Megeve, Franta: impresii si detalii importante

Impresii despre Megeve

Staţiunea de schi botezată Evasion Mont Blanc oferă o zonă fabuloasă pentru acest sport la o altitudine cuprinsă între 716 şi 2 350 de metri; include Megève, La Giettaz, Combloux, Saint Gervais, San Nicolas şi Les Contamines, cu 445 km de pârtii şi 107 instalaţii de urcare. Oricât te-ai strădui, e imposibil să-l găseşti pe vreunul dintre obişnuiţii de la Megève petrecându-şi vacanţa aici doar pentru schiat. In inima regiunii Haute-Savoie, cea mai sofisticată staţiune din Alpi a fost numită „arondismentul XXI al Parisului” şi oferă, în mic, toată arta necesară pentru a trăi savorile vieţii din capitala Franţei. De aceea, printre personalităţile de frunte ale istoriei sale, Megève numără o aristocrată, un croitor şi un arhitect, spre deosebire de concurenţii săi (de la Chamonix până la St. Moritz şi Cortina), care se laudă cu ghizi alpini sau campioni legendari de schi. Prima dintre aceştia, baroneasa Noémie de Rothschild, a sosit în 1926 în această vale în formă de cupă de şampanie cu intenţia de a crea prima staţiune exclusivistă de schi pentru turismul de lux. A doua persoană este Henry Jacques Le Même, care, la scurtă vreme după obţinerea diplomei în arhitectură, şi-a proiectat prima casă de vacanţă după modelul fermelor din Savoia. A lărgit ferestrele, a adăugat terase, a mărit camerele şi a transformat grajdul în magazie pentru schiuri şi bocanci, construind astfel primul chalet folosit pentru plăcerile tipic alpine şi pentru odihnă. în timp ce o termina, un croitor local, Armând Allard, a făcut primii pantalons sauteurs, pantaloni care mai târziu s-au identificat total cu fuseaux (pantaloni mulaţi pe picior), care, prinşi pe sub călcâi, au devenit noul stil elegant şi aerodinamic al costumelor de schi.

ski-megeve

Restul este istorie. Până în 1950, numai în Megeve existau 100 de chalet-uri de lux asemănătoare cu a lui Madame Rothschild şi cel puţin 30 de buticuri pentru echipament de schi şi zăpadă. De atunci, lucrurile au mers numai în sus. Anul 1963 marchează apariţia fascinaţiei Hollywoodului, Megeve servind ca decor pentru minunatul film Şarada, cu Audrey Hepburn şi Cary Grant. Astăzi, Megeve are 90 de restaurante selecte cu multe stele Michelin şi le oferă vizitatorilor o mulţime de activităţi în afară de schi, inclusiv golf pe zăpadă şi un circuit cu o frumoasă vedere panoramică, precum şi aventuri romantice într-un balon cu aer cald. Dar mai presus de toate, Megeve a câştigat o mulţime de stele în domeniul spaţiilor de cazare cu specific montan, cel mai apropiat de stilul tradiţional fiind Les Fermes de Marie, o oază 1 romantică răsărită în urma restaurării a opt chalet-uri I savoiarde vechi. Ţarcul pentru oi a fost înlocuit cu o minunată piscină, iar hambarul este acum cel mai renumit restaurant din Megeve; fiecare cameră are un aer de cabană montană de lux în care puteţi petrece seri şi nopţi fabuloase.

Este imposibil sa nu fii vrajit de stilul savoirad perfect al chalet-urilor de la le Farme de Marie, cu pereti din lemn, semineuri vesnic aprinse si culori calde.

luxury_chalet_for_rent_megeve_maria_living_area_a-02-942

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.