Golful Corint: Impresii, poze si detalii importante despre unul dintre cele mai frumoase drumuri din Grecia

Spectaculosul drum de-a lungul coastei de nord a Golfului Corint (Korinthiakos Kolpos), cu vedere catre apele albastre ale marii si muntii Peloponesului, este unul dintre cele mai bune din Grecia. In spatele tau se ridica impozantii Munti Parnas. Drumul merge catre Vest, ajungand la coasta abia dupa Delfi, leaga oraselele litorale, toate fiind locuri de popas absolut incantatoare.

Primul dintre acestea este Galaxidion, ale carui case, rasfirate pe un promontoriu, sunt vopsite in alb si culori pastelate placute la vedere. Cupola bisericii cu hramul Agios Nikolaos, sfantul protector al marinarilor, se vede foarte bine in timp ce te apropii de oras si se afla la loc de cinste pe aceasta mica peninsula. Minunatele vile din secolul al XIX-lea care marginesc malul marii- alaturi de o multime taverne bune- arata importanta transporturilor navale pentru acest oras. Pentru a descoperi trecutul Galaxidionului, viziteaza Muzeul Nautic si Istoric, cu un placut rezumat al istoriei orasului.

                                         Pescari in Galaxidion

Urmatorul oras pe drumul de coasta catre Vest este Nafpaktos, construit si el tot in jurul unui promontoriu, acesta fiind impodobit cu o fortareata venetiana din secolul al XV-lea. Daca faci o plimbare pana sus pentru a admira privelistile oferite de coasta si de de golf vei fi multumit pe deplin. Zidurile castelului se prelungesc pana in mare si in jurul portului, iar una dintre cele mai vechi porti ale acestuia se deschide catre plaja orasului. Numele venetian medieval al orasului Nafpaktos era Lepanto, acesta fiind scena ultimei mari batalii navale fata intre corabii cu vasle, in anul 1571.

                                                          Golful Nafpaktos

 

Daca continui de la Nafpaktos catre zona de sud-vest, vei ajunge la Andirrion, locul de unde pornesc feriboturile in scurta calatorie peste Golful Corint pana la Rio, aflat in apropiere de Patrape partea din Pelopones. Principalul motiv pentru a merge sa vizitezi Andirrion este explorarea ruinelor castelului franco-venetian ce strahuieste aceasta fasie de mare, loc care le este cunoscut grecilor drept Micul Dardanele, si care este geamanul unui castel mai mare aflat in departare.

                                               Podul ce leaga Andirrion de Rio

Dupa ce trece de Andirrion, drumul serpuieste catre interior si traverseaza un peisaj ceva mai plat, indreptandu-se catre mlastinile si campiile sarate din jurul orasului Messolongi. Acesta este locul in care a murit lordul Byron, si statuia lui se afla in Gradina Eroilor din acest oras. In apropiere de aceasta gradina vei descoperi Poarta Exodului, prin care probabil ca vei trece pe drumul catre sau dinspre Messolongi.

                                                                      Golful Corint

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.