Kavala vazuta prin ochii mei: 25 de poze reale care spun totul despre “Monte Carlo-ul” grecesc

Kavala este cel de-al doliea mare oras din nordul Greciei, dupa Thesaloniki si face parte din regiunea Macedonia. Este supranumit “Monte Carlo” –ul grecesc, datorita armoniei constructiilor sale. Cladirile, construite pe muntii din jurul portului, sunt orientate toate cu fata catre Marea Egee. La orizont se ridica din mare, Insula Thassos. Tot orasul este organizat in jurul golfului Kavala, precum un amfiteatru, astfel incat vrei nu vrei, privirea ti se indreapta catre mare. De asemenea, majoritatea cafenelelor si tavernelor sunt concepute in aceeasi logica. In zona orasului, apa marii Egee poate fi surprinsa in doua culori: albastru deschis in zona portului si cetatii, sau albastru-verzui in zona cartierului din proximitatea Apeductului.

Portul ofera oportunitati multiple de expeditii cu vase sau ferry-boats catre urmatoarele destinatii: Thassos, Lesbos, Pireu, Grupul de insule Dodecanese, Chios, Samos , acestea fiind doar cateva dintre ele.

Distanta fata de Romania: Kavala se afla la aproximativ 600 km de Bucuresti. Una dintre cele mai facile rute fiind urmatoarea: Bucuresti- Veliko Tarnovo (BG)- Stara Zagora(BG)- Dimitrovgrad(BG)- Haskovo(BG)- Komotini(GR)- Chrisoupoly(GR)- Kavala (GR).

De asemenea, daca va incomodeaza traseul cu masina prin Bulgaria (acesta fiind unul cu foarte mici portiuni de autrostrada), va putem spune ca orasul Kavala dispune de aeroport, respectiv Kavala International Airport “Alexandru cel Mare”.

Atractiile turistice din Kavala

 Vechea denumire a orasului a fost cea de Neapolis, orasul fiind construit in perioada de glorie a Imperiului Bizantin.  Atractiile turistice cele mai importante sunt cele de natura istorica si aici putem enumera doar cateva: Apeductul lui Suleiman Magnificul, Castelul Bizantin, casa lui Muhammed Ali fondatorul statului egiptean modern, Biserica Sfintei Fecioara Maria sau Saint Syllas, faimosul Imaret. Dispune de asemenea de nenumarate muzee ce gazduiesc podoabe arheologice din Macdedonia sau Tracia.

De asemenea, in apropierea orasului puteti vizita satele Krinides si Filipi, ce gazduiesc situl arheologic al anticului oras macedoanean Filippi.

 

Plajele din Kavala

O vacanta in Kavala va ofera siguranta utilizarii unei game divesificate de plaje. Chiar daca unii prefera nispiul fin si sezlongul, sau altii plajele formate din stanci,   orasul impaca ambele categorii.

Plajele ce tin strict de Kavala si pe care le oferim totodata ca sugestie sunt urmatoarele: Nea Heraclitsa, Nea Peramos, Periyali, Aspri Ammos sau Keramoti.

Plaje cu nisip fin din apropiere: Kalamitsa si Batis se afla la o distanta de 2,3 km de oras. Plaja Perigialli se afla la aproximativ 1 km. Una dintre cele mai frumoase se cheama Tosca dar este ceva mai departe, peste 4 km. O plaja mai apropiata de oras este Rapsani, la doar 200 m.

Plaje recomandate tinerilor: Ammolofoi beaches, avand lungimea de circa 2 km, prin forma lor neregulata au un farmec special. Tot pentru tineri sunt recomandate plajele din zona golfului ce inconjoara zidurile cetatii.

Plaje recomandate pentru familii cu copii: Amerikano Beach sau Akrotiri.

Tavernele si restaurantele din Kavala

Majoritatea terselor si tavernelor au panorama catre golful Kavala, chiar daca unele dintre ele sunt asezate pe stradutele ce urca sau coboara prin oras. Serviciile sunt de calitate, iar preturile sunt printre cele mai decente. Cele din zona plajelor ofera sezlongurile gratuit, chestiune comuna deja in statiunile grecesti.

Galerie foto din Kavala

( REAL PHOTOS FROM KAVALA)

Portul din Kavala

Portul din Kavala

Portul din Kavala 1

Portul din Kavala 3

Portul din Kavala 4

Portul din Kavala 4

Strada pietonala din Golful Kavala

Strada pietonala din Golful Kavala 1

 

Strada pietonala din Golful Kavala 2

Plimbare pe malul marii- Portul din Kavala

Plimbare pe malul marii- Portul din Kavala 2

Faleza si plajele din Kavala

 

Plimbare pe zidurile cetatii din Kavala 1

Biserica Ortodoxa de pe faleza Marii Egee in Kavala- GreciaPlimbare pe zidurile cetatii din Kavala 2

Plimbare pe zidurile cetatii din Kavala 3Plimbare pe zidurile cetatii din Kavala 4

 

Plimbare pe zidurile cetatii din Kavala 5

Apeductul lui Suleiman Magnificul (Kavala aqueduct of Suleyman the Magnificent)

Apeductul lui Suleiman Magnificul, unul dintre atractiile din Kavala

Pe strazile din Kavala (Streets in Kavala)

 

 

Plimbare pe strazile din Kavala

Plimbare pe strazile din Kavala 2

 

 

 

Terasele si Tavernele din Kavala

 

 

 

Stand la o terasa in Portul Kavala 1

Stand la o terasa in Portul Kavala 2

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.