Krabi, Thailanda: Tot ce trebuie sa stii despre o luna de miere perfecta in 2017

Krabi

 

Thilanda este una dintre destinatiile perfecte pentru o luna de miere completa in anul 2017. Noi am petrecut o zi aici si am constatat ca poate fi o destinatie perfecta in acest sens. Am ajuns in Krabi din intamplare, in drumul nostru catre Phi Phi Island. Veneam din Bangkok cu un zbor al companiei locale de low-cost Air Asia, nevoiti intr-un fel din cauza faptului ca aici este aeroport.

Impresii din Krabi

Krabi este un loc super-exotic la Marea Andaman, parte a Oceanului Indian. “La fel, la fel, dar altfel” este propozitia pe care thailandezii o repeta ca pe o mantra in toate conversatiile lor, de la comentariile legate de frumusetea unei plaje pana la calitatea unui suvenir. In vreme ce toate coastele si insulele din Marea Andaman pot fi considerate in general similare in privinta calitatilor naturale- marea transparenta, nisipul alb, palmierii mangaiati de brizele perfecte de aici- cele din Thailanda sunt diferite pentru ca apartin thailandezilor, localnici care in general au ridicat arta ospitalitatii la nivelul desavarsirii. Politetea localnicilor este elementul definitoriu al caracterului lor, ei fiind gata oricand, incat sa te simti intr-un dintre cele mai importante momente ale vietii tale mai rasfatat ca oriunde. Vei intelege acest lucru de inadata de vei primi darurile cu care isi intampina vizitatorii straini: ghirlande cu orhidee sau iasomie , cu un miros imbatator, indiciu perfect al placerii sublime care ii asteapta in timpul vacantei. Acestea fiind spuse, trebuie sa recunoastem ca nu a fost destul de dificil avand aceste date, sa desemnam Krabi drept una dintre cele mai bune destinatii pentru o luna de miere perfecta.

Cele mai bune locuri in zona Krabi

Numarul destinatiilor de vis in proximitatea Krabi este aproape infinit: de la celebra Phuket pana la faimoasa Ko Phi Phi Island, asta daca luam in considerare insulele mai intime si izolate, pana la Ko Lanta cu satele ei pitoresti construite pe piloni si cunoscute in zona ca Moken.

Cazarea in Krabi

Totusi, dupa o analiza destul de profunda, am decis sa desemnam si sa recomandam Rayavadee pentru ca toate studiile intreprinse in revistele de tursim abilitate la nivel international l-au considerat drept unul dintre cele mai bune hoteluri din lume. Explicatii in favoarea alegerii acestui resort se leaga in principiu de pozitia sa unica situata in extremitatea peninsulei Phranang, in inima unei retele extinse de rezervatii marine si terestre din provincia Krabi.

 

Un alt motiv ar fi acela ca drumul spre ritualul ghrilandei trece pe langa niste stanci maiestuoase si incantatoare. Cam cum li se intampla si protagonistilor din filmul The Beach, filamt in proximitatea Krabi pe Insula Maya- pe celebra deja Maya Beach, locatie in care am fost si noi si despre care am vorbit intr-un articol pe cest site.

Este aproape inutil sa mai adaugam si faptul ca arhitectura  hotelului Rayavadeeare un stil deosebit de elegant (camerele sunt numite pavilioane), ca bucataria va va stimula simturile, iar spa-ul este considerat unul dintre cele mai prestigioase din Thailanda, asta intr-un loc care faimos pentru masaj.

 

Activitati in Krabi

 

Totusi, cel mai important lucru este ca, odat ajuns acolo, de la amintita Ko Phi Phi pana in Parcul National Ao Phang-Nga, sunteti in apropierea celei mai importante privelisti din sudul Thailandei, o padure exceptionala de formatiuni stancoase rasarind din apa si falezele stancoase ce domina golful Railay, oferindu-le celor aventurosi posibilitatea de a face escalada. Putin mai departe, la sud de Hotelul Rayavadee, se afla insula Ko Kradan, din Arhipelagul Ko Lanta, loc inclus in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare casatorie colectiva subacvatica din lume, care are loc la Sf Valentin. Oficiata dupa un ceremonial budhist, este urmata de un festin in stil thai pe plaja. Ceremonia nu are un caracter oficial, dar evenimentul va va ramane intiparit in amintire pentru tot restul vietii.

Plaja in Krabi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.