Gent Belgia- O vizita la castelul Gravensteen

Unul dintre singurele castele medievale rămase din Flandra, această cetate istorică oferă o fascinantă perspectivă asupra armei, culturii și dramelor trecutului Ghentului.  

Gravensteen, cunoscut și sub denumirea de “Castelul contelui”, este una dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului. Castelul este o cetate medievală caracteristică, completată cu scări răsucite, o temniță înconjurată de ziduri înalte și un șanț de protecție. Pe lângă faptul că a fost un exemplu interesant de arhitectură veche de secole, castelul restaurat conține mai multe colecții muzeale. Bucurați-vă de vederi superbe asupra orașului.

Contele de Flandra, Philip of Alsace, a construit castelul ca o cetate defensivă la sfârșitul secolului al XII-lea. După moartea sa, a devenit o reședință de lux pentru contele din Flandra. Clădirea a servit mai târziu ca închisoare și apoi ca un complex industrial începând cu secolul al XIX-lea. Vedeți cum a fost restabilită la grandoarea medievală la începutul secolului al XX-lea. A fost deschisă publicului în 1907.

Încercați “ghidul filmului” (o inventie a castelului), un fel de tur virtual prezentat de două figuri istorice, romancierul Chrétien de Troyes și aristocratul Simon Saphi. Ghidul explorează istoria castelului și explică diverse aspecte ale tradiției și culturii medievale. Acest turneu interactiv este deosebit de popular cu familiile și copiii.

Ventureinside fosta cameră de tortură a castelului, care acum servește drept muzeu dedicat obiectelor judiciare. Între secolele al XIV-lea și al XVIII-lea, temelia castelului a fost folosită pentru tortura, judecarea și executarea prizonierilor. Inspectați colierele de fier, dispozitivele de reținere a gâtului și șuruburile din colecția fascinantă, dar îngrozitoare a muzeului.

Răsfoiți exponatele muzeului de arme la fel de angajat, dar cu mult mai puțin răcit, care prezintă diferitele arme folosite odată în războiul medieval. Într-una dintre cele mai impresionante colecții de arme din țară, căutați pistoale decorate cu fildeș și perle, coți de corespondență și arbalete puternice.

În lunile mai calde, urcați pe urmele clădirii centrale înalte a castelului. În partea de sus, puteți vedea o vedere izbitoare asupra Ghent.

Gravensteen este deschis zilnic pe tot parcursul anului, cu închideri regulate de vacanță. Sosiți cu autobuzul sau cu tramvaiul. Admiterea este gratuită pentru copiii sub 13 ani.

 

Galerie foto- Gravensteen- Gent

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.