Cum se saluta oamenii in diferite tari ale globului

Modul in care oamenii se saluta, difera uneori fundamental in functie de tara. A calatori inseamna in principal a respecta cultura oamenilor din locul respectiv. Poate modul in care iti saluti gazda sau pe oricare altul dintre localnicii cu care intri in contact este mai putin important, dar, cu toate acestea, daca stii sa faci lucrul acesta asa cum obisnuiesc ei sa il faca, nu numai ca intri in atmosfera si traditia tarii respective, ci mai mult, vei starni admiratia acelor oameni.

Restless a gasit 12 moduri diferite de salut. In cele mai multe dintre cazuri, vei vedea ca salut poate reprezenta mult mai mult decat o simpla strangere de mana.

Filipine

Filipinezii isi consuma salutul printr-un frumos gest numit Mano pentru a-si arata respectul fata de semeni. Ei iau mana celui pe care vor sa il salute, se apleaca si isi apropie fruntea de ea.

 

Japonia

Japonezii isi arata un fel de respect reciproc. Ambele persoane se apleaca, bineinteles in functie de rang. Aplecari pot varia in functie de situatie.

 

Thailanda

In mod similar Indiei, tailandezii se saluta prin tinerea mainilor in pozitia rugaciunii, dupa care fac o usoara aplecare din cap.

 

India

In India, obiceiul salutului este asa cum spuneam similiar celui din Thailanda. Insa, pe langa aspectul ce tine de asezarea palmelor ca pentru rugaciune, indienii rostesc cuvantul “Namaste”. Este, drept, ei tin mainile ceva mai drepte.

 

Franta

In Franta nu este nimic iesit din comun daca vei vedea ca uneori si oamenii care se cunosc mai putin se saruta usor pe pometi.

 

Noua Zeelanda

Indivizii numiti Maori din Noua Zeelanda isi spun “salut” prin initierea unui gest traditional ce poarta numele de Hongi care se manifesta prin apropierea nasului si fruntii.

 

Botswana

In Botswana trebuie sa urmezi un set de miscari simple pentru a saluta pe cineva “conform locului”. Intindeti bratul drept pentru o strangere de mana ferma, in timp ce bratul stang il aduceti la cotul bratului drept. Ciudat, nu?

 

Mongolia

Oaspetii in Mogolia ofera o Hada, un soi de fular ceremonial, in semn de cadou. Cel care primeste hada, raspunde gentil si cu blandete, in timp ce il cuprinde de umar si il apleaca usor.

 

Arabia Saudita

In Arabia Saudita, oamenii saluta printr-o strangere usoara de mana, in timp ce rostesc cuvintele “As-salamu alaykum“, cuvinte care inseamna “Pacea fie cu tine”. Dupa aceea, in foarte multe cazuri se trece la sarutul pe nas si intinderea mainii pe umarul opus al celuilalt.

 

Tibet

 

Salutul conventional al oamenilor din Tibet este cel putin hazliu. Ei isi scot foarte putin limbile pentru a arata (conform culturii lor) ca sunt clara reincarnare a unui rege tibetan din secolul 9, cunsocut si recunoscut prin aceste locuri ca ar fi avut o ciudata limba neagra.

 

Grecia

Cel mai comun salut in Grecia este de a bate prieteneste cu palma pe umar sau spate o cunostinta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.