El Caminito del Rey: Pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume

El Caminito del Rey este o pasarelă impresionanta, fixată de-a lungul zidurilor abrupte ale unui defileu îngust numit El Chorro, lângă Ardales, în provincia Málaga, Spania. Numele derivă din numele original al Camino del Rey (Calea Regelui), abreviat local la el caminito. Pasajul a căzut în stare de degradare și a fost parțial închis timp de peste un deceniu. După patru ani de reparații și renovări ample, pasajul a fost redeschis în 2015. Acesta a fost cunoscut în trecut drept “cea mai periculoasă pasarelă din lume” după cinci decese între anii 1999 și 2000.

Cheile Desfiladero de los Gaitanes sunt un loc de frumusețe natural, amplasat în centrul provinciei, între orașele Alora, Antequera și Ardales. Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Munții Malaga. Între pereții săi abrupți și considerabil înalți, râul Guadalhorce curge, după ce a trecut prin rezervoarele El Chorro (The Spurt), Guadalhorce, Guadalteba și Gaitanejo.

Cheile Gaitanes sunt un canion, sculptat de râul Guadalhorce, pe teritoriul Alora, care la unele puncte este de numai 10 metri lățime și 700 de metri adâncime. Accesul la acesta este prin intermediul rezervoarelor Guadalhorce, iar sudul este prin El Chorro.

Istoria El Caminito del Rey

Pasajul a fost construit pentru a oferi muncitorilor din centralele hidroelectrice de la Chorro Falls și Gaitanejo Falls posibilitatea de a traversa între ele, pentru a asigura transportul materialelor și pentru a facilita inspecția și întreținerea canalului. Construcția a început în 1901 și a fost terminată în 1905. Regele Alfonso al XIII-lea a trecut prin coridor în 1921 pentru inaugurarea barajului Conde del Guadalhorce și astfel a devenit cunoscut sub numele său actual. Pasarela are o lățime de 1 metru și se ridică peste 100 de metri deasupra râului de mai jos.

Calea inițială a fost construită din beton și așezată pe șine de oțel susținute de stanci construite la aproximativ 45 de grade în fața rocilor. S-a deteriorat de-a lungul anilor, și au existat numeroase secțiuni în care o parte sau întreaga vârf din beton sa prăbușit. Rezultatul a fost golurile mari în aer liber prin grinzi de oțel înguste sau alte suporturi. Puține dintre mânerele originale au existat, deși un fir de siguranță a rulat lungimea căii. Mai multe persoane și-au pierdut viața pe pasarelă și, după două accidente mortale din 1999 și 2000, guvernul local a închis ambele intrări. Chiar și așa, în cei 4 ani care au condus până în 2013, patru persoane au decedat încercând să urce defileul.

 

El Caminito Del Rey- Parte a Rezervatiei Naturale Desfiladero de los Gaitanes

The Gorge- Desfiladero de los Gaitanes– Această zonă frumoasă, care ascunde comori istorice și peisaje superbe, se află în mijlocul provinciei Málaga și este înconjurată de Serranía de Ronda și Antequera. Se separă câmpiile Camplillos, Teba și Antequera din partea de nord a provinciei de valea Guadalhorce și de câmpiile Camara din sud. Diferite națiuni au prosperat de-a lungul istoriei în acest loc, care a devenit bogat în structuri hidraulice și surse de energie electrică, în special în secolul trecut. Toți aceștia sunt conectați prin calea umilă numită “El Caminito del Rey” care se îndreaptă spre acest loc natural – Desfiladero de los Gaitanes, într-un mod incredibil.

 

Punctul magnific de frumusețe al orașului Desfiladero de los Gaitanes și al satelor din jur au influențat dezvoltarea societăților din cele mai vechi timpuri. Importanța ei incontestabilă naturală și geostrategică, peisaje superbe și alte frumuseți din această zonă au atras celebrități și națiuni întregi de-a lungul veacurilor. Ei au inspirat aceste locuri de frumusețe și au dezvoltat activități variate

Aceste locuri incantatoare au creat aici un spirit adecvat datorită înfloririi căilor de comunicație, consolidarea cultivării culturilor adecvate la început pentru terenurile neirigate și apoi pentru terenurile irigate și, mai recent, generarea de hidroelectricitate de importanță națională, precum și crearea zonelor de sport pe apă datorită exploatării rezervoarelor, cheilor și terenului împădurit care a fost creat mai ales de mâinile omenești. Mai mult decât atât, frumusețea acestei zone a inspirat numeroși artiști, pictori, scriitori, poeți, călători români, dramaturgi, filme și regizori etc care au venit din locuri îndepărtate și au transmis o mică bucată din acest pământ prin lucrările lor.

 

Galerie foto El Caminito del Rey

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.