City break pe bicla, Bruges. 30 de poze reale din Venetia Nordului

Market Square Bruges

Circula zvonul in sudul continentului European ca Belgia este o tara cam plictisitoare, nimic mai fals. Tara are o mare divesitate in ceea ce priveste relieful dar si in ceea ce inseamna activitatile pe care le poti face. Poti admira arhitectura deosebita si bine conservata, poti savura cea mai buna ciocolata. Da, au si cea mai buna bere, se spune cum ca ei ar fi inventat-o.

Dintre toate orasele pe care le-am vizitat, azi am ales sa povestim despre Bruges. Mai este denumit si Venezia Nordului, asta datorita multitudinii de canale ce taie orasul in lung si-n lat dar probabil si datorita aerului sau boem. Orasul este o combinative reusita intre vechi si nou.

Cateva informatii despre Bruges

Este unul dintre cele mai importante orase din zona flamanda a Belgiei, este asezat in nord-vestul tarii spre granite cu Franta.

Are o populatie de peste 100.000 de locuitorii dintre care aproape un sfert locuiesc in central istoric. Centrul face parte din patrimonial mondial UNESCO.

Cum ajungem in Bruges?

Pe calea aerului se poate ajnunge in doua moduri: Pe aeroportul Zaventen din Bruxelles sau pe Aeroportul Charleroi. Noi am utilizat cea de-a doua varianta. Din Charleroi, am plecat cu o masina inchiriata catre Bruges, nu se fac mai mult de 2 ore.

Mai exista insa si varianta cu trenul pentru segmentul Bruxelles-Bruges. Noi insa va sfatuim sa faceti rezervare online la una dintre marile firme de inchirieri masini pentru ca preturile sunt foarte bune. Noi am platit in jur de 130 euro/ saptamana pentru o masina de clasica mica care ne-a fost suficienta.

Bicicleta este principalul mijloc de transport in Brugges

In ceea ce priveste deplasarea prin Bruges, nu va bazati pe masina insa, mai ales atunci cand doriti sa mergeti in central istoric. In central istoric mai ales, toate stazile au interzis pentru masini. Mai mult, Bruges-ul vizitat cu bicla este foarte interesant si palpitant. Cu siguranta o sa alegeti bicicleta, toti localnicii o folosesc. Sa nu ramaneti surprinsi de asemenea daca observati parcari supraetajate pentru biciclete. Mersul pe bicicleta este sigur, aici autoritatile belgiene introducand reguli special in favoarea acestora. De asemenea, orasul este organizat in aceasta maniera, exista atat piste pentru biciclete cat si semaforizari special.

Bicicliştii au dreptul să circule în ambele sensuri, au prioritate faţă de maşini şi sunt protejaţi prin impunerea unor limite foarte stricte de viteză.

Obiective turistice in Bruges? …Se viziteaza totul!

In Bruges poti vizita totul, orice coltisor merita explorat, de la monumentele si bisericile foarte bine conservate, pietele bine aprovizionate, pana cladirile istorice care au un aer aparte. Este un oras simplu, bine organizat. Canalele si impresionantul turn central te vor ghida.

In plin sezon turistic, central istoric gazduieste peste 4 milioane de turisti.
Splendidele cladiri ale orasului se mai pot admira de asemenea si din barca, la tarife in jur de 10 euro.

Un obiectiv important de vizitat este o cladire impresionanta ce poarta denumirea de Onze Lieve Vrouw. Are o inaltime de 122 de metri si adaposteste statuia din marmura a Sfintei Fecioare Maria si a pruncului sau. Statuia este opera luiMichelangelo Buonarotti intre anii 1503-1504.
Un alt punct de atracţie al Bruges-ului este bazilica Basilique du Saint-Sang, a carei istorie spune ca adaposteste chiar o fiola in care se afla sangele lui Iisus

Alte informatii despre Bruges

Gustati berea belgiana, au foarte multe sortimente si este considerate ca fiind cea mai gustoasa. Recomandam Jupileer si Stella.

Ciocolata, in speta pralinele belgiene, sunt senzationale.

Temperatura in Bruges este oarecum scazuta, mediile sunt in jur de 25 de grade pe timpul verii.

Poze surpinse in Brugges

Piata centrala din Bruges- Belgia

Pe strazile din Bruges- Belgia

Cu bicicleta prin Bruges- Belgia

Canalele din Bruges- Belgia

Pe strazile din Bruges 2- Belgia

Pe strazile din Bruges 2- Belgia

Pe strazile din Bruges 3 Belgia

Pe strazile din Bruges 4- Belgia

cartier linistit in bruges

Pe stazile linistite din Bruges- Belgia

Pe strazile linistite din Bruges 2

Frumoasele cladiri din Bruges 1

Bicla mea din Bruges- City Break Belgia

Prin centrul din Bruges- City Break Belgia

Domul din Bruges- City Break in Belgia

Pe strazile din Bruges 5- City Break Belgia

Centrul orasului Bruges- City Break Belgia

Detalii importante din Bruges

Tarif inchiriere masina: in jur de 130 euro/ o spatamana

Tarif calatorie cu barca: 10 euro

Tarif inchiriere bicicleta: 10 euro/ zi.

Taxe de autostrazi: 0

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.