Impresii sejur Malaga- Andaluzia, orasul lui Picasso

Despre Malaga.

Pentru noi romanii, Malaga este oarecum o destinatie la indemana.Si putem spune ca Malaga, este unul dintre cele mai importante atractii ale Spaniei, pentru ca ea l-a dat pe Picasso.

Momentan, sunt curse low-cost ale Blue Air de pe Aeroportul Otopeni direct pe Aeroportul Costa del Sol din Malaga. Este un oras divers, imbinand cultura cu marea.

Malaga are peste jumatete de milion de locuitori. Este plin de viata, locutorii sai fiind cunoscuti pentru exuberanta lor. Aceasta atinge apogeul in perioada lunii august, la sarbatoarea Feria.

Scurta istorie a orasului Malaga

Portul a fost in trecut frecventat de fenicieni, romani si mai tarziu de mauri. Acestia au lasat in urma impresionanta Alcazaba. Numeroasele sale turnuri si ziduri inconjoara inca fostul palat, acum aici fiind sediul Muzeului de Arheologie (Museo Arqueologico).

Ce vizitam?

ALCAZABA SI MUZEUL DE ARHEOLOGIE

Alcazaba si Muzeul de Arheologie se afla pe strada Calle Alcazabilla si sunt inchise in zilele de luni.

Aici te poti bucura de privelisti extraordinare, dar, cu toate acestea nu trebuie sa uiti sa intri in interior pentru a vedea tavanele sculptate si picate in stil mudejar, frumoasele vase romane din ceramica sau mozaicurile. Mozaicurile si ceramica araba de asemenea sunt atragatoare. Acesta este farmecul Alcazaba, combina inedit ecourile elementelor arhitecturale.

In partea de jos la intrare se afla teatrul roman, care in prezent gazduieste concertele din timpul verii.

Alcazaba din Malaga- Spania

CASTELUL GIBRALFARO

Castelul Gibralfaro dateaza din secoul XIV si iti ofera de asemenea privelisti care iti vor taia cu siguranta rasuflarea ce se intind deasupra orasului si portului.

O parte din el este acum un parador, cu o superba terasa primitoare.

Gibralfaro din Malaga

PLIMBAREA PE PASEO MARITIMO

O parte semnificativa dintre punctele de atractie sunt asezate in zonele mai racoroase ce permit plimbarile placute. Poti incepe de la Paseo Maritimo, care se afla chiar langa plaja pana ajungi in dreptul luxuriantelor gradini, care dispun de banci din ceramica. Un alt punct interesant este helesteul cu rate din Paseo del Parque. Imdeiat dupa acesta, vei ajunge la umbroasa si racoroasa Almeda.

Plimbarea prin Paseo Maritimo te va fascina. Pe tot parcursul ei vei vedea carute trase de ponei ce trec milimetric pe langa tine si o multime de florari ce isi monteaza tarabele sub umborsii copaci seculari.

Daca tii drumul catre partea de Nord, vei ajunge in zona comerciala care dispune de strazi pavate cu marmura. Poarta denumirea de Marques de Larios si tine pana la asa numita Plaza de la Constitution.

Tot in zona acesta se afla o piata cu produse proaspete de o calitate ridicata ce poarta numele de Mercado de Atarazanas.

Paseo Maritimo din Malaga- Spania

CATEDRALA DIN MALAGA

Catedrala din Malaga se afla pe Calle Molina Larios si este inchisa duminica. Desi cea de-a doua ei turla nu a fost niciodata construita, interiorul ei racoros, in stil renascentist tarziu este placut.

Cele trei nave ale sale se termina cu o impresionanta cupola ce dispune de strane ale ale corului, ce au fost sculptate de Pedro de la Mena. Impresionantele sculpturi din marmura au fost realizate de catre Juan de Salazar. Vis-a -Vis de intrarea principala se afla realizarile marcante ale fratilor Pisani ce dateaza din anul 1802.

In interiorul Catedralei din Malaga

BISERICA EL SAGRARIO

In gradinile din spatele Catedralei din Malaga se afla Biserica El Sagrario ce gazduieste un impunator altar realizat de catre Juan Balmaseda ce consta intr-un portal decorat in stil gotic isabelian.

Biserica El Sagrario din Malaga

MUZEUL PICASSO

Nu departe de Catedrala se afla Muzeul Picasso care a fost redeschis in anul 2003. El este un omagiu adus in cele din urma celebrului pictor Pablo Picasso. Muzeul este gazduit de o frumoasa constructie renascentista numita Palacio de Buenavista.

Muzeul Picasso din Malaga

CASA NATAL DE PICASSO

Este o casa eleganta situata intr-o piata mai degraba saracioasa. Interiorul este frumos decorat, dar nu prea spune multe lucruri despre viata sa, cu toate ca el contine fotografii marite , obiecte de ceramica sau chiar mici lucrari ce sunt expuse prin rotatie.

Casa natala a lui Pablo Picasso din Malaga

Unde facem plaja?

  1. Plaja de la Malagueta

Ne aflam totusi pe Costa del Sol, locurile de plaja sunt nenumarate in aceasta zona. In zona orasului Malaga insa, noua ne-a placut cel mai mult Plaja Malagueta (Playa de la Malagueta)

Între portul Malaga și plaja din La Caleta, descoperim aceasta plaja lunga de 1.200 de metri lungime, foarte populara în oras, și de obicei, foarte ocupata. Nisip de culoare închisă , este o plajă bine cunoscută în oraș pentru ca este foarte facil de ajuns la ea, fiind aproape de centrul orașului.

Plaja in acest loc te face sa te bucuri de o panorama fabuloasa de unde putem cedea intregul profil al coastei. Este dotata cu numeroase baruri, servicii de toate tipurile la care trebuie sa adaugi apele sale curate și linistea. Pe acesta plaja faci o baia de calitate si obtii totodata un bronz perfect.

Plaja La Malaguetta din Malaga

2. Plaja Torre del Mar, Playa de Torre del Mar

Este asezata in zona numita Vélez din  Málaga. Este o plaja linistita ce conserva ingredientele unui vechi sat de pescari ce dispune de mai mult de 4 km de nisip auriu. O plaja pe a carei promenada  domneste pacea, cu cladiri mici ce sunt in mare parte case particulare. Aici gasesti o zona linistita si foarte putin aglomerata. Aici gasesti de asemenea locuri placute precum Torremolinos sau Benalmádena care te fac sa te simti fara griji. Aceste zone dispun de salvamar, acces pentru persoanele cu handicap si o multime de baruri in stilul clasic spaniol.

Recomnadam sa incercati kebabu-ul specific zonei, numit de localnici “La Torrena”

Playa-Torre-del-mar-malaga-costa-del-sol

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.