Costa del Sol: plaje, atractii, poze si detalii importante din mandria Andaluziei

La mare rivalitate in Andaluzia, cel putin in ceea ce priveste statiunile de plaja, sunt Costa de la Luz (de care am vorbit aterior in articolul dedicat Cadiz) si Costa del Sol. Intr-un articol anterior am realizat chiar un top al plajelor de pe Costa del Sol, astfel incat astazi ne propunem sa extindem prezentarea acestei zone, poate una dintre cele mai indragite ale Spaniei.

Impresii Costa del Sol

Intinzandu-se de la Est de Gibraltar pana la Almeria, aceasta coasta foarte vizitată are avantajele şi dezavantajele sale. Coasta de la vest de Malaga s-a dezvoltat intensiv, dar încă mai are cotloane interesante, ba chiar şi o oarecare strălucire în staţiunea de jet-set Marbella, cea mai de lux statiune din sudul Spaniei, lucru datorat impunatorului arsenal de iahturi de la Puerto Banus.

                                                  Puerto Banus- Marbella- Costa del Sol

 

La est de Malaga, coasta este mai puţin amenajată, dar are priveliştile sale. O excepţie importantă este Nerja (Informaţii pentru vizitatori, Puerta del Mar 2. tel. 95 252 75 37), un atrăgător oraş-staţiune, situat la 4,5 km de Málaga, având un complex de peşteri, Cuevas de Nerja (Carretera de Maro, tel. 95 252 95 20). încăperile, cu stalactite şi stalagmite, se întind pe 800 m (2.625 de picioare). Muzica de fundal împrăştie cumva misterul, dar în încăperea de deasupra poţi vedea picturi rupestre din Paleolitic.

                                                        Cuevas de Nerja

 

La sud-vest de Málaga este Torremolinos, o aglomeraţie de înăl­ţimi cu baruri, magazine, discoteci şi alte servicii pentru turişti. Fuengirola este în mare parte asemănătoare, dar are şi ruinele unui castel maur şi aproape 6 km de plajă. Dacă îţi plac sporturile acvatice, poţi veni aici. La 8 km în interior este satul colinar bine păstrat Mijas, cândva o „vizuină” a artiştilor, dar acum asaltat de un val de turişti de pe coastă. Dintre obiec­tive fac parte ruinele meterezelor arabe şi schitul din secolul al XVII-lea al Virgen de la Peña, dar atracţia prin­cipală sunt balcoanele pline de muş­cate, magazinele meşteşugăreşti şi priveliştile minunate – toate uşor de văzut dintr-un „taxi” tras de măgar.

                            Playa de la Carihuela- Torremolinos

Următoarea oprire de-a lungul autostrăzii ce urmează linia coastei vestice este Marbella, cea mai selectă şi mai mare staţiune din Spania. Un flux continuu de maşini de top curge de-a lungul falezei, pe lângă un şir nesfârşit de baruri şi hoteluri foarte şic. în interior sunt restaurantele cu mai multe stele Michelin din Marbella, unde mesele trebuie rezervate. Frumosul centru vechi porneşte radial din Piaza de la Constitución, cu o clădire a primă­riei şi o fântână datând din secolul al XVI-lea, precum şi un castel, Castillo de Madera. Viaţa de noapte este cea mai animată de pe toată coasta, iar gastronomia este foarte apreciată.

                                                          Marbella

San Pedro de Alcántara a fost colonia romană antică de la Silniana, distrusă de un cutremur în anul 365. Poţi vedea aici o structură fidel refă­cută şi o bazilică vizigotă din seco- I14I al Vl-lea. De asemenea, San Pedro mai are şi o plajă frumoasă şi mai multe terenuri de golf, fiind punctul de plecare în lunga şi difi­cila, dar impresionanta călătorie de 50 km printre peisaje stâncoase, păduri, râpe şi sate izolate, până la Serranía de Ronda.

 

CITESTE SI DESPRE: Top 7 plaje pe Costa del Sol

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.