Experientele din Granada. Poze reale si impresii din excursie

Totul despre Granada: Scurta istorie, impresii din excursie, Cum ajungem in Granada, Locurile esentiale pe care trebuie sa le vezi si experientele din excursia noastra

Scurt istoric al orasului Granada

Pe marginea de est a depresiunii râului Genil, la iesirea din Sierra Nevada, se afla orasul care a fost odata capitala regatului Žiri din Granada, în timpul secolului al XI-lea, și dupa aceea Regatul Granada între secolele XIII-XV, loc care nu a revenit in mâinile castilienilor până când nu a fost preluată de către monarhii catolici în 1492.

Granada este un oraș cu un trecut istoric de invidiat, prin aceste locuri au trecut atat ibericii, ale căror rămășițe datează din cele mai vechi gasite pana acum (secolul VII î.Hr.), cartaginezi și în special musulmanii, care au lăsat urmele cele mai vizibile astăzi.

Numele lui este din punct de vedere etimologis mult discutată, deoarece, pe de o parte, fluxul arab obișnuia să spună ii revine de la Gar-Anat, un deal al pelerinilor, în timp ce, pe de altă parte, există cercetători care citează cuvantul „granatum” in latina, ce se referă la  Granado. Ori de câte ori este se vorbeste despre Granada, un lucru trebuie să fie clar, este una dintre cele mai frumoase orașe pe care le puteți vizita în Spania și dacă îmi permiteți un lucru, într-un clasament personal s-ar plasa in primele 3 favorite din intreaga tara. Dacă am dreptate sau nu este o altă poveste, cu acest post voi încerca să capturez cele mai importante locuri pe care nu ar trebui să ratați spre a le vizita și câteva sfaturi de excursie.

Cum ajungem in Granada?

Aeroportul național Granada Federico Garcia Lorca din Granada se află la 15 kilometri de oraș si este legat de autostrada A-92 în comuna Chauchina, de aici putem lua un autobuz care ne va duce la stația de autobuz din Av. Juan Pablo II. Mai mult decât atât, trenul este o opțiune buna, deoarece stația de cale ferată se află în Avda. Liniile feroviare leaga destul de bina Andalusia de cele mai multe dintre orașe spaniole.Daca în schimb, calatorim cu propria masina o luam direct pe autostrada A-92 ce leaga orașul Almeria de  Sevilla, în timp ce A-44 se conectează la A-4 în Bailén.

Experientele noastre din excursia in Granada

Optiunile pentru a vizita Granada sunt multiple, după cum știți, dar ca o recomandare personală, dacă vom merge cu masina proprie, ar fi interesant daca cazarea noastră dispune de parcare, pentru că odată ce vom ajunge și va trebui sa parcam, trebuie sa va anuntam ca acest oraș este proiectat pentru a fi explorat pe picioare, străzile sale  înguste nu invita la uzul masinii, deci, trebuie adidasi buni de mers pe jos in orele necesare. Oricum, există o rețea globală de autobuze urbane și turistice, astfel încât să putem merge la orice punct folosindu-le, dacă este necesar și în viitor cu metroul, încă în construcție.

A real photo from the streets in Granada, Andalusia, Granada

Locurile esentiale pe care trebuie sa le vezi

Am încercat in acest post să prezint un scurt ghid pentru a vedea locurile esențiale pe care trebuie sa le vezi in calatoria ta prin Granada.

Alhambra din Granada

Cand vorbesti despre Granada înseamnă, în același timp să te gândesti la Alhambra, care se afla pe vârful unui deal stancos cu acces dificil, situata deasupra raului Darro și protejata de o zonă împădurită, în mijlocul celor mai vechi cartiere din oraș, cum ar fi Realejo , vechea comuna evreiască si mai tarziu oraș musulman, este un complex format din palat și cetate, care a servit ca locuințe monarhale și curtea a  Regatului Granada. Fără îndoială, o vizită în oraș nu ar fi completă dacă nu am vizita Alhambra, una dintre minunile naționale și unul dintre cel mai vizitate monument din Spaniei.

Alhambra din Granada- Vedere din exterior

Alhambra-de-Granada-1

Alhambra din Granada- vedere din interior

Alhambra from Granada view from inside, Granada, Andalusia, Spain

Stilul său arhitectural este punctul culminant al artei andaluze, construita de catre Ben Al-Hamar si începuta în anul 1238, când a intrat in Granada triumfător, astfel încât ani mai târziu, fiul său Mohamed al II-lea ca fortificat si terminat -o in ansamblul ei.

Vizitele aici se pot face în diferite moduri, in grup privat sau general, în care puteti vedea doar grădinile ce cuprind monumentul Alcazaba, Partal și Generalife, cu excepția Palatelor Nasrid care costa 8,30 euro (2013 preț), sau puteti plati pretul general de 14,30 pentru a vedea totul.  În orice moment al anului este bine pentru a vizita Alhambra,dar ca si recomandare personală, primăvara este ideala pentru a vă bucura de frumoasele sale grădini sau în timpul iernii pentru a admira vederile panoramice spre Sierra Nevada, ce par a fi vopsite in alb.

Catedrala din Granada și Capela Regală

Cu numele sau oficial al Sfântului Mitropolit Catedrala Buna Vestire din Granada,  avem această biserică catolică, o capodoperă a Renașterii spaniole și sediul Arhiepiscopiei din Granada. Pe Calle Gran Via de Colon este aceasta catedrala dreptunghiulara, una colosala. Cu fatada ei in formă de arc triumfal, este cu adevarat superba si atmosfera din zona înconjurătoare este imbatabila. Dacă vom face vizita in interior, vom plăti 4 euro (pretul in 2013).

Catedrala din Granada- vedere din exterior

The Cathedral of Granda, Real photo from Granada, Andalusia, Spain

Pentru a completa călătoria, am vizitat si Capela Regala din Granada, doar partea din spate a Catedralei. Locul ăsta are o mare importanță istorică, deoarece aici sunt îngropați monarhii catolici, fiica lor Juana la Loca și soțul ei, Filip cel Frumos. In timpul vizitei, care costă ca 4 euro persoana (tarif 2013), putem vizita capela, cele două morminte separate și un muzeu care a fost creat la începutul secolului trecut, cu obiecte monarhice interesante, inclusiv robe, schiptre și chiar coroane. Teoretic, nu puteți face fotografii în interior, cred că pentru a evita aglomeratia.

Insidide the Cathedral of Granada, Andalusia, Spain

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.