IMPRESII DIN KORKULA: UN LOC IDILIC PE COASTA DALMATIEI

 

Despre Korkula

Daca ajungi in superba Penisula Korkula din Sudul Coastei Dalmate, vei fi cu siguranta fascinat de vechiul oras- locul de nastere al celebrului explorator Marco Polo. Constructiile realizate in acest superb oras, sunt rezultatul marilor culturi din Europa: Venetiene, Otomane sau Grecesti. Constrastul relifal al orasul este magnific: Marea Adriatica inconjoara orasul si zidurile sale, iar in spate, se ridica masivul muntos Peljeo. Istoria, cultura, relieful si aerul medieval al Korkula, fac din acest oras o perla la malul Marii Adriatice…pe langa celelalte, Dubrovnik, Split, Trogir sau Makarska.

Cele mai mari atractii ale Korkula

Zidurile cetatii Korkula

Acestea au fost construite de localnicii din Korkula pentru a se apara de invazia Imperiului Otoman. Inconjoara tot orasul. Daca ai vazut inainte de a ajunge aici Dubrovnik-ul, vei avea o senzatie de deja-vu. Sunt asemanatoare. Astazi, pe zidurile cetatii poti face adevarate drumetii sau tururi de unde ai sansa sa admiri vederi panoramice unice asupra Marii Adriatice.

korcula-city-walls

Catedrala St Mark

Catedrala a fost construita complet in secolul 15 si este unul dintre cele mai frumoase locuri ecleziastice din zona Marii Adriatice. Interiorul este de asemenea minunat, fiind o impletire de stiluri Gothic si Renascentist.

st-mark

 

Abbey Treasury

In partea de sud a Catedralei St Mark se afla colectia Abbey, care gazduieste mari lucrari de arta ale artistilor din Dubrovnik sau Venetia. Aici pot fi admirate lucrarile unor artisti precum Blaz Jurjev Trogiranin, Ivan Meètrovié, sau Bassano si Carpaccio.

Casa memoriala Marco Polo

marco-polo

Plajele din Korkula

In partea de Est a orașului exista o serie de plaje mici, care fac ca zilele fierbinți sa fie mai plăcute . Trebuie mentionat ca mai pe tot teritoriul Croatiei, plajele sunt inguste . Insa, o scurtă cu plimbare cu autobuzul sau cu barca te pot face sa uiti de distanța pana la plajele bune ale orasului Korkula, din regiunea Lumbarda.

beaches-4

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.