Costa del Sol: Cele mai bune 10 locuri in care sa mananci

Intr-un post anterior am vorbit pe acest site despre cele 7 minuni de pe Costa Del Sol, cu alta ocazie am realizat un Top al plajelor din aceasta zona, astfel ca astazi ne propunem sa realizam un Top al restaurantelor de aici:

 

1.La Papardella din Malaga

Daca ai ajuns pe Costa del Sol in zona Malaga poti incerca acest minunat restaurant cu specific italian, aflat in zona portuara. Familia de italieni care detine localul pregatesc bucataria napoletana in cel mai bun mod cu putinta. Servirea si locatia restaurantului sunt excelente.

 

2. Tapas-Bar Altamirano din Marbella

În ciuda imaginii luxoase a Marbella, trebuie sa stiti ca există aici mai multe baruri tapas accesibile și concepute in formatul tradițional. Unul dintre acestea se afla la sud-est de Plaza Naranjos: cele mai bune aici sunt specialitatile cu fructe de mare.

 

3. El Estrecho, Marbella

Un alt tapas-bar pe cinste din Marbella, si unul dintre favoritele localnicilor. Are o terasa placuta si specialitati extraordinare din fructe de mare. Va sfatuim sa incercati Boquerón al Limón.

 

4. La Sirena, Benalmadena

Barul La Sirena este asezat pe malul marii in statiunea Benalmadena. Serveste una dintre cele mai bune paela din zona. Asadar, daca esti fan paella poti manca doar aici.

 

5. Bodegas Quitapenas din Torremolinos

Un excelent tapas bar cu fructe de mare si specialitati fast-food. Se bazeaza pe retete traditionale spaniole la gatitul fructelor de mare, specialitatea casei fiind pulpo.

 

6. Restaurantul La Escalera din Torremolinos

Este o alegere minunata daca vrei sa mananci avand o priveliste de vis pe terasa acestuia. Meniul international inventiv al acestuia include supe pe baza de curry si mazare.

 

7. Tapeo de Cervantes, Málaga

Revenind tot in statiunea Malaga, avem aceast bodega fermecătoare rustică ce gateste si servește inimos mâncărurile regionale andaluze. Încercați estofado de cordero (tocană de miel cu menta și cus-cus).

 

8. El Tintero, Malaga

Un alt restaurant din Malaga asezat în aer liber, pe plajă. Aici nu există meniu, chelnerul îți va spune ce este în ofertă -toti pestii posibili,  desigur.

 

9. Restaurant 34 din Nerja

Aceast restaurnat si cafenea din Nerja a fost tăiatîn stâncă, astfel încât să aveți priveliști deasupra mării, pe o terasa protejata de umbrele din frunze de palmier.

 

10. Lan Sang, Nerja- restaurant cu specific thailandez

Pentru o schimbare de bucătărie, încercați acest restaurant thailandez. Decorul modern și elegant este completat de aromele sofisticate și de o prezentare ingenioasa  a mâncării.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.