Como, Maggiore , Lago di  Garda sau Lago D’Orta fiind cele mai cunoascute.

Impresii Milano

Milano este al doilea oras ca marime din Italia cu o populatie de 1,3 milioane locuitori. Este o metropola activa si totodata croita mai spre stilul modernist. Spre deosebire de Roma, unde totul miroase a istorie, la Milano totul a miroase a bani. Aici este unul dintre pilonii finaniari ai Italiei.

La prima vedere orasul pare ca a sacrificat arta in detrimentul cerintelor materiale ale stilului, modei si finantelor de varf. Printre magazine de firma si cladiri impozante de birouri, putem intrezari si atractii ce par iesite din cotidian. Printre acestea se afla si Domul din Milano, cea mai extravaganta cladire gothica din Europa si din cate am inteles cea mai cunoscuta opera din lume. Tot aici se afla si cea mai galerie de arta din Nordul Italiei ce gazduieste celebra capodopera a lui Leonardo Da Vinci, Cina cea de taina.

O recomandare de traseu in Milano. Ce putem vizita?

Ca sa vezi centrul Orasului Milano nu este foarte complicat. Poti incepe cu Piaza del Duomo la care poti ajunge cu usor cu mijloacele de transport care sunt ireprosabile. Dupa ce ti-ai petrecut o ora sau chiar doua pentru a vedea Catedrala poti merge catre nord in directia Teatrului Scala. Prima zona prin care treci este Quadrilatero, ce cuprinde o multime de case de moda si magazine de lux. Nu la mare distanta se afla Castelo Sforzesco, o fortareata medievala sumbra, iar pentru a merge la galeria in care se afla Cina cea de taina ai nevoie de mijloc de trensport.

Piazza del Dumo

Fondata in 1386, constructia a fost initiata de catre Gian Galeazzo Visconti, conducatorul de la acea vreme al orasului Milano, in speranta ca Dumnezeu ii va oferi un mostenitor de sex masculin. In interiourul ei vei descoperi nenumarate opere de arta in mare parte deosebite, vitralii magnifice si cel mai mare cadran solar din lume.

Palazzo Reale

La sud de catedrala se afla Palazzo Reale, un palat regal construit in sec. XVIII-lea. Astazi una dintre aripile sale adaposteste modestul muzeu al Catedralei. Etajula al doile gazduieste Museo Civico D’Arte Contemporanea.

Galleria Vittorio Emanuelle

Este un pasaj elegant din sec. al XIX-lea cu magazine si restaurante pe masura. Se afla la Nordul Catedralei. Este invhis cu sticla , o capodopera de belle-epoque ce poate fi admirata in toata splendoarea ei dintr-una din cafenele. Milanezii il considera pe buna dreptate salonul orasului -Salotto.

vittorio emanuelle

 

Teatro Alla Scala

In stanga Galeriei se afla una dintre cele mai cunoscute opere din lume, Teatrul Scala. Inaugarata in anul 1778, cladirea si- luat numele de la Biserica din apropiere. Sala teatrului este magnifica, cu cele 2800 de locuri ale sale, a fost renovata relativ recent, in 2006. Merita daca te afli aici sa sa vizitezi si Museo Teatrale alla Scala.

milan-scala

 

Pinacoteca di Brera

Galeria de arta din Brera gazduieste cea mai valoroasa colectie de rta din nordul Italiei, dupa Venice Gallerie dell’Academia. Desi a fost fondata in sec. al XVIII-lea datorita eforturilor lui Napoleon care a adunat aici obiecte de arta din biserici si palate de pe teriroriul Italiei. Aici poti admira printre altele lucrarea lui Mantegna “Hristos Mort” care este renumita pentru lumina eterica si extraordinara perspectiva.

pinacoteca-brera-MILANO

 

Castello Sforzesco

La vest de Brera se inalta cel mai maret monument al orasului, Castello Sforzesco, o fortareaza de aparare medievala cu ziduri rosii.

sforzesco-milano-720x330

 

Palazzo dell’ Ambrosiana

Este sediul unei faimoase biblioteci fondate de cardinalul Bormeo, arhiepiscop al Milano. Are de asemenea si o galerie de arta la etajul 1 plina de capodopere venetiene, lobarde si florentine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.