KALIAKRA: IMPRESII, POZE SI DETALII IMPORTANTE DIN VACANTA

Cap Kaliakra este unul dintre cele mai frumoase și mai pline de istorie locuri de acest gen (cape) din Europa. Situat aproape de granița cu România, este o opțiune preferată pentru turiștii care caută atracții frumoase și locuri istorice interesante de vizitat la nord de Varna. Cetatea a fost folosită succesiv de către traciani, romani, bizantini și bulgari.

Cap Kaliakra- Un loc bantuit de legende

Potrivit legendelor, cetatea păzea trezoreriile lui Lyzimah, succesorul lui Alexandru cel Mare. Astăzi există numeroase rămășițe din acele așezări antice, care pot fi văzute expuse într-un mic muzeu. Se poate citi, de asemenea, o legendă care povestește despre mai multe fete bulgare care au ales să sară din capul înalt în mare, dar să nu fie capturate și convertite la islam de către turci. Capela Kaliakra a fost declarată zonă protejată în 1941.

Este unul dintre puținele locuri unde se găsesc speciile rare de viață marină și pasăre. În apropiere, Lacul Durankulak este renumit pentru găzduirea a peste 250 de specii rare – pești, reptile, amfibieni, păsări și plante mlaștină, multe dintre ele fiind incluse în Cartea Roșie a Bulgariei. Lacul este declarat a fi o zonă protejată. Dar nu numai natura atrage experți și turiști în acest loc. Pe insula Big, în lac, se află un parc arheologic numit de oamenii de știință “Troia Bulgara”.

La Capul Kaliakra veți găsi modalități nesfârșite de a vă umple zilele de golf pe trei dintre cele mai frumoase cursuri din Europa, îmbălătorind pe mai multe plaje private pentru a vă răsfăța într-un masaj răcoritor. Pe măsură ce soarele se îndreaptă spre mare, bucurați-vă de mese în restaurantele noastre de lux sau vă îndreptați spre Varna pentru un gust al vieții de noapte a Bulgariei la cel mai mare oraș de coastă. Apoi, retrageți-vă la luxul unei camere de oaspeți spațioase sau în vilele noastre complet menținute și lasați-vă visele să se învârtă.

 

Cap Kaliakra- O galerie foto impresionanta

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.