Isla Saona, Republica Dominicana: poze reale si impresii din Marea Caraibelor

Impresii din Isla Saona

Daca vrei sa nu iti petreci chiar tot sejurul in mijlocului unui resort cu mancare, golf, scuba-diving sau cockteil-uri iti recomandam daca ajungi la Punta Cana, Republica Dominicana, sa incerci o excurise extraordinara pe Isla Saona. E incredibila, insula in sine si drumul pana acolo. Aceasta insula este perfecta pentru refugiul turistilor care doresc sa evadeze pentru o zi din statiuni. Noi am cautat excursii catre Isla Saona de la centrul trustic din resortul in care am fost cazati: Grand Occidental Punta Cana. Toate firmele vindeau excursiile cu peste 100 de dolari de persoana, noi am cautat mai bine si am gasit cu 75. Pretul mai redus ne-a panicat un pic, toti ne-am gandit ca poate fi o capcana :))), am putea fi rapiti. Excursia presupune un drum de 200 de km daca imi aduc bine aminte pana la Rio de San Juan, cu trecere prin orasul Higuey ce dispune de o imensitate de catedrala catolica cu o arhitectura futurista.

higuey

Dupa ce treci de Higuey vei merge pe drumuri care te vor speria. Benzinariile sunt pazite de oameni inarmati, localitatile sunt pline de tipi ciudati pe motoare ce incearca sa iti vanda de la droguri pana la arme. De asemenea, prostitutia este la ea acasa in Republica Dominicana. Drmurile nationale (eu nu am vazut autostrazi in aceasta tara) ce trec printre nesfarsitele plantatii de trestie de zahar se opresc la San Juan. De aici, vine o barca speed si te poata pe niste ape de o culoare ireala pana aproape de Isla Saona. Barcile plutesc pe apa ca oglinda, in timp ce ambarcatiunile pe care se dau petreceri se misca suficient de usor astfel incat sa nu se verse romul. Multe dintre acestea se opresc la Piscina Natural, o laguna superba inchisa de un banc de nisip plin cu stele de mare.

In barca spre Insula Saona, Republica Dominicana, Caraibe

drumul catre Isla Saona, Republica Dominicana, Marea Caraibelor

Isla Saona, Republica Dominicana, Marea Caraibelor

Pana sa ajungem la Isla Saona, cei care conduceau barca ne-au zis sa sarim cu totii in apa, moment in care ne-am panicat, asta din cauza ca pana la tarm mai erau cam 500 de metri. Ei bine, era o laguna in care apa era pana la brau. Aici ne-am aruncat cu totii, timp in care ei au montat spontan pe laterala barcii un bar care era plin de rom. Cu Cuba Libre in mana, am admirat inegalabila laguna.

Cuba libre in mijlocul Marii Caraibelor, Isla Saona, Republica Dominicana

In sfarsit am ajuns pe Isla Saona, unde in pretul excursiei intra masa de pranz (barbeque printre palmieri), muzica si dansuri dominicane. Toate barcile cu turisti acosteaza aici la Mano Juan, un sat de colibe fabricate din palmieri . Muzica agomotoasa de trompeta si strigatele vanzatorilor ambulanti sau ale maestrilor in impletit codite te distrag din cand in cand de la admira mivul paradis. Pentru a scapa de aglomeratie o poti lua catre vest  pe langa Laguna de los Flamengos  pentru a admira pasarile flamengo.  O insula de vis!

am ajuns pe Isla Saona, Marea Caraibelor, Republica Dominicana

Intoarcearea era programata de organizatori cu un katamaran, pe care tot drumul am continuat impreuna cu echipajul petrecerea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.