Lefkada, poze reale din calatorie si detalii turistice importante pentru o vacanta reusita

Daca doriti sa va petreceti vacanta de vara in Insulele grecesti de la Marea Ionica, Lefkada este o destinatie interesanta. Mai departe sa -i ascultam povestile unuia dintre asociatii nostri,  care a fost acum doi ani in Lefkada. In primul rand, Lefkada ofera doua culori ale marii…Intr-o parte avem albastru azuriu, in alte locuri avem verde.

Scurt istoric al insulei Lefkada

Lefkada (denumita si Lefkas) abia daca se mai poate numi insula – a fost unita de continent pana in sec. VI, cand locuitorii din Corint au sapat un canal lat de 20 de metri (care este suberp), prin care sa usureze trecerea navelor de-a lungul costelor d Vest ale Greciei. Canalul exista si azi, traversat de o sosea cu pos mobil care se ridica o data pe ora, pentru a permite trecerea ambarcatiunilor

Lefkada poate fi baza potrivita pentru a porni sa explorezi cu masina partea continentala si pentru a vizita totodata si alte insule din grupul Ionicelor. Feriboturile regulate pornesc inspre Itaca si Kefalonia, avand legaturi si cu Zakhintos. Principalul port de acces este capitala, orasul Lefkada, locul cel mai apropiat de continent.

Este asezat intr-un decor placut, cu o laguna si cu niste munti scunzi aflati in apropiere. Orasul a fost complet distrus in urma unui cutremur in anul 1953 si reconstructia realizata in graba nu a produs un rezultat prea frumos. Insa, promenada de la malul marii marii este incantatoare. Aglomerata strada principala, Odos Dorpfeld. poarta numele arheologului german Wilhelm Dorpfeld.

 

Galerie foto din Lefkada

Plaja in Lefkada- Vacanta in Grecia 1

Culoarea Marii Ionice in Lefkada

Plaja in Lefkada- Vacanta in Grecia 2

Culoarea Marii Ionice in Lefkada- 2

Plaja in Lefkada- Vacanta in Grecia 3

Inceput de Apus in Lefkada

Apusul pe o plaja din Lefkada

 Apusul in LefkadaApusul in Lefkada

Cazarea noastra in Lefkada   Cazarea in Lefkada

Ce activitati se pot face in Lefkada?

Unele dintre obiectele descoperite de Dorpfeld sunt expuse in Micul Muzeu de Arheologie din orasul Lefkada. Harababura simpatica din Muzeul Folclor este mai interesanta , incluzand machetele realizate la scara ale sapaturilor realizate de Dorpfeld, dar si fotografii in care se vede cum arata orasul inainte de cutremur.

Dorpfeld este ingropat in apropierea unei biserici aflate pe un promontoriu linistit , la capatul opus al frumosului golf din Nidri. Acesta este portul de feriboturi catre Meganisi, Itaca si Kefalonia, dar daca nu iti plac aglomerarile si noptile galagioase, Nidri este un loc prin care cel mai bine este sa nu te opresti.

Meganisi, o insula mica si linistita cu camere de inchiriat si un hotel placut , poate fi vizitata in decursul unei singure zile.

Vasiliki, in sud, nu este la fel de mare precum Nidri, dar este tot comerciala si indragita de tineri pentru excelentele sale conditii pentru windsurfing.

 

Plajele din Lefkada

Cele mai bune plaje se afla pe coasta de Vest. Porto Katsiki este uimitor, cu ape incredibil de albastre si un nisip extraordinar de fin. Inevitabil, mai este si una dintre cele mai aglomerate, chiar arhipline plaje in varful de sezon.

La Nord de Katsiki, inapoi catre orasul Lefkada se gaseste una dintre statiunile nealterate ale insulei, micuta Agios Nikitas. Plaja de aici nu este prea grozava inasa, dar asearea are cateva case vechi incantatoare si inca este, in primul rand, sat grecesc, si abia apoi statiune turistica.

O plaja linistita in Lefkada

O plaja linistita in Lefkada

Plaja din Porto Katsiki- Lefkada

Plaja din Porto Katsiki- Lefkada

O alta plaja retrasa in Lefkada

O alta plaja retrasa in Lefkada

Linsitea pe o plaja din Lefkada

Linsitea pe o plaja din Lefkada

 

O barca abandonata in Lefkada

O barca abandonata la malul Marii Ionice in Lefkada

O barca abandonata la malul Marii Ionice in Lefkada

Cam asa arata brelieful in Lefkada

Cam asa arata brelieful in Lefkada

O barca de pescari pleaca dis de dimineata in apele Lefkada

O barca de pescari pleaca dis de dimineata in apele Lefkada

Vedere panoramica senzationala in Lefkada

Vedere panoramica senzationala in Lefkada

Apusul in Portul din Lefkada

Noaptea in Portul din Lefkada

Alte activitati in Lefkada

Windsurfing. Se poate face in perfect in Vasiliki, valurile sunt foarte mari.

Invata sa navighezi. Data fiind cantitatea de apa care inconjoara Grecia, nu este de mirare ca poti fi invatat si tu sa navighezi, bineinteles nu ti se va oferi un permis international pe mari si oceane))

Cei care vor ajunge la borsul navelor vor descoperi rapid una dintre atractiile navigatului, deoarece vor andoca in fiecare seara intr-un nou port, unde vor cobori pe tarm pentru a cina.

Pentru mai multe informatii in acest sens puteti contacta urmatoarele agentii omologate:

Sunvil Sailing, Athens Institue of Sailing, Odissey Sailing Greece, Real Adventures- Cedora Inc sau Meander Adventures.

Valurile Marii Ionice pe o plaja din Lefkada

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.