Impresii din Anvers (Antwerpen), Belgia

Impresii din Anvers – Antwerpen

Circula zvonul in sudul continentului European ca Belgia este o tara cam plictisitoare, nimic mai fals. Tara are o mare divesitate in ceea ce priveste relieful dar si in ceea ce inseamna activitatile pe care le poti face. Poti admira arhitectura deosebita si bine conservata, poti savura cea mai buna ciocolata. Da, au si cea mai buna bere, se spune cum ca ei ar fi inventat-o.

Intr-o vacanta in Belgia anul trecut, ne-am propus sa mergem cu masina sa vizitam toate orasele importante, asta si datorita faptului ca distantele dintre ele nu sunt atat de mari si drumurile pe care rulezi sunt o minunatie.

Dintre toate orasele pe care le-am vizitat in Belgia, astazi am ales sa povestim despre Anvers.Nemtii ii spun Antwerpen. Orasul are un aer extrem de boem, este asezat la Marea Nordului si este o combinatie reusita  intre vechi si nou. Este totodata si capitala regiunii Flandra.

 

Bicicleta este un mijloc de transport important in Anvers

In ceea ce priveste deplasarea prin Anvers, nu va bazati pe masina insa, mai ales atunci cand doriti sa mergeti in central istoric. In central istoric mai ales, toate stazile au interzis pentru masini. Mai mult, Anvers-ul vizitat cu bicla este foarte interesant si palpitant. Cu siguranta o sa alegeti bicicleta, multi dintre localnici o folosesc. Sa nu ramaneti surprinsi de asemenea daca observati parcari supraetajate pentru biciclete. Mersul pe bicicleta este sigur, aici autoritatile belgiene introducand reguli special in favoarea acestora. De asemenea, orasul este organizat in aceasta maniera, exista atat piste pentru biciclete cat si semaforizari special.

Bicicliştii au dreptul să circule în ambele sensuri, au prioritate faţă de maşini şi sunt protejaţi prin impunerea unor limite foarte stricte de viteză.

 

IMAG2806

 

IMAG2805

IMAG2808

IMAG2846

IMAG2810

IMAG2848

IMAG2776

IMAG2765

IMAG2778

Antwerp (Belgia) gazduieste monumente istorice, expozitii si atractii deosebite si poate fi destinatia ideala pentru urmatorul vostru concediu. Cu siguranta, nu va va dezamagi!

 

 

IMAG2789IMAG2786

 

 

Muzeul National Maritim

IMAG2782IMAG2783

 

 

 

IMAG2788IMAG2784IMAG2780IMAG2828

IMAG2830IMAG2849

IMAG2837

Detalii importante!

Tarif inchiriere masina: in jur de 130 euro/ o spatamana

Tarif calatorie cu barca: 10 euro

Tarif inchiriere bicicleta: 10 euro/ zi.

Taxe de autostrazi: 0

Alte informatii…

Gustati berea belgiana, au foarte multe sortimente si este considerate ca fiind cea mai gustoasa. Recomandam Jupileer si Stella.

Ciocolata, in speta pralinele belgiene, sunt senzationale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.