JURNAL DE CĂLĂTORIE – SICILIA 2016

Salut,

Mi-am petrecut vacanţa de o lună în Sicilia şi doresc să împărtăşesc cu voi experienţele unice la care am luat parte. În primul rând trebuie să luaţi în calcul faptul că Sudul Italiei este fundamental diferit de Nord în ceea ce priveşte seriozitatea, organizarea, serviciile etc.Odată ce puteţi fi de aord cu aceste “mici incoveniente”, vă pot spune că Sicilia rămâne un loc impresionant, cu nişte peisaje extraordinare. Mie unul, mi-a rămas în minte Capo Milazzo, locul în care eşti înconjurat de mări…şi undeva în spate Muntele Etna, în zăpadă..reţineţi, în zăpadă..Uluitor. Am aterizat pe aeroportul din Catania, de unde am mers cu autocarul până la Messina. Am avut probleme cu cazarea, bineînţeles proprietarul a întârzâiat câteva ore…tipic sicilian. Messina e un loc fantastic şi totodată unul dintre cele mai importante puncte de oprire în drumul vaselor de croazieră. Peste strâmtoare vă puteţi deplasa către oraşele Reggio Calabria sau Villa San Giovanni cu ferry-ul, mai ales că este totodată şi o experienţă ieftină, cam 10 euro dus-întors.

Imaginile pe care le-am surprins personal cu aparatul foto sper să fie suficient de expresive încât să alegeţi această destinaţie.

Am plecat cu bus-ul  din Messina către Capo Milazzo, timp de deplasare circa 1 h (costuri 15 E- persoană). Se poate merge şi cu trenul doar că este recomandat bus-ul deoarece te lasă în centrul staţiunii.

Se poate vizita zona centrală, oraşul fiind organizat nemţeşte oferă servicii de înaltă calitate, de la cafenele, cazări  până la shopping. Se poate de asemenea face plajă în zona de Nord, recomand Lido Di Francesco.

Apoi, se poate lua bus-ul (costurile sunt în jur de 2 E) cu care se urcă spre minunatul Capo di Milazzo, unde este o panoramă ce-ţi taie practic răsuflarea. Locul este de nedescris, înconjurat de mare şi în depărtare se observă Vulcanul Etna în zăpadă.

Centrul staţiunii Comune di Milazzo

Centrul Statiunii Milazzo- Sicilia- Italia

Capo di Milazzo

Un loc magic numit Capo di Milazzo

O vedere panoramica din Capo di Milazzo- Siclia

Capo di Milazzo- Sicilia- Italia

 Piscina naturală din Capo Milazzo

Piscina natura in Capo di Milazzo

Messina

 

Plaja din Messins-litoralul de pe partea Mării Mediterane

Messina- Litoralul Marii Tirenia- Sicilia -Italia

Taormina Giardini

Taormina-Perla Siciliei, Marea Adriatică

Taormina Giardini, perla Siciliei

 

Palermo

 Cea mai frumoasă plajă din Sicilia este în Palermo. Lampedusa- San Vito lo Capo. Se poate ajunge de asemenea şi pe Isola dei Cognili unde se află The Rabbit Beach.

Plaja Lampedusa din Palermo- Sicilia

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.