Golful Pagasitikos: O destinatie mitica

Acum multi ani intr-o excursie in Skyathos am luat contact pentru prima oara cu Golful Pagasitikos. Ulterior, la vacanta in Evia am revenit aici. Este un loc superb. Are plaje cu golfuri și ape de culoare azurie. Golful Pagasitikos este punctul de plecare in croaziera ideal pentru o plimbare relaxantă, deoarece Marea Egee este de obicei calmă. Este asezat strategic, cu Muntele Pelion la est, Grecia continentală spre vest, Orașul Volos la nord si canalul Evia spre sud. Înnotați în apele strălucitoare de lângă Lefokastro sau Nies. Gustați specialitățile locale într-unul din numeroasele sate de pe litoral – specialitatea Pelion (spetzofai) în încântătoarele zone Kato Gatzea sau Afissos sau spaghetele cu raci pe care e puteti testa în micutul sat de pescuit de pe insula Trikeri.

Golful Pagasitic este un gol rotunjit în Magnesia, format de peninsula Muntelui Pelion și este legat de Marea Euboică printr-un pasaj îngust de 4 km. Canalul Trikeri separă Skiathos de Evia și de continent. Portul principal al Golfului Pagasitic este Volos.

Miturile din Pagasitikos- Punctul de plecare al crucișului argonautic era portul Volos. După câteva zile de navigație, fără vânt, “stejarul vorbitor de Dodons” a avertizat pe argonă că numai atunci când Hercule a părăsit barca, vântul ar fi început să sufle. Prima oprire a fost în Afetes, un port mic, unde Hercule a fost decojit și, într-adevăr, vântul a fost favorabil și astfel au traversat Golful Pagazitic și au început expeditia lor la Colchis.

Golful Pagasitic, în afară de ceea ce am menționat mai sus, este astăzi o destinație populară pentru navigație in primul rand pentru că este calm și sigur, iar in cel de-al doilea pentru că are apă curată.

Plajele din Golful Pagasitic sunt renumite pentru apele lor albastre și, prin urmare, multe dintre ele au fost premiate cu un steag albastru, o etichetă ecologică acordata voluntar de către Uniunea Europeană.

Partea estică a golfului Pagasitic are mai multe plaje uimitoare, care sunt puncte de ancorare perfecte cum ar fi Ayia Kiriaki, Portul Trikeri, Avra, Glyfa, Milina. Apusul uimitor al acestei părți a golfului este unul dintre cele mai idilice din Grecia. Seara aduce o vedere a soarelui peste mare, aruncând o strălucire roz peste orizont și culoarea apei se schimbă dramatic.

Partea de vest a golfului are o mulțime de plaje inhantative. Navigând în partea de vest a pagasiticului veți ajunge prin Agxialos și Pteleos și când călătoriți un pic mai departe, veți ajunge în partea de vest a insulei Evia. La începutul excursiei, veți realiza imediat că șansele de a descoperi o ancorare sigură sau o mică insulă îndepărtată sunt nesemnificative.

Plajele din zona Pagasitikos

Ayia Kiriaki

 

Trikeri

 

Avra

Glyfa

Milina

 

Galerie foto din Pagasitikos

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.